Železničná-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vrakuňa

Vyriešený
meno
Marika 19. októbra 2021

Zdravím, takýto neporiadok je pri ZŠ Železničná.. Ďakujeme zariešenie.

20. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme Vám za podnet a záujem o okolie. Poslednú dobu registrujeme zvýšené hromadenie sa odpadu pri kontajnerových stojiskách. Zväčša ide o priestory za stojiskami, ktoré sú schované pred zrakmi ľudí. Aj preto je tento priestor neustále atakovaný neprispôsobivými občanmi, ktorí si ho mýlia so skládkou, alebo zberným dvorom. Pracovníci VPS niekoľkokrát pomohli s vyprataním, avšak MČ nemôže opakovane vynakladať finančné prostriedky na odpratávanie takéhoto odpadu. Každý bytový dom má svojho správcu, ktorý zodpovedá za poriadok nie len v bytovom dome, ale aj na priľahlých pozemkoch. MČ má vo svojej právomoci vyzvať vlastníkov pozemkov k zjednaniu nápravy, ktorú v plnej výške musí uhradiť vlastník pozemku, na ktorom sa odpad nachádza, teda je to na náklady obyvateľov príslušných bytových domov. Pokiaľ občania na vlastné oči vidia takéto konanie, odporúčame bezodkladne kontaktovať Mestskú políciu, ktorá vie na mieste konať a zdokumentovať vzniknutú situáciu. Prípadne v rámci možností priamo upozorniť dotyčného.

Opakovane by sme chceli vyzvať všetkých občanov, aby sa správali zodpovedne, aby udržiavali poriadok okolo stanovíšť zberných nádob a nevyhadzovali k nim nábytok, alebo drobný stavebný odpad z rekonštrukcie bytov, a nevytvárali čierne skládky v okolí verejných priestorov. Občanom ponúkame dostatok možností na bezplatné zbavenie sa odpadu, Zberný dvor na Majerskej ul. je otvorený 6 dní v týždni, v súčasnosti prebieha na území Vrakune aj jesenné upratovanie (bližšie informácie sú na našej web stránke).

V tomto prípade sme požiadali pracovníkov VPS aby predmetný neporiadok bezodkladne vypratali, aby sa skládka nezväčšovala, nakoľko ide frekventovaný areál pred vstupom do ZŠ. Do budúcna však bude vyzvaný správca, aby situáciu riešil vo vlastnej réžií.

S prianím pekného dňa
Kto? Referát životného prostredia, verejnoprospešných služieb a odpadového hospodárstva

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa
21. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet je vyriešený, zasielame fotodokumentáciu.

S prianím pekného dňa
Kto? Referát životného prostredia, verejnoprospešných služieb a odpadového hospodárstva

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania