Problémy ulice Astronomická

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Ivan 20. októbra 2014

Dobrý deň,

Rád by som týmto spôsobom poukázal na problém v okolí môjho bydliska vzhľadom na to, že na Astronomickej ulici bývam už viac ako 10 rokov, pričom sa za celý čas z hľadiska údržby a revitalizácie ulice veľa neudialo.

Ako hlavný problém by som uviedol stav cestnej komunikácie: popraskaný, krivý povrch, výtlky, znečistenie z okolitých neudržiavaných stromov a stojacej vody po daždi najlepšie charakterizujú aktuálny stav. Pozorovať ho je možné od križovatky s Ružinovskou ulicou až po križovatku so Súhvezdnou (a ďalej). Takisto povrch vozovky pred zastávkou na začiatku Astronomickej ulici pôsobí ako tankodrom, s ktorým má problém aj nejeden autobus, nehovoriac o osobných vozidlách. Vzhľadom na počet ľudí, áut a autobusov, ktoré za deň prejde ulicou bude stav známy aj mnohých spoluobčanom (miestnemu zastupiteľstvu?).

Ďalší problém vidím v stave okolia autobusovej zastávky na Ružinovskej ulici. Tá je obklopená neudržiavanou zeleňou a chodníkom v havarijnom stave. Opustený novinový stánok tiež nevzbudzuje kladný dojem. Vidím to ako stratu potenciálu v podobe kúpy novín, drobného občerstvenia, alebo len obyčajného cestovného lístka (jediný automat na cestovné lístky je pri zastávke električiek). Keďže ide o frekventovaný dopravný uzol spájajúci MČ Vrakuňa s MC Ružinov prostredníctvom možnosti prestupu na električku a obrátene, je momentálny stav zastávky a jej okolia neakceptovateľný.

Moja otázka smerom k miestnemu zastupiteľstvu znie: Aké sú aktuálne plány pre revitalizáciu ul. Astronomická a jej bezprostredného okolia? Z môjho pohľadu by bolo jednoznačne nevyhnutné opraviť povrch vozovky, ako aj zveľadiť okolie zastávky na Ružinovskej ul. Pravidelná údržba v podobe odstraňovania nečistôt a strihania stromov pozdĺž vozovky sú tiež faktory, ktoré prispievajú k lepšiemu obrazu celej ulice.

Ďakujem za skorú odpoveď.

24. november 2014

Ivan

Je potešujúce vidieť, aký je záujem o udržiavanie infraštruktúry na "konci" Ružinova. Či už ide o samotnú Astronomickú ulicu, Súhvezdnú a pod. možno nájsť na mnohých miestach rozbité cesty, chodníky a neupravenú zeleň. O znečistení ani nehovoriac. Na koho sa obrátiť, aby došlo k nevyhnutnému zlepšeniu?
14. marec 2019

Ivan

Astronomická-cesta-rozbitá (väčší úsek)

Dobrý deň, pristupová cesta ku garážam na Astronomickej je dlhodobo v nevyhovujúcom stave vzhľadom na popraskaný a nerovný povrch. Pri snahe adresovať problém, prišla odpoveď z magistrátu, že ..."pozemok zapísaný na LV č. 1 v prospech hlavného mesta SR Bratislavy, bol protokolom č. 23/91 zverený do správy MČ Bratislava-Ružinov". MČ Ružinov však oponovala, že "Pozemok je síce v správe mestskej časti ale prístupová komunikácia nie je zaradená do siete miestnych komunikácií. Ide o účelovú komunikáciu...Čo sa týka účelových komunikácií, tie legislatívne Mestská časť Bratislava - Ružinov rieši iba k objektom, ktoré slúžia širokej verejnosti...MČ Bratislava - Ružinov nemôže vybudovať alebo rekonštruovať komunikáciu". A tým rozprava uviazla na mŕtvom bode. Preto prosím nové vedenie o riešenie. Ď
14. marec 2019

Ivan

@Admin: Posledny podnet nie je to iste ako inicialne vytvoreny prispevok. V hlavnom prispevku popisovana cesta je Astronomicka, ktora bola uz medzicasom opravena. V novom podnete je rec o pristupovej ceste ku garazam, ktora je betonova a vedena kolmo z Astronomickej. Preto som to inicioval ako samostatny podnet. Inak ide o mylne vnimanie problemu. Dakujem.
17. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie. O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme za trpezlivosť a ostávame s pozdravom


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
18. marec 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň Ivan,
ospravedlňujem sa.
prosím nahláste podnet opätovne, žiaľ nemám možnosť podnet navrátiť do samostatnej verzie.
Ďakujem za spoluprácu,
Zuzana Žurkinová
administrátorka portálu
20. marec 2019

Ivan

Dobry den,
uz bol podnet postupeny magistratu. Tak pockajme, aka bude odpoved.
Dakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania