Umiestnenie tabule na zastávke Botanická záhrada

Zodpovednosť za riešenie: Dopravný podnik Bratislava, a.s.

Uzavretý
meno
WhenTheLeveeBreaks 24. októbra 2021

Chcel by som sa spýtať na rácio umiestnenia tabúľ informujúcich o príchode spojov.

Ak totiž prídem na zastávku Botanická záhrada - smer centrum (teda od schodov), tak môj výhľad na tabuľu je taký, ako je na fotografiách. Vidím, že električka príde, ale neviem ktorá, pretože mi vo výhľade dokonale zavadzia prístrešok (ak vôbec dovidím tak ďaleko). Z toho smeru, od schodov, prichádza podľa mňa väčšina ľudí.

Tento problém som si všimol na viacerých zastávkach zrekonštruovanej radiály, kde je umiestnenie tabúľ také, že veľmi nepomáhajú ľuďom, ktorí prichádzajú na zástávku z najčastejších smerov.

Chápem, že MHD sa snaží ísť cestou, že chodí tak často, že sa vlastne na tú tabuľu ani nepotrebujem pozerať, ale vždy mi to príde ľúto, keď to vidím. Vlastne nevidím...

24. október 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
15. november 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

veľmi pekne ďakujeme za nahlásenie podnetu. Týmto Vám potvrdzujeme jeho prijatie a už sa ním zaoberá príslušné oddelenie. Veríme, že Vám odpoveď prinesieme čo najskôr.

Odbor marketingu a komunikácie
Dopravný podnik Bratislava, a.s.
16. november 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Osádzanie infotabúľ je svojim spôsobom zložitý proces. Na jednej strane nesmie zavadzať chodcom, imobilným cestujúcim, detským kočíkom, prechádzajúcim, apod... rovnako nesmie zasahovať do cesty. Ďalej je limitovaný normami a dostupnosťou elektrickej siete. V každom prípade jeho osadenie vychádza z projektu a je v súlade so všetkými predpismi.

Odbor marketingu a komunikácie
Dopravný podnik Bratislava, a.s.
16. november 2021

WhenTheLeveeBreaks

Dobry den,

nerozporujem, ze osadenie tabule je v sulade s projektom a neporusuje ziadne predpisy. Ale mozno by bolo dobre brat ohlad aj na uzitocnost/prakticku vyuzitelnost riesenia.

Vo Vasej odpovedi medzi riadkami citam, ze sa to inak urobit nedalo, lebo ved je to zlozite a treba brat ohlad na kopu veci.

Tomu uplne neverim. Mne z toho skor vychadza, ze ten, kto robil projekt nedomyslel, ze pristresok bude svojou strechou branit vo vyhlade na tabulu. Vsetci ostatni uz len isli vodopadom a urobili presne to, co bolo v projekte.

Takze mame tabulu, v sulade s projektom, osadenu, vyfakturovanu, zaplatenu. To, ze jej uzitocnost pre cestujucich je limitovana (nechcem rovno pisat, ze nulova) je zrejme v celom tom procese nedolezite. Smutne.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania