Nové parkovisko

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Zbyněk 15. októbra 2014

U budovy GM Electronic na Bajkalskej ulici je nové "zelené" parkovisko. Po nejakej dobe bude určite vyzerať rovnako ako blatovisko u novej budovy SND

15. október 2014

co koho do toho

a kde ako maju parkovat? komu tam zavadzaju?
15. október 2014

Peter

co koho, ked nebudem mat peniaze mozem ist kradnut?
15. október 2014

DJ lektvar

Pre toho, čo sa pýta ako 3-ročné decko>
Zavadzajú tam každému kto chce vidieť ešte kúsok zelenej plochy v tomto nesúrodom chaose mesta (halabala budovy, reklamy, tuláci, smeti, špina, autá po chodníkoch...) .
tá zeleň má svoj účel (aj estetický aj praktický), a tieto autá ho maria a doslova ničia. Rovnako ako keď zničia chodníky, tak zničia aj zeleň a nikomu sa nič nestane, ostanú tu po nich trosky ako po bombardovaní (chodníky) či tankodrome, a zodpovedných nikde. Ani vinník nepríde zaplatiť škodu a zjednať nápravu do pôvodného stavu, ani žiaden zodpovedný sa nehne k činu (ako sa nehýbal už pri žiadanej ochrane týchto miest pred arogantnými vodičmi).
Majú parkovať v tej zadnici odkial sa sem dostavili, polovica z takýchto je tradične cezpolných, a tí sa vždy dotrepú so svojím autom z cezpola až do centra, na sídliská, 20 metrov od ciela. Nejdú do mesta a cez mesto autobusom, vlakom, MHD, peši. Majú parkovať na parkoviskách určených na parkovanie. Porušujú pravidlá a dobre vedia, že neskutočne početní policajti ich t nechajú na pokoji, lebo nikto nevie kde sa pred výkonom svojich každodenných určených povinností dlhodobo skrývajú.
Ak by v BA boli pre cezpolných na 3/4 miest zákazy parkovania a na zvyšku len za spoplatnenie, tak zrazu by takmer nikto (ani z tých viacerých arogantných Bratislavčanov) nejazdil a neparkoval ani po chodníkoch, ani po zeleni.
Ničíte nám tu mesto a ešte sa hráte na ukrivdených!
15. október 2014

vlado

nejde o to, ci niekomu zavadzaju - ide o to, ze nicia zelen
15. október 2014

mravec

presne tak , cezpoľní nám tu ničia mesto , neplatia dane a robia sa veľmi dôležitý , ako nám oni pomáhajú , lebo bez nich by to tu nefungovalo . Omyl občania . Práve kvôli Vám večer , keď človek príde uťahaný ako koník z práce nemá kde zaparkovať a keď sa trochu bližšie pozrie , čo vidí : samé KE , PO , RV , TT , SC a MA značky , ktoré nám zaberajú plac na parkovanie. Áno , nebolo by na to nič zlé , pokiaľ by ste sa aspoň vedeli trafiť do parkovacieho miesta a nebránili tým ostatným normálne zaparkovať , ale vy ani to neviete . Preto Vám zostáva už iba jediné , odstaviť auto na trávniku - však čo sa mi môže stať , alebo ho šupnúť na chodník bezohľadu , či tade niekto prejde a ľudia nech si chodia po ceste , však všetci tak parkujú...Takže práve kvôli takýmto ľuďom sa máme v tomto štáte tak dobre a pekne to tu aj vyzerá :(
15. október 2014

Jozef A

No ja k tomu dodám len toľko, že aj u nás, v TT, parkujú cezpoľní, neverili by ste - ale aj Bratislavské značky a tiež sa niekedy nezmestia do parkovacích miest. Nie je podľa mňa problém v tom, aké autá tam parkujú, problém je ten, že parkujú tam, kde nemajú. Toto treba riešiť, nie cezpoľných. Lebo aj vy, blaváci parkujete kade-tade. Ja do Blavy autom nechodím, nemám prečo, a tam, kde chodím, parkujem tak, ako sa má. Veľakrát je nablízku miesta na parkovanie dosť, ale ľudia sú vo všeobecnosti nevychovaní a drzí. A čo sa týka pripomienky že "neplalia si tu dane... ", dodám ten toľko - všetci dane platíme, to umelé hranie sa na rôzne hromádky je skutočne vtipné. Za všetkým hľadajte štát a jeho menežérov, ktorých práca je na 90 percent o ničom. Zákaz parkovania pre cezpoľných? Toto by podľa mňa bolo veľmi zlé riešenie, veď keď by sa to robilo všade /a prečo nie všade, keď v Blave áno/ tak by si človek auto zaparkoval možno tak pred svojím barákom a koniec. Veci treba riešiť systémovo, hovorím to vždy a všade.
15. október 2014

Peter

do Blavy, blavaci, blava to cu za sedliacke pomenovania? sa nauc vyslovovat pekner cele a naraz BRATISLAVA, to ze pouzivate primitvne skratky a skomoleniny ma fakt irituje!
15. október 2014

Jozef A

To Peter zBratislavy: no ja sa veľmi ospravedlňujem, ak slovo Blava považujete za sedliacke pomenovanie, primitívnu skratku a skomoleninu. Ja to tak bežne používam a nemyslím to negatívne, rovnako ako slovo matika, napríklad, je to pre mňa skratka. Niekoho iného možno irituje, keď sa píše bez interpunkčných znamienok, alebo keď sa automaticky tyká, bez toho, aby sa ľudia poznali, alebo o to požiadali /mne osobne je to jedno, spomínam to len pre ten poučný tón/. Ale myslím si, že tento podnet nie je o čistote jazykového prejavu, alebo sa mýlim?
15. október 2014

Jozef A

Ešte sa opravím /patrí Petrovi zBratislavy/ - mal som na mysli diakriticné znamienka, nie interpunkčné znamienka.
15. október 2014

Peter

Mna irituje ak niekto pouziva hanlive vyrazy a chce po mne aby som sa ja k nemu spraval dostojne, tak ano spravam sa rovnako, ak chcete vy nieco zmenit v prvom rade zacnite od seba, ja sa spravam k ludom tak ako oni ku mne. neporovnavajte matika k hanlivemu vyrazu blava to su jablka s hruskami. btw zrejme mate problem s komunikaciou na internete, tu je to bezne pouzivat bez diakritiky. mam aj ja hovorit trčan? alebo si vymysliet nejaku hlupost? hovorim kosicanom kšičania? Tak isto nepoviem Nitrančanovi Nitran, co je predsa salama. tiez z toho nitrancania nie su radi ze im hovorite podla salamy. Skracujete tak vsetky mesta lebo maju dlhy nazov? skracujete Michalovce, ktore maju rovnaky pocet pismen ako Bratislava na Mivce? nie ze?! Tolko z jazykoveho okienka. Tak prosim vas najprv zacnite od seba a potom poukazujte na druhych.
15. október 2014

DJ lektvar

DJ lektvar> v zahraničí je tiež bežné uprednostňovať pri parkovaní miestnych, ktorí si tam platia všetky poplatky a dane, len tu v Bratislave sa s tým náporom a rovno okupovaním cezpolných áut nerobí nič, už dávno to prešlo do stavu ničenia mesta (a to ešte nespomínam faktory ako navýšený hluk, prašnosť, karcinogénne exhaláty, ohrozovanie a podobne).
V žiadnom meste v SR nie je percentne (a už vôbec nie početne) taký nápor nerezidentných automobilov ako v Bratislave, preto je potrebné výrazne tu obmedziť parkovanie CP.
Schválne si skús zistiť, kolko tých áut v Trnave je z oblastí vzdialených nad okruh 30-100 km, a kolko tých s bratislavskými značkami ste opäť vy domáci (či trebárs ďalší Bystričania, Revúčania...) na automobiloch zamestnávateľa. Určite tam nemáte nápor automobilov nachádzajúcich sa v meste v počte 50-60% od ludí, čo majú trvalé bydliská na desiatky až stovky km ďaleko.
[O daniach tu nemá zmysel robiť rozbory, ale je to velký problém. Neriešený a riešitelný jedine z úrovne NRSR s aktívnou motiváciou starostov, primátorov. Tie dane z príjmu tu nebratislavskí pracovníci (denne ich tu je okolo 150-200.000) nenechávajú vôbec, hoci pracujú v BA firmách alebo na pozemkoch BA. je to z tohto pohladu len čistá záťaž - environmentálna, priestorová, hluková, bezpečnostná, znásobujúca opotrebenie mesta geometrickým radom bez náhrady... ale nie je to vinou cezpolných (im dane z príjmu niekam idú - do miesta ich bydlísk) - je to vinou nastavenia systému, kde sedia na najvyšších miestach v bratislave vždy velikáni typu Mikloš, Dzurinda, Figeľ, Fico, Paška...odtial vietor nevôle čokolvek zmeniť, veje. A títo ludia sa nikdy neprofilujú ako Bratislavčania, ani sa tak nesprávajú. - ale to sme trocha odbočili od témy bezočivosti a nečinnosti pri parkovaní v hlavnom meste]
15. október 2014

DJ lektvar

ostatné napísané som adresoval Jozefovi z TT
15. október 2014

adam skorocel

počuj Zbynek čech sa nema starat do slovenskych veci!
15. október 2014

Jozef A

to Peter zBratislavy - naposledy, ja som napísal, že to slovo, o ktorom sme si povedali, že ho nebudeme nikdy vyslovovať, ja osobne nepovažujem za negatívne, ani hanlivé. Ak zoberiem vašu analógiu o tom, že je bežné na internete nepoužívať diakritiku /čo chápem, a tiež ju nie vždy používam/, tak je takisto bežné používať toto /podľa vás/ sprosté slovo. Pozrite sem: http://www.birdz.sk/forum/bratislavcania-sere-vas-ak-niekto-povie-bratislave-blava-/129678-tema.html
Asi 28 percentám toto slovo vadí. No a všimnite si, že som sa na úvode svojho druhého príspevku ospravedlil, lebo som zistil, že toto pomenovanie vadí aj vám. Hádame sa o somarinách. Nechcete, aby som takto nazýval toto mesto, tak nebudem. Akceptujem. A ohľadom vášho tipovania, že mám asi problém s komunikáciou na internete - nemám s tým problém, určite nájdete v mojom druhom, aj tomto príspevku, že mi je to jedno, spomínal som to len pre ten poučný tón. A ďaľšia vec - pokiaľ sa dostatočne často bude používať "Trčan," tak to kľudne používajte. Ste ale prvý človek, od ktorého to "počujem." Ale popremýšľajte o tom, kto poukazuje na druhých. No a teraz už prosím k veci, dobre?
15. október 2014

pavol

spravne
15. október 2014

Peter

ak je pre vas smerodatny portal bidz.sk (btw citali ste tam aj diskusiu zrejme nie, odporucam precitat) tak potom ok za chvilku mi tu date nieco z portalu topky a potom z cas.sk, ale dobre kazdy sa riadi tym na co ma. Dakujem pekne ale poucny ton si mozete nechat pre svoje deti tie mozete poucat kolko chcete. a k veci? koho v Bratislave zaujima ako u vas v TT parkuju, mozete si zriadit podnet v Trnavskej casti a tam mozete poucnym tonom poucat koho len chcete.
15. október 2014

ján zachytil

postavit parkovisko!
15. október 2014

sme12345

preco este stale nie su Mlynske nivy od Apollo az po Bajkalsku skultivovane? Namiesto tankodromov tam mali byt uz davno parkoviska ako v pripade toho, co je pred Apollo I. a II. Samozrejme, ze aj zelen tam treba a da sa to sklbit dohromady a nie, ze nie! Lenze to by sa muselo niekomu chciet.
15. október 2014

ján zachytil

postavit park ajpostavit parkovisko!
15. október 2014

pali

takže cezpolní???? no prrrrrrr....skúste sa ráno dostať do BA, už okolo 6tej máte kolóny áut, a čuduj sa svet, vyše polovica "dedinčanov" má špz BA,BL (tak kto sa trepe do BA?) Vy ste všade, tiež neplatíte na dedinách dane, nemáte trvalý pobyt a len sa sťažujete na všetko. Parkujete po chodníkoch a všade, kde sa dá.
Takže hovorte o autách a šoféroch všeobecne, je jedno, kto stojí na tráve, jednoducho tam NEMÁ ČO robiť.
Idú voľby, tak sa pozerajte, komu dáte hlas, veď Ftáčnik vyriešil všetky vaše trápenia (aj s Rosovou) :) že?
15. október 2014

Jozef A

to pali: presne tak to myslím aj ja. Netreba rozlišovať aké autá, jednoducho autá patria na parkovisko a hotovo. Keď sa už kometentní/podľa mňa veľmi nešťastne a absolútne nesystémovo/ rozhodoli povoliť parkovanie aj na chodníkoch, tak prosím, po splnení stanovených podmienok sa dá parkovať aj tam. Inak nech nabehne polícia a využije svoje právomoci.A celé to kastovanie na domáci a tí ostatní je nesystémové. To, že to tak robia aj v zahraničí, ešte nemusí znamenať, že je to správne. Len možno najlacnejšie.
15. október 2014

Jozef A

to Peter zBratislavy: ani jeden portál nie je pre mňa smerodatný, tie, ktoré ste spomínali poznám v podstate len z počutia. Dal som to tu ako príklad, keďže ma zaujajo, že pre časť ľudí môže byť ono dotyčné pomenovanie poburujúce, tak som na googli našiel prvú stránku, ktorá o tom aspoň trocha hovorí. Viac času som nemal a ani ma to v tom momente nezaujímalo. Ale teraz mi naskočil odkaz na wikipédii http://en.wikipedia.org/wiki/Bratislava - kde je napísané niečo takéto "Nickname: Beauty on the Danube, Bratiska, Blava, Little Big City, ". Nepoučujem, konštatujem. Poučovať ma chcete vy, hneď vo vašej prvej a dosť podráždenej reakcii na môj príspevok, odvtedy sa to tu s vami ťahá v podobnom duchu. A teraz mi zišlo na um - Petržka je tiež sedliacke pomenovanie? Aby som nabudúce vedel.
15. október 2014

Peter

vy zrejme nemate ani sajnu. ako funguje wikipedia? ze je to otvorene a ze kazdy tam. moze. pridat co chce. tak vas necham v tom ked chcete ukazovat relevantné linky. tak som vam to fixol môžete si to tam pozrieť znova. predtym ako budete chciet opat mat poucny ton :) radšej si nieco vygoooglite. ale poriadne tento krát. snad vam to do tretice vyjde.
15. október 2014

Jozef A

to Peter zBratislavy: ale sme to dopracovali, od hlúpeho parkovania, k ešte hlúpejším invektívam, čo? Že jeden urazený, zatrpknutý človek, nedokáže prijať ospravedlnenie za niečo, čo možno časť ľudí používa bez toho, aby tušila, že sa niekedy chápe ako urážka. Neustále poučovanie, bez snahy pochopiť zmysel. Prvý link sa vám nepáčil, pretože nie je smerodatný, druhý link je tiež na figu borovú, pretože na wikipédii si môže napísať každý, čo len chce. Tretí odkaz dávať nebudem, vážne ma to už nezaujíma. Ale k veci:
Nech už nazývame mestá ako chceme, nech kastujeme ľudí ako chceme, ide o parkovanie. Som z Trnavy a reagujem na problém, ktorý je v Bratislave - pretože aj tam chodievam, tiež ma štve, ako sa tam parkuje, a - koniec koncov, parkuje sa tak úplne všade, je to problém celého Slovenska, nášho pocitu nadradenosti typu - však ja to tu nejako strčím a ostatné ma nezaujíma. Toto by sa malo vyriešiť.
16. október 2014

Peter

To je fakt zaujimave ako nahle niekto nadava na Bratislavu tak je to OK, ale ak sa zacne niekto branit, co vy cezpolní zrejme nepochopite, tak zrazu my Bratislavcania sme zli ze sa branime. Potom sa cudujete este ze vas v Bratislave nikto nema rad. Zacnite od seba a bude vsetko v poriadku. A vobec nie som urazeny a zatrpknuty, vase psychologicke uvahy si mozete nechat pre svoju rodinu. Howgh
16. október 2014

Frantisek Novak

treba rovnaky meter na vsetkych, ktori porusuju zakon (ci na BA alebo CP).
mne len nejde do hlavy preco si privandrovalec nenahlasi trvaly pobyt v BA aj napriek tomu ze tu zije niekolko rokov, pracuje tu a kupil si tu byt.
16. október 2014

Peter

Presne tak kym to nebude system parkovania po celej bratislave tak tu bude stale chaos. Ale tym ze spoplatnia parkoviska pre CP tym nepribudne ziadne mesto, akurat sa mesto na tom nabali. Je fakt ze cezpolni parazituju na systeme, roky tu byvaju neplatia ziadne dane mestu a tym mesto potom nema tolko financii na opravy. Treba budovat najprv nove parkoviska a az ked budu nove tak to mozu zacat spoplatnovat.
16. október 2014

pali

"Je fakt ze cezpolni parazituju na systeme, roky tu byvaju neplatia ziadne dane mestu a tym mesto potom nema tolko financii na opravy."

Krásne napísané, a teraz namiesto "cezpolní" napíš "paštikár" :)

Takto sa ale nič nevyrieši.Budeme si na seba nadávať a páni hore sa budú rehotať a žiť si ako .......no,nechcem urážať tie zlaté ružové zvieratká :).
Tak ak si naozaj z BA, choď voliť a skús nájsť neskorumpovaného, čestného primátora - možno sa tu niečo zmení (ale skôr nie, veď na Slovensku je to tak.....)
16. október 2014

pavol lamačan

postavit parkovisko!idu volby!šup!
16. október 2014

rotunda na bajkalskej

"preco si privandrovalec nenahlasi trvaly pobyt v BA aj napriek tomu ze tu zije niekolko rokov, pracuje tu a kupil si tu byt."

tak to uz nechapem ani ja. vsak kupit si byt znamena platit reziu, dane z nehnutelnosti...to fakt si nechava preposielat postu od rodicov kdesi zo sobraniec az do svojich 50tich rokov??
16. október 2014

slovak jak repa

odtiahnu vraky!bude viac parkovacich miest!!!!!!!!
29. október 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Po preverení majetko-právnych vzťahov uvádzame, že pozemok na ktorom parkujú motorové vozidla je vo vlastníctve súkromnej spoločnosti - INPROX SR I, spol.s.r.o. Mestská časť Ružinov nemá k uvedenému pozemku žiadny vzťah, teda nie je oprávnená zakázať parkovanie na uvedenej ploche.

kancelária starostu
04. november 2014

Martin J.

A takto "metodicky" sa postupne zničí trávnik a potom to už nebude parkovanie na zeleni!
25. február 2017

Jozo

Dlhodobe nicenie zelene

nicenie verejneho priestoru pokracuje. mestka cast by mala cim skor zakrocit a ochranit verejny majetok pretoze nie je akceptovatelne aby to tu vyzeralo ako v afganistane alebo niekde na poli. je to velka vizitka bratislavy!
25. február 2017

Anonymný užívateľ

co koho do toho, som zvedavý ako budeš vyskakovať, keď ti pred tvojim domom rozryjem trávnik a poviem, že som nemal kde zaparkovať?!
A pritom ten trávnik bude obecný.
02. apríl 2017

Nacbo Ynmynona

Je to cestná a verejne prístupná zeleň a tam platí zákon hádam rovnako pre všetkých:
§ 25, zákon č. 8/2009 Z.z.:
(1) Vodič nesmie zastaviť a stáť
s) na cestnej zeleni a inej verejne prístupnej zeleni, na ostrovčekoch a deliacich pásoch, ak to nie je dovolené dopravnou značkou,

Okrem iného sa tým výrazne zvyšuje prašnosť v lokalite a keď je tam po daždi blato, autá ho roznášajú po ceste. Ak na to nemá páky samospráva, polícia by mala mať.
12. január 2018

tais

Aktuálny stav zo včera
12. október 2023

Anonymný užívateľ

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený
12. október 2023

Jozo

Tak hlavne ze je to pod dohladom kameroveho systemu. :D
13. október 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Ružinov
19. október 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
11. január 2024

Ondrej

Vie mi niekto vobec povedat kde sa tam v tej oblasti ma legalne parkovat ?
11. január 2024

Ondrej

Vie mi niekto povedat, kde sa tam v tej oblasti vobec da normalne zaparkovat ? Parkovaval som na tomto mieste kedysi. Teraz je v tej oblasti tolko vystavby a nikde ziadne verejne parkoviska. Kus vedla kde je ten kovosrot je nejake vykamienkovane parkovisko ale netusim ako funguje / komu patri.
Je tam kopa office budov, planuje sa tam nejake zachytne parkovisko pre danu oblast zo strany mesta ?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania