Vrak na parkovisku - Medvedovej 17-19

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Jana 08. októbra 2014

Nepojazdne auto odparkovane na parkovisku Medvedovej 17-19. Auto registrujeme odstavene skoro uz 2 roky. Nema platnu ani STK ani EK (vid priloha).
Dakujem za odpoved a riesenie.
Jana

09. október 2014

nemam

ak je tu majitel tak za odvoz si ju zoberiem :D
10. október 2014

adam černen

ja by som namiesto toho najhoršie kupil daciu!
11. október 2014

blecha

LOL, "vraj nemá ani platnú STK ani EK" a v prílohe vidno, že mu vypršala len pred pár týždňami. To by som za argument nepokladal, v EU sú vyspelé krajiny, kde majitelovi umožňujú aj niekolko mesiacov po termíne (bez sankcií) obnoviť tieto kontroly.
Na feliciu to vyzerá zachovalo (väčšina starých bývala hrdzavá).
za problém považujem to, že celý arzenál erárnych úradníkov si nevie a nechce medzi sebou roztriediť svoje povinnosti (vyhovárajú pohodlne sa jeden úrad/orgán na druhý), a nie sú schopní ani zamerať majitela vozidla a doručiť mu akúkolvek slušnú výzvu, prípadne sa za ním vybrať pre pár odpovedí. Ak je predpoklad na nažijúceho, tam aj bežného človeka napadne X ďalších možností dohladania, no že ďalšie postupy neovládajú "profesionáli" a radšej sa tu desaťročia potácajú v hanebnej, anonymnej nečinnosti (zašivárni), tu už nikoho neudivuje.
Čím viac draho chovaných erárnych úradov, údarníkov, pracovníkov, policaktov, tým menej výkonu.
Vedia akurát tak občas strčiť výzvu za stierač - na auto, o ktoré majiteľ už roky ani nezakopol.
11. október 2014

ronald

asi sa na to auto majitel vykaslal!
13. október 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
o uvedenom vozidle vieme. Vozidlo Škoda Felicia modrej farby, evidenčné číslo BA 031 FS, však malo takmer do konca augusta platné nálepky o vykonaní povinnej technickej a emisnej kontroly, tak sme ho nemali dôvod riešiť. V súčasnosti sme požiadali dopravný inšpektorát o zistenie majiteľa, ktorého následne upozorníme na odstavené vozidlo. Ak si majiteľ vozidlo neodstráni alebo nespojazdní, požiadame odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácii Okresného úradu v Bratislave o vyradenie vozidla z cestnej premývky a následne o vyradenie z evidencie polície. Až po jeho vyradení z evidencie môžeme dať vozidlo odstrániť.

Mestská časť Bratislava-Petržalka
04. marec 2019

Martin Uváček

Felicia je už dávno preč. Podnet vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania