Vajnorská-Verejné služby-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Uzavretý
meno
Zuzana 13. októbra 2021

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či sa plánujú nejaké priestory pre psi v okolí polusu/ troch veží. V novom meste pribúdajú tabule s oznamom o zákaze vencenia- naozaj neviem, kam máme so psami chodiť. Problemom ale je chýbajúci výbeh pre psov, najbližší je až na ulici Hálkova - pre obyvateľov z okolia troch veží ďaleko. Veľa psíčkarov preto chodí na námestie ľudovej republiky kde volny výbeh nie je dovoleny. Asi si to nepsickari neuvedomujú, ale psíky potrebujú trávnatý povrch a väčší priestor, aby sa mohli vybehat. Využíva sa aj voľná trávnata plocha za troma vežami vedľa ihriska, avšak nie je oplotena a neustále tam kadia a spia bezdomovci. Neviem teda kam máme chodit. Ďakujem.

21. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Nové Mesto je urbanizované. Máme málo miest, kde sme mohli urobiť výbeh pre psov, lebo nám chýbajú vhodné pozemky. Ak sa aj pozemok nájde, miestni obyvatelia výbeh odmietajú.
Okrem iného aj preto, že priťahuje aj psíčkarov zo vzdialenejších častí. Takto sme napríklad museli zrušiť výbeh na Sadovej, lebo počet venčiacich presiahol únosnosť malej plochy.

Námestie Ľudovej republiky v Novom Meste nemáme, takže k tejto ploche sa nevieme vyjadriť.

Ak ste z Troch veží, bolo by optimálne, keby Vám developer, resp. súčasný vlastník, či vlastníci pozemkov vyčlenili priestor pre psíkov. Mestská časť už nájde korunky na jeho oplotenie, osadenie košov a údržbu.

Za porozumenie ďakujeme.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
31. október 2021

Zuzana

Prepáčte, ale toto je absolútne neuspokojiva odpoveď. Nie nebývam v 3 vežiach, bývam v okolí.Mohli by ste sa pozrieť aspoň na výbehy na Halkovej, ktoré sú v katastrofálnom stave?Dáte nám oznam, že máme venčiť tam, ale:1.nie je tam tráva 2.nie je tam voda3. Nie je tam osvetlenie4. Sú Malé!!!!!
01. november 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

prosím pridajte podnet, ktorý sa bude týkať výbehu na Hálkovej.

S pozdravom

Administrátor OPS pre MČ BaNM

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania