Hradná-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Devín

V riešení
meno
jajbolina 29. novembra 2021

Žiadam o osadenie značky parkovať na Hradnej ulici v úseku od Kremeľskej po Brigádnickú z oboch strán (nedodržanie zákona č. 8/2009 o cestnej premávke).
Na úseku je novovybudované parkovisko, tieto autá parkujúce na Hradnej ulici zužujú priechodnosť cesty autám odbáčajúcim z hlavnej cesty, nehovoriac o záchranárskych zložkách.
PS: Po zmene zákona o zákaze parkovania na chodníkoch od 03/2022 dúfam že bude tvrdo vyžadované dodržiavanie zákona na chodníkoch v MČ Devín, každý tu má dvor, tam má parkovať. Prestaňme tolerovať parkovací bordel. Ďakujem.

29. november 2021

Roman Salkovic

Suhlasim, na Devine vacsinu chodnikov obsadili auta a dlhodobo sa tento problem ignoruje. Este doplnim, ze novovybudovane parkovisko je sukromny pozemok urceny zakaznikom pre novootvorene potraviny.
30. november 2021

jajbolina

Áno, na krátkodobé parkovanie to parkovisko stačí (napr. na návštevu pošty), ale dlhodobo si má každý parkovať vo dvore.
Situácia je už taká alarmujúca s parkovacím bordelom v Devíne, že niekto už napísal výstižný blog: https://dennikn.sk/blog/1462102/berie-mestska-policia-v-devine-uplatky/

PS: Upratať treba aj autá v hornej časti Brigádnickej ulice, vybudovať tam chodník a povoliť parkovanie len na jednej strane. Teraz kvôli autám parkujúcim z oboch strán je prejazd komplikovaný, ak dostane niekto infart sa záchrany ani nedožije kým sa sanitka prebojuje ku chorému.
Najvyšší čas urobiť poriadok v parkovaní, tu už ide o bezpečnosť občanov keďže sa záchranárske vozidlá nevedia dostať k cieľu.
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/112211/brigadnicka-chodnik-chybajuci
13. marec 2024

jajbolina

Dobrý deň. Pripájam aktualizáciu podnetu. Autá parkujú po oboch stranách Hradnej ulice, chodci sa majú vznášať ako holubičky? Prosím o riešenie problému s chodcami, dať im nejaký bezpečný priestor na tejto využívanej ulici. Ďakujem.
14. marec 2024

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne odoslaný samospráve,

s pozdravom,

Anna Uhrová
[email protected]
14. marec 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Ďakujeme za podnet, v najbližšom období sa ním budeme zaoberať. čo sa týka samotného dozoru nad s právnym parkovaním, táto činnosť nesadá do kompetencie obce ale do kompetencie polície. Samozrejme v plnej miere je obec ochotná asistovať v rámci svojich zákonných možností.

MČ Bratislava - Devín

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania