Mraziarenská-lavička-znečistená

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Natalia Nash 18. októbra 2021

Dobry den,
prosim o odstranenie lavicky, je neustale znecistena, aj jej okolie. V noci je tam hluk, mame tam spalne. Nie je to park, nerozumieme, preco tu bola osadena. Neprajeme si ju. Foto je z 18.10.2021.
Dakujem!
S pozdravom
Natalia Nash, zastupkyna vlastnikov Mraziarenska 1-3-5.

18. október 2021

Peter

Chodím tade DENNODENNE vo večerných, aj nočných hodinách, žiaden hluk tam nie je a ten odfotený neporiadok tam niekto včera účelovo naaranžoval.
Nechcete zrušiť všetky lavičky v Ružinove?
18. október 2021

Haky

Súhlasím s komentárom od Petra. Bývam relatívne blízko. Žiadne skupinky sa tam nestretávali ani v lete, keď boli teplé večery. Starší ludia, ktorí si pri chôdzi potrebujú oddýchnuť (idúc napr. od električky do Lidla) si majú sadnúť kam - na zem?
18. október 2021

Natalia Nash

Peter, ten neporiadok tam nikto nenaaranžoval, ten tam ostáva po ľuďoch, ktorí si tam posedia, najedia sa, napijú sa. Chcem zrušiť túto jednu lavičku, pretože toto nie je oddychová zóna a ďalej odmietame robiť okolo nej poriadok.
18. október 2021

Natalia Nash

Neviem prečo tu podsúvate, že chcem zrušiť všetky lavičky v Ružinove? Nechcem, ale nechcem, aby naše deti videli opitých ľudí, ako tam spia alebo minule tam mal jeden pán ruku v nohaviciach. Áno, vnímam svet feministicky a toto mi vadí, to že ste tam nikdy nikoho nevideli opitého alebo vykrikovať o druhej v noci neznamená, že sa to nestalo, len ste nemali šťastie.
18. október 2021

Peter

VY chcete zrušiť lavičku? Vy len vedome klamete, že "je tam v noci hluk", čo je samozrejme populistická lož.
Ak vám raritne pod oknom niekto v vykrikuje alebo má "ruku v nohaviciach" máte možnosť zavolať mestskú políciu, nevzťahujte to však k tejto lavičke a jej okoliu.
Tá vysadená zeleň je výsledkom práce ľudí, vašich susedov, ktorí sa snažili toto miesto zútulniť - vrátane lavičky.
20. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

preveríme situáciu a budeme Vás informovať.
21. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mestská časť Bratislava - Ružinov neosádzala predmetnú lavičku. Lavička sa nachádza na pozemku parc. č. 10634/4 v k. ú. Nivy na Mraziarenskej 3-5 a pozemok je v priamej správe Hl. mesta SR. Z toho dôvodu preposielame podnet na riešenie hlavnému mestu.
05. november 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie tvorby mestskej zelene

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
10. november 2021

obcan

Tento podnet bol podany IBA jednou obyvatelkou, ostatni su radi, ze tam lavicka je a sluzi LUDOM. Mam rodinu v blizkosti a velmi casto tadialto prechadzam, moji pribuzni denne. Nic take, co uvadza navrhovatelka, za celu dobu, odkedy je lavicka osadena, nepozorovali. Abs suhlasim s Petrom, ze pokial je problem, treba volat MP - a nie odstranovat lavicku! My sme radi, ze tam miesto na oddych je!
11. november 2021

Natalia Nash

Dakujem za podnety, bohuzial riesia iba dosledok, nie pricinu. U som volala som MP cez den, ked na lavicke spal opity cyklista, ktory tu aj s bicyklom odpocival, bola som v noci o 3,30 h upozornit obcanov, ktori na lavicke popijali, aby sa posunuli niekam inam, upozornila som obcana, ktory si tu zjdedol piknik vstal a chcel odist, ale vsetky odpadky nechal polozene na lavicke, aby to upratal, po upozorneni ich nechal pri nasom stojisku, dakujem pekne. Ale je toto jedine riesenie, aby sme volali MP? Nie, pretoze odstranenim lavicky sa odstrania aj podobne pripady. Upozornujem na to, ze lavicka nie je v oddychovej zone a je pod oknami bytoveho domu. Prosim magistrat aby oslovil tych, ktori lavicku obranuju, aby im ponukol instalaciu pred ich bytovkou.
13. november 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

Diskusiu som sa rozhodol premazať, počkajme na vyjadrenie magistrátu.

S pozdravom,
Admin.
17. november 2021

RUZiN - Miklovicova Miklovicova

Konečne som sa dostala k vyjadreniu aj ja - ex zástupkyňa vl. bytov objektu Mraziarenská 1,3,5.
do r. 2016 /od r. 2000/ a predtým predsedníčka domovej samosprávy, keď sme ešte neboli vlastníkmi bytov.
Ak by súčasná p. zástupkyňa vl. bytov akceptovala kontinuitu, tak by sa ma spýtala KTO OSADIL LAVIČKU (bývam na 6. posch.). Magistrát hl. m. SR Blavy v r. 2004 - v rámci projektu Zelené mesto, v ktorom sme vyhrali 1. miesto a konečne sa to, čo vidíte okolo lavičky dostalo to tej podoby. Predtým tu bola len neobrobená zem od r. 1993 keď sme sa sem nasťahovali, z dôvodu dostavby objektu Mraziarenská 7 - 23, čo sa dokončilo v r. 2000.
Bývam nad lavičkou a problém s rušením nočného kľudu nie je denno - denne. Možno raz za pol roka. Lavička je vo verejnom priestore a počas dňa si na nej odpočívajú starkí s nákupom, mamičky s kočiarikmi - to dosvedčia svedkovia. Pani navrhovateľke neprekážajú fľaše a smeti na rohu Klincová - Mraziarenská, ktoré sa tam už asi rok objavujú. Susedia k Klincovej sa na to zbierajú. Jej som to povedala a nič. Ak pri prístrešku sa objavujú odpadky od okoloidúcich, vo väčšom množstve ako pri lavičke - a čo sa s tým dá robiť?
Ide o cielený pocit, že všetko čo sa urobilo pred tým ako sa sem pani nasťahovala bolo zlé!!!
Miklovičová
30. november 2021

obcan

Okolo lavicjy je, lrosim pekne, cisto... Ovsem o 30 m dalej su pohohadzovane odpadky okolo stojiska a pri Mraziarenskej 5. Ale lavicka pre obcanov vadi?!?
18. máj 2022

Nata Nash

Dobry den, Magistrat,
podnet je v rieseni vyse pol roka, letna sezona zacina. Naozaj sa nenajde vola vyriesit ho?
24. január 2024

Peter

Pani poslankyňa Nash, keď ste tak progresívna, že vám vadí nejaký chudák bez domova, ktorého všetok majetok je v tom nákupnom vozíku (nič iné vám na ňom vadiť nemôže, pretože má okolo seba poriadok) tak mu s vašimi kolegami z PS môžete nájsť prijateľnejšie ubytovanie. Určite by vám bol povďačný a ľudia by vás začali reálne vnímať ako politickú stranu, ktorú skutočne zaujímajú obyčajní ľudia, aj tí z ulice.
24. január 2024

obcan

re Peter: absolutne suhlasim a so mnou vela susedov s Vasim vyjadrenim, Vy ste presne vystihli pointu. P. N. rozculuje, irituje 1 lavicka, kde - ako podskrtla v predchadzajucom genezu upravy priedomia vysvetlujucom komentari p. Miklovicova - posedavaju seniori ci matky s kocikmi, kde je miesto na oddych! P. N., Vam nevadi ten svincik v zeleni pred Mraziarenskou 5 a permanentne okolo stojiska? To ste niekedy riesili? Nie, Vas irituje 1 jedina lavicka.
27. január 2024

Nata Nash

Ako zástupkyňa vlastníkov som riešila pestrú paletu podnetov vlastníkov, vrátane častého neporiadku okolo domu, aj pred číslom 5, aj okolo kontajnerového stojiska, počas celého obdobia (2018-2022) som bola v kontakte s našou pani upratovačkou, ktorá neraz tento magistrátny pozemok na naše náklady čistila.

A áno, neporiadok ma hnevá každý deň, keď idem okolo aj dnes. A keď sme pri zeleni, ktorá patrí magistrátu, dodnes sa jej venujeme spolu s dobrovoľníkmi z radov vlastníkov Mraz. 1-3-5, v lete sme 2x týždenne polievali aj mestské stromy vo vnútrobloku, keď im v júli zožltli listy, aj zeleň popri chodníku polievame celé leto na vlastné náklady po rekultivácii v roku 2021.

Keď vidím ako dlho tu je tento podnet bez povšimnutia, nevidím dôvod dávať sem ďalšie. Nešťastné bolo aj to, že v úvode tejto diskusie boli vymazané príspevky mojich susedov (viď admin, trochu som to tu premazal) a vyzerá to, že je toto bol môj osobný podnet, ale nebol, v roku 2021 som zastupovala vlastníkov a aj v ich mene som ho sem dala.

Bohužiaľ toto je celé o bývalej zástupkyni pani M., ktorú u nás v dome už nikto nepočúva a podarilo sa nám ju odvolať. Nikdy som netvrdila, že všetko bolo zlé, ale ona sa to snaží podsúvať. Som hrdá na to, kam sa nám po jej odvolaní podarilo posunúť komunikáciu v dome a obnovu domu, ktorú chcelo 2/3 vlastníkov, ona bola proti nej. Opýtajte sa aj iných, kým si urobíte názor.
28. január 2024

Alena Štefková

Dobrý deň, lavička pred domom na Mraziarenskej neslúži jej obyvateľom na oddych. Poskytuje priestor iným osobám, ktoré po sebe zanechávajú neporiadok. K tomuto neporiadku sa pridáva i neudržiavanie poriadku v okolí kontajnerového stojiska na odpadky. V lete sa z toho môže stať smetisko. Navrhujem - skúsiť to bez lavičky.
29. január 2024

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

správy, ktoré boli vymazané, nemali nič spoločné s riešením podnetu.

S pozdravom,
Admin.
29. január 2024

Nata Nash

Ďakujem stránke Odkaz pre starostu, podnet môžete uzavrieť, nakoľko už nie je aktuálny a vlastníkov už nezastupujem.
29. marec 2024

obcan

Niekto ma zaujem tu lavicku znicit! Okoloiduci, seniori, matky s kocikmi si posedia, oddychnu... Ziadame Magistrat, aby urychlene dal lavicku opravit.
03. apríl 2024

obcan

To, ze pani Nash uz nezastuluje vlastnikov neznamena, ze podnet nie je treba opatovne otvorit. Lavicka je evidentne poskodena a nutne ju opravit. Je to v prospech obcanov!
07. apríl 2024

Odkaz pre starostu

Dobrý deň užívateľ obcan,

Prosím založte nový podnet s novým znením.

Vďaka. S pozdravom,
Admin.
08. apríl 2024

obcan

Lavicka je poskodena, podnet nahlaseny, obcania cakaju opravu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania