Rovniankova - chýbajúci priechod pre chodcov

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Igor 27. októbra 2021

Na križovatke Romanova - Ambroseho dlhodobo chýba priechod pre chodcov (na obrázku červený kruh). Denne tak križujú hlavnú cestu desiatky chodcov, keďže je to prirodzená trasa do polikliniky, prevádzok na terasách, či neďalekého supermarketu. Vytvárajú tak nebezpečné situácie. Prirodzeným doplnením by bol aj priechod na terasu Romanova.
Takto by sa vyriešil aj problém s nedovoleným parkovaním aút na zákrute (vyznačené žltým), ktoré tak znemožňujú výhľad pre autá vychádzajúce z vedľajšej cesty, ktoré tak musia vstúpiť až do križovatky a vznikajú tak kolízne situácie.

27. október 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
03. november 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
15. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

nakoľko sa v predmetnom mieste nenachádza priechod pre chodcov, nie je možné zriadiť ho len vyznačením vodorovného dopravného značenia.

Vybudovanie nového priechodu pre chodcov musí spĺňať podmienky vyhlášky č. 532/2002, ktorou sa ustanovujú podrobnosti o všeobecných technických požiadavkách na výstavbu a o všeobecných technických požiadavkách na stavby užívané osobami s obmedzenou schopnosťou pohybu a orientácie.

Avšak vybudovanie priechodu pre chodcov v predmetnom mieste považujeme za opodstatnené. Požiadame preto s vypracovaným zadaním pre vybudovanie priechodu Sekciu výstavby o zaradenie do zoznamu investičných akcií mesta.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania