Pri starom letisku-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení
meno
Michal Szalay 14. októbra 2021

Dňa 13.10.2021 sa na stavbe "Predajňa potraviny Vajnory" pri kruhovom objazde Vajnory začala v rozpore s platným vydaným stavebným povolením realizovať vsakovacie zariadenie v tesnom dotyku s priľahlou zástavbou rodinných domov. Ako účastník stavebného konania k stavebným povolenia pre túto stavbu a ako majiteľ nehnuteľnosti v tesnom dotyku s realizovaným vsakovacím zariadením týmto žiadam starostu mestskej časti BA- Vajnory a príslušný stavebný úrad o neodkladné zdokumentovanie tejto činnosti, obhliadky staveniska a neodkladnému kontaktovaniu Stavebnej inšpekcie na preverenie a zamedzenie nepovolenej činnosti. Na problematiku spodných vôd sme poukazovali už v stavebnom konaní, je preto neprípustné aby stavebník upravoval realizáciu stavby v rozsahu ktorý bude ohrozovať naše nehnuteľnosti

14. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme Vám za Váš podnet, ktorý sme zároveň postúpili na príslušný odborný referát MÚ Bratislava - Vajnory.
Po jeho prešetrení Vás budeme čo najskôr informovať.

Vopred ďakujeme za Vašu trpezlivosť a pochopenie.

S pozdravom a úctou

MÚ Bratislava – Vajnory
Úsek komunikácie s občanmi
Servis pre občanov / tel.: 0850 24 25 24
14. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na vsakovacie zariadenia vydával stavebné povolenie Okresný úrad ako špecializovaný stavebný úrad, ktorý je zároveň aj kompetentný vykonať štátny stavebný dohľad (ŠSD) a kontrolu. Kolegovia zo stavebného úradu boli hneď v deň podnetu (13.10.) na obhliadke, aby podnet preverili priamo na mieste. Dnes (14.10.) som listom okresný úrad požiadal na vykonanie ŠSD na potvrdenie alebo vylúčenie podozrenia z realizovania tejto časti stavby v rozpore s vydaným stavebným povolením.
V tomto momente môžem len konštatovať, že v projektovej dokumentácií na uvedenom mieste je zakreslené vsakovacie zariadenie, avšak úplne preverenie vykoná okresný úrad.

S pozdravom

Michal Vlček
starosta
15. október 2021

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: OÚ BA

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania