Kadnárova-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Andrej Barina 15. októbra 2021

Na zaklade publikovanych informacii a skusenosti s nedodrziavanym
maximalnej dovolenej rychlosti v obytnej zone Krasnany navrhnite a vyrieste problem napriklad prvkami upokojovania dopravy - ulicny korido, vysunute narozia, opticke brzdy, zuzenia vozovky, vyvysene prechody,.....
Zaroven vyrieste problem s tranzistnou dopravou z/do Race cez Krasnany.

16. október 2021

Maťo

Niektoré tieto prvky sú dobre na to, že ak do nich nejaký rýchly šialenec nabúra, zoberie so sebou aj niekoho nevinného.
16. október 2021

Robo

A ako spomaliť cyklistu nedodržiavajúceho rýchlosť v obytnej zóne idúceho dolu Peknou cestou?
17. október 2021

Odkaz Starostovi

Robo, veď niečo navrhni. Vymyslíš niečo?
17. október 2021

Robo

Hmm. Meranie rýchlosti s dôrazom na cyklistov. 30km/h mor s čipnutým ebajkom hravo prekročia. Je málo nebezpečnejší ch situácií, ako keď cyklista tvoje auto idúce 30km/h predbieha vpravo a bez dostatočného odstupu. Potom séria priečnych prahov v cyklo pruhoch, alebo pri krajniciach. s uzakonením presnej vzdialenosti od krajnice alebo chodníka, v ktorej môžu cyklisti jazdi. Samozrejme zvýšiť dohľad a prísne to kontrolovať, vrátane jazdy dvoch vedľa seba. Zrušiť možnosť jazdy cyklistov v jednosmerkaách v protismere. Chystaný odstup 1,5 metra tam ťažko dodržať. Zákon je myslený inak, ale ide nám o hentu bezpečnosť predsa. Vodičák a skúšky na bycikel. Ja taký mám - od roku 1982 :-) Cyklisti moc tlačia na pílu a robia nám medvediu službu. Sry, že som zavinil cudzie vlákno, admin môže zmazať.
18. október 2021

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Vzhľadom na to, že hlavné komunikácie na území Krasňan sú v správe Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy, tak podnet presúvame do ich správy.

Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy, Miestny úrad Bratislava - Rača
18. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
13. december 2021

Mario

Dobrý deň. Využijem priestor, nakoľko som si všimol spomaľovače na Cyprichovej, za ktoré samozrejme ďakujem. Sú dopravní znalci, ktorí budú namietať, ale jednoznačne v zóne, kde je veľká premávka, kvôli nedávnym zmenám v doprave, je toto riešenie na mieste.
Má to malý nedostatok, dodávky cez to preletia, že šofér to ani hádam nepocíti, vodiči pre život v meste, aspoň statusovo dôležitých SUV, podobne.
Jeden spomaľovač ste nechali umiestniť tesne pred pôvodný pri MŠ Cyprichova. Chápem, že lepšie 2 ako jeden, ale určite by spravil podobne dobrú službu aj o cca 100 metrov ďalej, lebo prejdením cez tieto 2, už piloti zabudnú, že sú v obytnej zóne a na budíkoch im tam hádam občas zasvieti aj 60+ Síce ich tam o 200 metrov čaká ešte jeden, ale kto je pri ňom prvý - vyhráva.
Sám som vodič, cyklista, rodič a viem, že zo všetkého najmenej, ak vôbec, si prajem byť svedkom zbytočnej nehody, a to len preto, lebo si niekto skráti cestu do cieľa, dajme tomu o minútu, aj to som zaokrúhlil hlboko hore.
Zároveň ma trápi, keď vidím, ako sa zabudlo na odstránenie ľadu z chodníkov. Lístie, to je ďalšia kapitola. Keď sa na tom človek šmykne, áno správne, rovno ho to šlahne na cestu, kde vieme aká je situácia.
Verím, že sa vám finančná situácia po rozbehnutí rezidenčného parkovania začne vylepši a pocítime to na kvalite života v tejto mestskej časti.
Pekný deň všetkým, aj takým, čo frflú, sme len ľudia ;)
04. marec 2022

Martin Uváček

Boli osadené spomaľovače pred a za priechodom na fotke. Ako teraz búrajú Tramín.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania