Tichá-zviera-túlavé

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

V riešení
meno
Adriana 12. októbra 2021

V lokalite sa vyskytuje diviačia zver, 10.11.2021 o 19. hodine bola videná skupina 10 diviakov! Diviaky tu boli videné už aj minulú jeseň, tento rok je problém závažnejší, celý vnútroblok domov na Tichej a Svetlej ulici je dorytý. Priestor je nedostatočne osvetlený, prechádzajú tadiaľ obyvatelia k svojim vchodom, je tam detské ihrisko, psíčkari venčia psov. Problém treba čím skôr riešiť, zabezpečiť odchyt. Diviaky sa pravdepodobne zdržiavajú v opustených záhradách na ul.Slávičie údolie (blízko Evanielickej fakulty).

13. október 2021

Maťo

Veď psíčkari môžu loviť divinu. Aspoň nejaké využitie majú psíkovia v panelákoch. Nemusia len chodníky hnojiť.
20. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Adriana,
mestská časť už tento problém rieši, no vzhľadom na to, že nejde o poľovnú, ale obývanú lokalitu, je to trochu komplikovanejšie, preto vopred ďakujeme za trpezlivosť.
Prikladáme link na správu, ktorú sme v tejto súvislosti vydali.
https://www.staremesto.sk/sk/news/view/v-starom-meste-sa-mnozia-pripady-vyskytu-diviacej-zveri-v-obyvanych-lokalitach-mestska-cast-intenzivne-hlada-vhodne-riesenie
Kto? oddelenie životného prostredia + Okresný úrad pozemkový a lesný odbor
Kedy? 4. štvrťrok 2021

Oddelenie komunikácie s verejnosťou, Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto
20. október 2021

Maťo

Pokiaľ spravíte v lese škodu poľovníkom na zverine, veľmi rýchlo vás riešia. Ak robí zverina škodu v meste, vtedy všetko dlho trvá a zrazu sa poľovníci k zverine nepriznávajú.
11. november 2021

Pozorovatel

Samosprava uviedla:
"Ak sa situácia v najbližších dňoch neupokojí, mestská časť je pripravená podať na Okresný úrad, pozemkový a lesný odbor, žiadosť o mimoriadny lov diviačej zveri v zmysle § 56, ods. 7, zákona NR SR č.274/2009 Z. z."

Ak sa tam diviaky naucia chodit a naucia to aj mlade, problem "nevysumi" ako damosprava dufa a treba konat cim skor, aj vzhladom na rozne lehoty, ktore bude potrebne pri rieseni dodrzat.
Netreba cakat kym diviak niekoho zrani !!!
11. november 2021

Adriana

Situácia sa nezlepšuje, 8.11.2021 boli diviaky videné na Bartókovej ulici, 9.11.2021 okolo 18. hodiny prešla skupina (asi 10 !) diviakov smerom od parkoviska pri internáte Bohosloveckej fakulty do vnútrobloku domov Svetlá 8 a 10, Tichá 26 - 34. Vnútroblok je úplne tmavý, nie je tam žiadne osvetlenie, sú tam kríky, kde sa môžu zvieratá schovať. Keďže tam prechádzajú obyvatelia k svojim vchodom a psíčkari so psami, je situácia veľmi nebezpečná. Kompetentní zjavne čakajú na to, až nastane vážny problém a potom budú situáciu riešiť! Na Slovensku je to, žiaľ, tak.
11. november 2021

Pozorovatel

Dobry den,

poprosim admina OPS vyziadat od samospravy odpoved, ake konkretne opatrenia boli vykonane pri rieseni tohto zavazneho problenu za 20 dni.

Dakujem
11. november 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]
18. november 2021

Lenka

Dňa 17.11.2021 vo večerných hodinách som doslova utekala pred diviakmi. Venčila som psa v blízkosti Evanjelickej bohosloveckej fakulty (ako vždy na vodítku), keď naprieč areálom obytných domov za fakultou, kde je o. i. detské ihrisko prebehol veľký diviak, vzdialenosť odo mňa mohla byť do 30m. Schmatla som psa na ruky a utekala, po pár sekundách som videla, ako prebehla cez cestu od spomínaného areálu do vnútrobloku Tichá-Svetlá-Slavicie údolie celá rodina diviakov. Fotodokumentáciu nemám, nakoľko som v prvom rade utekala. Prosím, urýchlene konajte v tejto veci, bolo to veľmi nebezpečné - okamžitý návrat navyše komplikoval fakt, že vzhľadom na ročné obdobie bolo po zotmení a cesta diviakov smerovala aj k môjmu bydlisku. Vopred ďakujem za súčinnosť a zaistenie bezpečnosti v oblasti
19. november 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania