Odfláknutá rekonštrukcia vozovky na Kapušianskej ul.

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
Eugen 16. októbra 2014

Absolútne nerozumiem zmyslu tejto rýchlo-opravy cesty na Kapušianskej, pretože neboli nahradené ani 50 ročné obrubníky a ani vymenené kanálové vpuste, takže opäť raz predvolebná kampaň, ktorú ani len projektant opravy nebol schopný dotiahnuť do konca. Zároveň nerozumiem prečo neboli ani len vymenené obrubníky tam kde sa cesta stretáva s chodníkmi a spravili ako-takú bezbariérovosť meste, kde je minimum častí bezbariérových..Však stačí ísť poobede von a koľko mamičiek s kočíkmi, cyklisti alebo dôchodcovia sa naťahujú pri týchto obrubníkoch, ktoré pre istotu ani len nie sú vodorovné a keď je napršané, tak sa šmýkajú. Radšej ste mohli tú cestu nechať tak ako bola, ako ju takto spackať. Čo je ale paradoxom, že boli vymenené obrubníky pri "Samoške", ale keďže tam autá parkujú, tak veľká životnosť ich nečaká. A to najlepšie na záver, obrubníky ktoré mali poškodené lôžko tak vykopali a (naivne som dúfal vo výmenu) len ich nanovo zabetónovali, vidno to na snímke č.2 po ľavej strane. Ešte raz gratulujem projektantovi za toto veľdielo!

16. október 2014

Stano

Nakolko tuto lokalito poznam, dovolim si este doplnit pana Eugena.

V tej najuzsej casti su na vozovke umiestne kontajneri, ktore by si zasluzili vybetonovat nejake miesto, aby nezasahovoli do vozovky.
Ktovie ci rekonstrukcia bola riesena so spravcom prislusnej budovy, ktore kontajneri patria (to bude asi v jeho kompetencii).
Sami smetiari ci nakladne auta zasubujuce blizky supermarket su tak nuteny ist jednym kolesom po obrubniku, ci trave pokial su sirsi nez vymedzeny priestor.
Zretelne to vidiet na fotke, ktoru prikladam.
Takto tie obrubniky mozu betonovat zachvilu znova.
17. október 2014

expert

smetiaky na vozovke, krasa... mozne len na slovensku :D
20. október 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Na Kapušianskej ulici sa realizuje rekonštrukcia vozovky výmenou povrchu a prípadnou výmenou poškodených obrubníkov, ktoré sú v zlom technickom stave. Rekonštrukcia sa realizuje podľa schválenej projektovej dokumentácie. Výmena obrubníkov sa nerealizuje v celom rozsahu. Na mieste, kde ste vyznačili "bezbarierovosť" zabezpečíme sklopenie obrubíka pri vyústení chodníka na cestu.
K umiestneným kontajneromna komunikácii uvádzame, že sa sú umiestnené v rozpore s cestným zákonom. Mestská časť Ružinov vyzve správcu bytového domu, aby požiadal Maagistrát hlavného mesta SR Bratislavy o určenie nového miesta pre predmetné kontajnery, v súlade s právnymi predpismi.



kancelária starostu
21. október 2014

Stano

Vdaka za tie kontajneri. Nikdy som nerozumel, co je to za logika dat ich do najuzsej casti cesty...
Rovnako ma tesi aj sklopenie obrubnika. Totiz podla fotky to vyzeralo tak, ze sa s obrubnikom na urovni chodnika nebude nic diat.
A to by bola skoda, ked sa uz rekonstruuje cesta.
26. október 2014

Stano

Prikladam fotodokumentaciu, ako sa zrealizovala "bezbarierovost".
Povodny "ohlodany" obrubnik ostal na mieste a mozno sa trochu dvihol asfalt...
Vyriesenie je silne slovo. Povedal by som aka je to praca, ale to by sa mohlo dotknut jednej mensiny.

@ smetne kose: Tie sa uspesne presunuli na svoje standardne miesto a opat zaberaju vyraznu cast komunikacie.
Takze uz zacitkom tyzdna mozu ist smetiari (nedobrovolne) demolovat krajnicu a novo osadene (stare) obrubniky. Kocurkovo!
Poprosil by som vas, keby sa aspon s tymi kosmi dalo cosi spravit. Dakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania