Obchádzka stavby na Starých gruntoch 6-8

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Rozkopávky a prekážky BA 15. novembra 2021

Žiadame o začatie priestupkového konania voči stavebníkovi, pretože máme podozrenie, že došlo k porušeniu podmienok stanovených v stavebnom rozhodnutí.
Stavebník umiestnil stavebný materiál a nástroje na chodník pre chodcov, čím chodník urobil nepriechodným, a tým sa dopustil sankcionovateľného konania podľa § 105 / § 106 stavebného zákona.

Stavebník pomocou dopravného značenia posiela chodcov na cestu bez akejkoľvek vyznačenej obchádzky a ochrany čím ich vystavuje riziku. Daný úsek je pre nevidiaceho alebo vozíčkára nepriechodný, čím dochádza k ich diskriminácii a porušeniu medzinárodného dohovoru o právach osôb so zdravotným postihnutím.

23. november 2021

Rozkopávky a prekážky BA

aký je stav riešenia podnetu prosím?
01. december 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, podnet treba odstúpiť Magistrátu.

Komunikácia aj chodník Staré grunty 6-8 z hľadiska zvláštneho užívania podľa cestného zákona (t.j. rozkopávka, zaujatie verejného priestranstva) je v kompetencii hlavného mesta. Mestská časť ani stavebný úrad nemá vedomosť aké povolenie im mesto vydalo, ani nemôže nikoho pokutovať.
Kto? Magistrát hl.mesta

Ing. Beata Boháčiková, MÚ MČ Karlova Ves
01. december 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
14. december 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
25. január 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Referát kontroly dostal tento podnet z viacerých zdrojov a zaoberal sa ním ihneď, už počas novembra. Dodatočne informujeme, že tento podnet je už vyriešený.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania