Krátky interval pre chodcov na semafore

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Tomas Misko 03. júna 2016

Dobry den,

chcel by som dat podnet na nastavenie semaforu na krizovatke pod Novym mostom v smere k Eurovea. Je tam semafor s velmi dlhym casovym intervalom pre auta hlavne rano. Ani dopytove tlacidlo nic neurychli skor posobi, ze nefunguje ako ma, pretoze po jeho stlaceni dojde k reakcii rovnako ako keby sa nestlacilo. Chodci, ktori sa potrebuju dostat na zastavku Novy most na spoje c. 50, 70, 133 a 28 musia casto dlho cakat a vela razy riskantne! Prebehovat cez cestu, aby stihli spoje, ktore na nich nechcu cakat. Toto je kazdodenny problem. Na druhej strane je semafor (v smere Karlova Ves), ktory je rano nastaveny tak, ze pre chodcov nie je problem prejst, pretoze tam su skutocne kratke intervaly.

Poprosim o nastavenie spominaneho semaforu, aby sa chodcom zlepsila moznost neriskovat zivot kvoli stihnutiu MHD. Myslim, ze bezepcnost a pohodlie pre chodcov su dolezitejsie ako pohodlie pre soferov.

Poprosim o skoru odpoved na tento problem.

S pozdravom

Mgr.Tomas Misko

16. február 2012

Di

Pridávam sa k vašej požiadavke, interval pre chodcov je tu krátky. Aj ja som už neraz musela na autobus bežať na červenú. Týka sa to oboch smerov cesty na nábreží.
03. jún 2016

Martin

Nevhodné / nebezpečné nastavenie semaforov pre chodcov/cyklistov

Nastavenie semaforov na križovaní frekventovaného pešieho chodníka (a významnej cyklotrasy) vedúceho z Rybného námestia k Dunajom krížom cez Rázusovo nábrežie je z pohľadu bezpečnosti chodcov (cyklistov) nevhodné, nakoľko nie je umožnená (zabezpečená) možnosť prekonať pešo celú šírku Rázusovho nábrežia (5 automobilových pruhov + 2x električka) v jednom cykle (=na jednu zelenú).

Na takto frekventovanom mieste (o.i. je to prestupný uzol MHD Most SNP + významná križovatka mestských cyklotrás) a súčasne v historickom centre mesta musí byť umožnených prechod chodcov cez celý profil (cestnej) komunikácie v jednom cykle, bez nutnosti vyčkávať na (úzkych = kapacitne nedostatočných) ostrovčekoch, ktoré pri peknom počasí zďaleka nepostačujú (skúste spočítať koľko cyklistov+chodcov sa tam zmestí).
06. apríl 2021

Martin Uváček

Nemám pocit že bol už teraz interval taký dlhý ako popisuje zadávateľ podnetu v roku 2016. Ale nechodím tadiaľ, takže by ma mohol pán Misko opraviť, či doplniť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania