Trnavská cesta-chodník-bariéra na chodníku

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý

Roky nerieseny problem s parkovanim na chodniku v zakaze vjazdu na konecnej trolejbusu na Jegeho ulici je upgrejdnuty posedenim z blizkej vyvarovne kavy. Z 10 m sirokeho chodnika chodcom zostali uz len 2m. Ma prevadzka povolenie na zaberanie priestoru vo vlastnictve magistratu?

25. október 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
26. október 2021

Milan

Prosim Vas o urychlene vyriesenie problemu a nie iba prehodenie na mesto. Neda sa tam skoro ani prejst kocikom. Dakujem
26. október 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň Milan,

samospráva sa k podnetu ešte nevyjadrila. Zmena zodpovednosti bola nastavená pri zverejnení podnetu - na Hlavné mesto to išlo z dôvodu, že ide o lokalitu v blízkosti Trnavskej cesty.

S pozdravom,
Daniel
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
03. november 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
03. november 2021

Marko333

Dobrý deň Milan chodí ku nám z jegeho a okolia okolo 150 susedov , cca okolo 50mamiciek s kočíkom a kazda má miesto a chodia ku nám radi .

Prosím kľudne nám zavolajte 0951405067
A prídite na kávu miesto toho aby o 7:00 v nervoch ráno ste fotili a áno papiere máme v poriadku .

Podporujeme podnikanie v ktorom dávame veľa ľuďom zamestnanie , prosím môžem sa spýtať čo vy robíte v živote ?

Samozrejme prezili sme.aj coronu a obdobie ktoré nebolo.lahke okolo stoličiek je viac ako 2m2 prechod.

Ďakujem
03. november 2021

Boris82108

Vážený p. Marko, ak Vám magistrát schválil zaberanie verejného priestranstva na predmet podnikania, tak je všetko v cajchu. Táto diskusia je potom bezpredmetná a maslo na hlave má magistrát že povoľuje takéto obmedzenia priechodov na frekventovaných miestach. Nenahnevajte sa, ale úvahy o tom, kto ku Vám chodí, komu dávate prácu, alebo kto sa čím živí, sú úplne mimo merita podnetu.
04. november 2021

Katka Cleo

Prepacte, vo vsetkej ucte mi neda nereagovat. S priatelom chodime pravidelne na prechadzky okolo, konecne to miesto trochu ozilo a ponuka skvele ranajky a hlavne prijemnu atmosferu. Miesta je tam habadej..
Ja naozaj neverim, ze sa taketo nieco, resp. niekto taketo veci riesi. Pricom su tu uplne ine problemy. Vedela som ze, ludia su zli, zakerni a zavistlivi, ale tento pan musi mat naozaj plytky zivot rozosievanim takejto zlej energie. Ved to je naozaj hanba v tejto dobe.
04. november 2021

Milan

P.Marko budeme sa teraz porovnavat kto zamestnava kolko ludi? Ale k veci, ak by ste mali viac ematie ohladom chodcov tak toto tu teraz nemusime riesit. Jedna vec sa da spravit vela sposobmi a vy ste si vybrali velmi arogantne zabratie velkej casti chodnika. Myslim ze ani to povolenie nebolo az takto myslene. Uvidime komu daju za pravdu...
04. november 2021

Terra Caffe

Na chodník je určený rozmer 1,5m
Vážený občan čo tvrdí že je to v cajchu
Aj keby na tom priestore stalo 100 ľudí bez povolenia zabránia priestoru na prevádzku je to ako vravíte v cajchu. Stať tam môžu a tak isto by sa musel pán Milan s modrým kočiarom prispôsobiť ostatným tak ako ostatní jemu
Je to o spoločenskom nažívaní. Takýchto priestorov je veľa ale stale je to iba ľuďoch.
Ak tam sú prevádzky tak isto musia nejako zásobovať tovar. Keď sa chce sa dá všetko a nie len fotiť
04. november 2021

Ren So

Dobrý deň, som mamička s kočíkom a chodím tadiaľ pravidelne a vôbec mi to neprekáža. Som práveže veľmi rada, že tam konečne vznikla skvelá prevádzka, ktorá poteší hlavne nás mamičky s deťmi. Maju úžasnú kávu a croisanty. Majitelia nech si z takýchto ľudí nič nerobia. Robíte dobrú prácu.
04. november 2021

Boris82108

Kedze diskusia sa zacina uberat smerom osocovania a poukazovania na plytky zivot, zavist, zlobu, atd., vratim sa na zaciatok. Cely tento podnet vznikol po tom, ako sa prevadzka kaviarne zachovala a rozlozila svoje posedenie stylom akym to spravila. Ak by to poriesili sposobom ako vedlajsia prevadzka rychleho obcerstvenia tento podnet by NEVZNIKOL - uvodne foto podnetu, vidite ten rozdiel? Povysovat zaujmy prevadzkovatela a navstevnikov kaviarne nad zaujmy ostatnych iba prechadzajucich vo verejnom priestore, nieje vo vyspelej spolocnosti korektne. Ked niekto arogantne argumentuje stylom ,,vsak staci chodnik 1,5m” potom, aky pozicaj taky vrat, ,,ok, podnikaj, ale v ramci prenajateho priestoru” K parkovaniu: tie zaparkovane auta nemaju v zakaze vjazdu a v priestore trolejbusoveho výstupista co hladat, znova sa jedna iba o aroganciu dotycnych automobilistov. Ak by sa jednalo len o kratkodobe zastavenie vozidla za ucelom zasobovania prevadzok, nikto by s tym urcite problem nemal ako v pripade normalneho rozmiestnenia posedenia.
04. november 2021

Marko333

Dobrý deň ,

Vedľajšou prevádzkou máme veľmi dobré vzťahy , posedenie sme rozložili tak aby z obidvoch strán vedeli ľudia chodiť . Ráno keď ste fotili ste sa mohli prísť spýtať a porozprávať sa miesto toho ste fotili cudzích ľudí ktorý Vám ešte vraveli p. Milan že či to myslíte vážne že ich fotíte . Naozaj nikomu to neprekáža, ale Vám 7:00 ráno to prekážalo , chodník je z obidvoch strán prejazdný , napr teraz tu je viac kolobežiek porozhadzovanych máme to fotiť ?

Kolobežky dáme na jedno miesto a a zdvihneme ich aby nezavádzali .

p. Milan osobné ste tu boli a začali ste sa.tu rozkrikovat a fotiť cudzích ľudí na miesto toho aby 2021 ste prišli pozdravili a opýtali sa a porozprávali sme sa . Slušnosť Vám naozaj chýba , občan číslo 2 ktorý tu komentuje prosím buďte tak zdvorili a podpíšete sa keď sa chcete rozprávať .

Radi Vás privítame s dobrou kávou a croassantov a fresh pomaranč by vám pomohol viac vitamínov by ste mali .

Ďakujem a veríme že spravodlivosť výhra

1000scky spokojných zákazníkov vs. 1 ktorý nemal dobré ráno .

Samozrejme radi Vám ho zlepšíme :))) a radi prídeme do Vašej kaviarne
04. november 2021

Boris82108

Dobry den, usetrim Vam cestu, kaviaren nemam a zaroven dakujem za starostlivost o moj vitaminovy prisun. Kedze postoje a pohlad na vec boli z mojej strany ako nahlasovatela podnetu prezentovane a v zmysle prispevkov od prevadzkovatela a navstevnikov zariadenia uz dalsia diskusia straca zmysel, ja sa lucim a prajem vsetkym zucastnenym pekny den. S pozdravom Boris
04. november 2021

Katka Cleo

Ked obycajny udavač o moralke a vyspelej spolocnosti kaze, co je korektne :D pobavili ste. Krasny den vsetkym spoluobcania.
Tesim sa na fresh a croissant zajtra.
04. november 2021

Džejna Neuschl

V tejto stazenej dobe, kedy dostavaju ludia v tomto business uz dost zabrat my neda nereagovat. Do kaviarne pri peknom pocasi chodim aj s detmi, len tak si posediet na "schodikoch" na kavicku, cokoladku, ked sme v okoli ... Vzdy okolo nas chodia ludia, a uplne bez problemov ... je to bezne takto mat napr. v talianskych mestach, kde sa stretava "ulica" a kaviarenske posedenie:)
25. november 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
Na peších komunikáciách musí byť po umiestnení terasy zachovaná minimálna priechodná šírka v zmysle STN 73 6110: o 1,75 m – ak hranicu tvorí pevná súvislá prekážka
(objekt, oplotenie, múr, ap.).
Zdroj:
https://manual.mib.sk/manual/exterierove-terasy/
https://manual.mib.sk/wp-content/uploads/2021/03/MIB_Principy_a_standardy_VONKAJSIE-TERASY-1.pdf
S pozdravom.
26. november 2021

Milan

Dobry den,

Pan podnikatel nema pravoplatne rozhodnutie. Len si to myslel, lebo dava ludom pracu. Preposielam cast reakcie magistratu na tento pripad. Nastastie este svojvola nevyrala.

V predmetnej veci bol subjekt vyzvaný, aby neumiestňoval terasu pokiaľ nedisponuje právoplatným rozhodnutím cestného správneho orgánu.

S pozdravom
01. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

subjekt má momentálne povolené zvláštne užívanie komunikácie od 08.04.2022 do 31.12.2022.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
12. jún 2022

Boris82108

Aha, cize v case uverejnenia podnetu na cierno, prajem skory krach takymto ,,ctenym podnikatelom”
28. september 2022

Dante

Dobrý deň,
vzhľadom na to, že moje podnety od marca na tému aktivít týchto podnikateľov (Meyora, SpiceGuys, ErgoLine a Kaliforňan) sú skalne ignorované alebo a priori mazané, napíšem aspoň pár slov sem.
Spomenutí podnikatelia sa rozhodli už dávno si z celého tohto okolia spraviť súkromné parkovisko, či už pred ich podnikmi alebo na obratisku trolejbusov. Práve do týchto priestorov je dvojnásobne značkami zakázaný vjazd okrem MHD (viz. fotografia) a ceduľou "zákaz parkovania"; to značenie tu už je skutočne dávno, ale podnikatelia si to zrejme nestihli všimnúť.
Ohľadom vyjadrenia mesta: Vy si snáď robíte srandu. Boris82108 na tomto webe riešil situáciu na tomto mieste už od roku 2018, už odvtedy sa tu miestne entity tvária, že im to tu všetko patrí, tak neočakávajte, že ak sem napíšete extrémne vágne stanovisko 8 mesiacov neskôr o tom, že vlastne miestna aristokracia má na "niečo" povolenie od tohto apríla. Aktuálna kompozícia podnikateľov sa tu začala takto rozťahovať už prinajmenšom minulú jar (2021), ako stolovaním tak aj parkovaním, tak nám nepriamo naznačujete, že do tohoto apríla robili všetko ilegálne. Zdalo sa Vám byť vhodné takýmto entitám dať povolenie čo len na manie tých podnikov otvorených, a nie rovno "odobrenie" všetkého čo robiť dovtedy nesmeli?

Ohľadom toho "povolenia": Zrejme nebude až také univerzálne platné, keďže som od spomenutého apríla na vlastné oči videl, ako polícia pokutovala a vykázala autá samotných podnikateľov aj z obratiska trolejbusov, aj spred prevádzok- a to dokonca naposledy iba pred pár týždňami. Takisto je zaujímavé, že pokutované/vykázané autá sa tu už buď znovu neobjavia alebo už parkujú na úplne iných miestach. Ak by teda všetko to predošlé parkovania malo byť údajne OK, nemali by dôvod na tú zmenu.

Najsmutnejšie na tomto všetkom je však to, že milí podnikatelia veľmi dobre od začiatku vedia, že všeličo z ich bežného správania sa je v rozpore so zákonom, nijako nerešpektujú svoje okolie, ignorujú že sú umiestnení rovno pod bytovkami a rovnako aj všetky naše sťažnosti, ktoré na nich ohlasujeme na internet. Iba si na mojom profile nájdite podnet o rušení nočného kľudu: celý jún-júl-august bežne mávali súkromné a zároveň extrémne hlučné oslavy niekedy aj do pol piatej rána; po každom incidente som do podnetu zavesil fotografie a videá, ale ani na X-tý krát "miestni" nepochopili, že ich správanie nie je v poriadku. Boli incidenty aj v auguste, ale už mi bolo trápne to sem písať. Toto sú ľudia, ktorí pokým im nedýcha policajt na krk, nepohnú sa ani o centimeter; dohováranie, posielanie odkazov, atď... strata času. Veď oni vedia, čo robia aj bez vstupu ostatných do veci.

Takisto, bol by som veľmi zvedavý na to, či predmetní podnikatelia majú povolenie na všetko to stolovanie, duplom, keď ho mávajú rozmiestnené tak, že zaberajú väčšinu miesta, zavadzajú chodcom a spol. pri zmysluplnom/prirodzenom pohybe a položené tak, ako keby chceli byť čo najotravnejší.

Pod tento komentár teraz uvediem v krátkosti viaceré problémy, ktoré s týmito individuami sú + pár obrázkov k tomu. Dôkazových materiálov vlastním more, tak iba reprezentačne, nech sme všetci v obraze a nech moje stanovisko nie je založené iba na slovách.
28. september 2022

Dante

Psy: taker denne zákazníci, ktorí ich majú bez vôdzky a voľne pobehujúcich po okolí + zavadzajúcich chodcom. Takisto, pes bez vôdzky je v rozpore s VZN a ani nehovoriac o hygiene. Psy by tam nemali podľa mňa vôbec čo robiť.
28. september 2022

Dante

Príklad 2.
28. september 2022

Dante

Príklad 3.
28. september 2022

Dante

Stolovanie: celkom zablokovaný chodník smerom na/z Jégého od/na Trnavskú ulicu.
28. september 2022

Dante

Jasne vidieť, ako všetky umiestnené predmety drasticky zužujú priestor.
28. september 2022

Dante

Presne ako na minulých dvoch fotkách, hromada motoriek (a kolobežiek) iba skultúrňujú toto okolie.
28. september 2022

Dante

Presne podľa feng šuej. Aby som nezabudol, ten slnečník aj sud pri rohu budovy nechávajú permanentne vonku na rovnakom mieste. Obe tam pekne trčia ako zástavy v prázdnom poli. Som si istý, že to je úplne v poriadku, z ulice si nechutne robiť sklad na úkor ostatných.
28. september 2022

Dante

Takto by som mohol pokračovať ešte celé hodiny, ale myslím, že to stačí na pochopenie princípu problematickosti tohto priestoru.
Ospravedlňujem sa za pár hrubiek a nezmyslov v mojej pôvodnej veľkej správe, mal som to lepšie po sebe skontrolovať.
29. september 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň Dante,
Čo sa týka Vašich podnetov - tie, ktoré nespĺňajú podmienky portálu (napr. veľa problémov v jednom podnete, duplicity a pod.), Vám boli komunikované emailom. Ak Vám notifikácia nedošla, skontrolujte si spamový priečinok, prípadne nastavenie emailu v konte OPS.
Príspevky nesúvisiace s týmto podnetom som zmazal. Podnety s parkovacími priestupkami neprijímame, hláste ich priamo na Mestskú políciu. Z fotografií vozidiel, ktoré uverejníte na portále OPS, polícia nevyvodzuje zodpovednosť za priestupky.
Dodržujte prosím pravidlá portálu.
S pozdravom,
Administrátor portálu Odkaz pre starostu

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.