Zverejnenie projektovej dokumentácie - Majerníkova

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Uzavretý
meno
Lukáš 10. októbra 2014

Čoskoro sa konečne plánuje dlho sľubovaná úprava Majerníkovej ulice a s ňou spojené počtu zvýšenie parkovacích miest. Isto je to jedna z vítaných noviniek, no zaráža ma, prečo nebola zverejnená na stránke mestskej časti projektová dokumentácia k tejto zmene? V zahraničí (a už vo veľa prípadoch aj v prípade magistrátu) je zverejňovaná projektová dokumentácia na stránke miestnej samosprávy, aby mohli ľudia nahliadnuť do plánovaných zmien, ktoré sa udejú. Hlavne ak ide o tak výrazné zmeny ako sa chystajú tu.
Z toho mini náhľadu, ktorý bol zverejnený v Karloveských novinách sa minimálne vynára otázka kam sa presunula nástupná zastávka na Kuklovskej? Na obrázku tam jednoducho nie je. Presunie sa spolu so zastávkou aj jej prístrešok alebo sa nechá na pôvodnom mieste tak ako to už býva v Bratislave? Myslím si, že nielen takéto otázky by vyriešilo zverejnenie kompletnej projektovej dokumentácie.

11. október 2014

Jaro

Aspon sa podpis, ked chces nieco riesit.
11. október 2014

adolf

jaro, asi ho poznas a on sa podpisal ako anonym!
13. október 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

projektová dokumentácia a dopravno-inžinierska štúdia je stále v štádiu riešenia a pripomienkovania. Jej definitívna podoba ešte nie je určená. Ihneď ako bude dokumentácia schválená všetkými dotknutými orgánmi, bude zverejnená aj s popisom prác a dopravných obmedzení na stránke mestskej časti.

Patoprstý
MÚ Karlova Ves
15. október 2014

Lukáš Borčin

Od dnes začali pracovať na zmene organizácie dopravy (takže projekt už musí byť schválený), ale dokumentáciu nezverejnili... http://www.karlovaves.sk/miestna-sprava/zmena-organizacie-dopravy-na-majernikovej-ulici
16. október 2014

Dusan

A toto bol koho skvely napad? Namiesto toho, aby ste sa snazili hlavne obsluzne komunikacie co najlepsie sprejazdnit, urobite z nich parkovisko.
Pridanym dvojnasobneho poctu miest sa zdvojnasobi riziko kolizie pri vjazde a odchode z parkovacieho miesta. Naviac sa dvojnasobne zbrzdi doprava (a predpokladam, ze aj viacej, kedze su tie miesta iba na jednej strane cesty a budu sa do nich snazit zaparkovat aj z protismeru) vratane MHD. Rovnako vychadzat na rusnu cestu zo sikmeho statia je z hladiska vyhladu ovela rizikovejsie ako z pozdlzneho.
T.j. namiesto toho aby sa vyriesilo nebezpecne kolizne parkovanie na Hany Melickovej a Matejkovej, tak si z centralneho "nadradeneho dopravneho systemu" spravime parkovisko.
Kedze sa to chysta pred volbami, nepochadza to z neakej "Oranzovej" hlavostrany, ktora dopravne stavby stavia najradsej malovanim oranzovych ciar ?
16. október 2014

adolf

peknu si robia reklamu!
22. október 2014

Dusan

Uz si toto riesenie mozme odskusat v praxi.
Vyrazne sa zlepsila bezpecnost prechodu pri skole (ten horný), hlavne pri jazde z vrchu uz zdaleka vodic vidi chodcov a rovnako aj deti prechadzajuce cez prechod maju ulahceny vyhlad na prechadzajuce vozidla.
Určite si upravu pochvaluju aj soferi dopravneho podniku,ktori vo velkoryso dimenzovanom jazdnom pruhu uz nemusia castou vozidla chodit v protismere.
A ten spomalovaci retarder odpozerany z F1, kde na rovnej komunikacii treba na kratkom useku prejst zlava doprava a naopak je nadherny.

Verim, ze sa toto riesenie osvedci a bude v celomestskom kontexte aplikovane na Karlovesku ulicu, nabreznu komunikaciu a nebudme neskromni aj na Einsteinovu ulicu.

Navrhujem tuto upravu nominovat na "Predvolebny dopravny cin roka".
22. október 2014

adolf

treba zrobit na stranke mesta forum!
24. november 2014

Lukáš Borčin

Na základe čoho boli tieto miesta teda vyznačené keď mesto vyjadrilo nesúhlas?
14. december 2014

Admin KV

Informácia pre zadávateľa podnetu: Podnet som aj s dôrazom na predmet aktualizácie dňa 25. novembra opätovne preposlal Ing. Martinovi Patoprstému, vedúcemu Referátu dopravy a cestného hospodárstva MiÚ Bratislava - Karlova Ves (e-mail [email protected]). Odpoveď však do dnešného dňa neprišla.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
16. február 2015

Michal Molčányi

Na zasadnutí karloveského Miestneho zastupiteľstva zo dňa 10.2.2015 v bode "Plnenie uznesení MiZ splatných k 2. MiZ 2015" pani starostska informovala, že Mestská časť je v správnom konaní, v ktorom jej je, pod hrozbou pokuty 33 000 eur, nariadené odstrániť dopravné značenie šikmého parkovania na Majerníkovej a vrátiť ulicu do pôvodného stavu.

Záznam zo zasadnutia MiZ: 1. bod, 2:40 min: http://www.zastupitelstvo.sk/Karlova-Ves-MsZ.html?aid=3607&page=category&lv=3&id=245
12. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Predošlé vedenie mestskej časti urobilo dané značenie bez súhlasu správcu komunikácie, v dôsledku čoho je aktuálne vedené voči MČ správne konanie.
Projektová dokumentácia je chránená autorským zákonom a je prístupná na miestnom úrade, kde do nej môžu počas stránkových dní obyvatelia nahliadnuť. Rovnako aj na Hlavnom meste či na Krajskom riaditeľstve PZ SR.

S pozdravom,
Mgr. Monika Bandúrová
Kancelária prednostu
14. apríl 2015

Michal Molčányi

O značení parkovacích miest na Majerníkovej vyšiel aj článok v denníku Sme: http://bratislava.sme.sk/c/7749344/karlovej-vsi-hrozi-za-parkovisko-na-majernikovej-pokuta.html

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania