K Horánskej studni-cesta-rozbitá (väčší úsek)

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Antoan 22. októbra 2021

Výtlky a zničená cesta sa tiahne od rodinných domov Dúbravka po parkovisko Strmé sady pri vysielači. Výtlky sú hlboké až do 15cm. Autá musia kľučkovať aj v protismere. Cyklisti tadiaľ prechádzajú len s veľkým rizikom úrazu.
Na ceste neboli vykonané opravy za posledných 30 rokov žiadne. Čím ďalej za stav cesty zhoršuje. Je to havarijný stav.

22. október 2021

Vlado P.

To je Plachého ulica, nie? Oni ten softwarový problém s menami ulíc asi neopravili.
29. október 2021

Odpoveď samosprávy

Vieme o stave Plachého v tomto úseku. Komunikácia Plachého prechádza katastrami MČ Dúbravka, Devín a Devínska Nová Ves a je vo vlastníctve Ministerstva obrany SR, ktoré ju od čias zrušenia raketovej základne viac nepotrebuje a označilo ju za prebytočný majetok. Už pred niekoľkými rokmi sme požiadali ministerstvo o bezodplatný prevod na hlavné mesto Bratislava s tým, že následne komunikáciu preberú do starostlivosti jednotlivé mestské časti, každá vo svojom úseku. Okrem prevodu telesa samotnej cesty je nutné vyriešiť prevod vlastníckych práv ku kanalizácii a vodovodu, ktoré idú v telese cesty. Túto záležitosť zase posudzuje magistrát a jemu patriaca BVS.

V súčasnosti nemáme žiadne bližšie informácie kedy by mohlo dôjsť k prevodu na hlavné mesto a následne zvereniu našej MČ. Cestu opravovať a udržiavať keďže to je cudzí majetok zatiaľ nemôžeme.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka
30. október 2021

Antoan

Tak požiadajte Ministerstvo obrany , aby daný úsek opravilo. To je vo vašej kompetencii. Treba to čo najrýchlejšie riešiť, pretože si tam ničíme autá a je to aj nebezpečné tadiaľ jazdiť a chodiť. Platíme vám dane a preto sa máte o to postarať. Takisto môžete Ministerstvo obrany požiadať, aby vám jednorazovo povolilo opravu daného úseku. Alebo to mám ísť za vás vybaviť ja ? Všetko sa dá riešiť len treba chcieť a nie hľadať spôsob ako sa to nedá.




Prosím preposlať samospráve.
30. október 2021

Viliam

Prečo by mala Dúbravka opravovať cestu ktorá jej nepatrí, pozrite sa v akom stave sú cesty a chodníky v celej Dubravke, a do lesa netreba chodiť autami, keby chceli mohli tu cestu uzavrieť a povoliť vjazd iba majiteľom pozemkov
30. október 2021

Vlado P.

Cesta nevedie len do lesa. Hore je domov pre seniorov. Návštevy, sanitky, zásobovanie .... to sa uzatvárať len tak nedá.

Ako písal pán Bagar, informovať o tom, čo sa za tie roky pohlo dopredu a čo nie, by mal magistrát. A to by bolo (príjemné) prekvapenie, keby vecne zareagovali.
31. október 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iné
02. november 2021

Ján

Bývajú tam ľudia čo tam majú rodinné domy ,chaty a domov pre seniorov. Chodia tam aj starší ľudia a s malými deťmi . Títo by ťažko s Dúbravky prišli do takého prudkého kopca pešo. A opraviť by to mal v prvom rade majiteľ cesty Ministerstva obrany SR. Ale netreba robiť s komára somára. Je to malí úsek ,ktorý sa dá opraviť za pol dňa bez zbytočných komentárov okolo toho. Je to len na ochote a zodpovednosti kompetentných ako sa postavia k požiadavkám svojich voličov. O chvíľu sa budú konať voľby do vyšších územných celkov (VÚC) a komunálne voľby sa v roku 2022. Budú konať spoločne na volebné obdobie päť rokov.
Takže ako je zvykom vtedy sa opravujú cesty . Dúfajme , že ak inak nie, tak aspoň vtedy si na tento úsek cesty niekto spomenie a opraví to.




Prosím týmto o preposlanie Ministerstvu obrany SR a aj samospráve.
02. november 2021

Antoan

Súhlasím s Jánom. Chodia tam okrem iného aj návštevy do zariadenia pre seniorov. Čo tí majú chodiť tiež dva kilometre pešo a do kopca s Dúbravky ? Mnohý tiež majú sami vyšší vek a rôzne choroby a obmedzenia. Treba myslieť aj na iných nie len na seba.


Prosím predošlite tento podnet zodpovedným ,aby začali konať.
01. december 2021

Antoan

Poslali sme email na Ministerstvo obrany SR , aby podnet riešili, alebo aby sa dohodli na riešení s Mč. Dúbravka. Aby sa nevyhovárali jeden na druhého . Mč. Dúbravka by mala vyvíjať patričný tlak na vlastníka cesty aby tento dlhodobý problém vyriešil. Takisto sa treba obrátiť o pomoc na Magistrát hl. mesta Bratislavy.
Ak to nepomôže ,tak to budeme medializovať pred voľbami do VUC ,aby si voliči vytvorili názor na snahu kompetentných riešiť ich problémy.



Prosím preposlať samospráve.
02. december 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
02. december 2021

Odkaz pre starostu

Podnet bol odoslaný Hlavnému mestu SR Bratislava,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
06. december 2021

Antoan

Podnet bol zaslaný mailom 19. novembra.2021 na Ministerstvo obrany SR . Tu je vyjadrenie k mailu.
21. december 2021

Antoan

Prosím preposlať Hlavnému mestu SR , Bratislava
27. december 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie správy komunikácii

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
22. august 2023

Antoan

Cesta bola trochu pofľakovaná. Je tam menej jám. Neviem kto to urobil . Je to trochu lepšie, ale pomaly sa začínajú robiť ďalšie výtlky.
Ako to vyzerá s cestou. Už ju previedlo Ministerstvo obrany na mestskú časť Dúbravka alebo na Hl. mesto BA , aby sa mohla aspoň v tejto poškodenej časti zrekonštruovať ?



Prosím znovu preposlať samospráve.
04. september 2023

Pozorovatel

@admin Ops Poprosim admina o opravu v lokalizacii a v nazve podnetu. Ide o pokracovanie Placheho ul. "vojenska cesta" k byvalej voj. zakladni na Devinskej kobyle.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.