Tranovského-kôš-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený

Na krizovatke ulic Tranovskeho-Popovova,dalej Novodvorska a pri byvalom kine Odboj uz par dni chybaju kontajnery na plast a papier.Dakujem za blizsie info.

02. november 2021

Odpoveď samosprávy

Všetky zberné nádoby na separované zložky (plasty a papier) slúžiace rodinným domom boli úmyselne odstránené v celej Bratislave. Magistrát, ktorý prostredníctvom svojej spoločnosti OLO je zodpovedný a realizuje zber odpadov v Bratislave už dávnejšie rozhodol o zrušení všetkých zberných miest pre rodinné domy okrem skla (zatiaľ) v celej Bratislave a o povinnom prechode rodinných domov na vrecový zber. Dôvody sú predovšetkým nedisciplinovanosť samotných občanov či už pri separovaní zložiek ako aj neuveriteľný neporiadok, ktorý občania neprestajne robia okolo všetkých zberných miest v meste. Situácia bola už neakceptovateľná a preto rozhodli o zmene. Ďalším nie zanedbateľným a finančne dôležitým dôvodom je obchádzanie povinnosti evidovania nehnuteľnosti do systému zberu odpadov a anonymné vynášanie odpadu na zberné miesta. Všetky tieto skutočnosti sú už mesiace magistrátom a nami opakovane komunikované. Pilotná prevádzka bežala vo vybraných mestských častiach už asi pol roka a teraz to je naostro všade.

Obyvatelia rodinných domov sú povinní od októbra 2021 zbierať separované zložky výlučne do vriec a v termínoch určených magistrátom sú povinní ich vyložiť pred dom. Pokiaľ poctivo platia za odpad budú mať bez problémov odpad odvezený od brány domu a ekologicky správnym spôsobom zlikvidovaný. Pokiaľ sa načierno vezú v systéme tak majú povinnosť dať si to do poriadku. Odpad nesmú vynášať do sídliska a tam ho hádzať do kontajnerov, ktoré slúžia výlučne obyvateľom obytných domov. Skôr či neskôr budú veríme všetky uzamknuté, aby sa tomu zabránilo.

Všetky potrebné informácie nájdete na webových stránkach hl. mesta a OLO.
https://bratislava.sk/sk/komunalny-odpad
https://www.olo.sk/
Kto? Oddelenie životného prostredia

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania