Aktualizovať podnet
Parkovanie pri zdravotnom stredisku

Nahrajte obrázok aktualizácie podnetu:

Vaše meno:

Váš e-mail:

Koľko je jedna plus jedna? (zadajte číslo):


   alebo   ísť späť


Pomoc

Pomocou nasledovného dialógu nás môžete upozorniť na akúkoľvek zmenu príslušného podnetu, či už sa jedná o jeho nápravu, alebo naopak zhoršenie daného stavu.

Parkovanie pri zdravotnom stredisku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 23. novembra 2011

Dobry den pan starosta.

chcel by som sa spytat ako chcete riesit parkovaciu situaciu pri nasom obnovenom zdravotnom stredisku, ku ktoremu sa pridala nova lekaren aj banka.

Situacia je kriticka, auta uz pomaly parkuju aj na zastavke medzi ludmi a jedine parkovisko, co bolo k zdravotnemu stredisku, je vyhradene s povolenim pre Medicentrum. Akym pravom? Je to verejne priestranstvo a to bolo vzdy parkovisko k zdravotnemu stredisku.

Auta Medicentra mozu kludne parkovat za zdravotnym strediskom, tam je miesta dost. Keby sa tie nadoby na triedeny odpad nejako inak ulozili alebo umiestnili, tak by tam boli aj parkovacie miesta.

Dakujem za skoru odpoved.

Obyvatel Vajnor

25. november 2011

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na základe Vášho podnetu boli podniknuté kroky a uvedené záležitosti vo Vašom e-maily boli dané do pôvodného stavu.

V súčasnosti je parkovisko pri zdravotnom stredisku označené tak, ako bolo predtým. Dodatková tabuľka zo značky Medicentra IP 12 bola odstránená a nahradená len zvislou značkou IP 12 tak, ako to bolo pôvodne.

S pozdravom

Ing. Peter Cviklovič
Referát cestného hospodárstva
25. november 2011

Lucia

Dobry den,

chcem sa spytat, ci sa budu pred zdravotnym strediskom malovat ciary na parkovacie boxy. Je tam chodnik, zastavka MHD a miesta na parkovanie, avsak auta parkuju vselijako. V case obeda, ked este nebolo zdravotne stredisko zrekonstruovane, je to najhorsie. Dakujem.
29. november 2011

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň prajem,

pred novo zrekonštruovaným zdravotným strediskom nebude v súčasnosti maľované vodorovné dopravné značenie.

Čo sa týka parkovania v uvedenej lokalite uvádzame, že už bolo vytvorených 12 parkovacích miest. Jedná sa o pozdĺžne parkovanie na ulici Uhliská, sú vzdialené od zdravotného strediska a reštauračných zariadení cca 70 m.

Reštaurácie, ktoré sa nachádzajú oproti zdravotnému stredisku majú povinnosť si riešiť parkovanie pred svojimi prevádzkami.

Na úpravu celého územia námestia pred zdravotným strediskom a reštauráciami je spracovaná projektová dokumentácia a vydané územné rozhodnutie. Podľa neho je naplánovaný na tomto mieste aj semafor. Investorom tejto stavby, keďže ide o štátnu cestu a magistrátnu, je GIB - generálny investor Bratislavy.

Momentálne prebieha spracovanie PD k vydaniu stavebného povolenia. Realizácia by mohla byť v roku 2013.

S pozdravom

Ing. Ján Mrva
starosta
MČ Bratislava - Vajnory
13. február 2012

Anonymný užívateľ

Takze najnovšie riešenie problému parkovania pri zdravotnom stredisku je nasledné. Namiesto značky "parkovisko" bola nahradena znackou "zakaz vjazdu pre vsetkym okrem VI group" (som zvedavý ako tam mozu ludia vyhodit smeti ked tam vlastne nemožu ísť) a pred zdravotným strediskom kde podľa poslednej odpovede sa to nebude riešit v dohľadnej dobe, je vyhradených 5 parkovacích boxov s povolenim medicentra, takže suma sumárum boli zrušené všetky parkovacie miesta pri zdravotnom stredisku bez nahrady.
14. február 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

k Vášmu podnetu zo dňa 13.2. 2012, zaujímame nasledovné stanovisko:

- Investor stavby prestavba zdravotníckeho zariadenia vo Vajnoroch firma Medicentrum s. r. o. , zabezpečila vypracovanie projektu organizácie dopravy – trvalé dopravné značenie na ulici Uhliská a následne ho realizovala na ulici Uhliská, kde vytvorila 12 pozdĺžnych parkovacích miest slúžiacich novo zrekonštruovanému zdravotnému stredisku a blízkemu okoliu. Projekt organizácie dopravy bol prerokovaný a odsúhlasený v Operatívnej komisii pri oddelení prevádzky dopravy Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy a KDI KR PZ SR Bratislava pod č. 38/1896 dňa 18. 10. 2011.

- Následne investor firma Medicentrum s. r. o., zabezpečila vypracovanie projektu organizácie dopravy – trvalé dopravné značenie vytvorenie vyhradených 5 parkovacích miest a zákaz vjazdu všetkým vozidlám v oboch smeroch s dodatkovou tabuľkou na pozemku, ktorý nespadá pod Mestskú časť. Tento projekt prerokovala a odsúhlasila v Operatívnej komisii pri oddelení prevádzky dopravy Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy a KDI KR PZ SR Bratislava pod č. 44/2161 dňa 06. 12. 2011 a dňa 10. 01. 2012. Následne zvislé dopravné značenie zrealizovala.

- Vzhľadom k tomu, že sa nachádza na pozemku zriadené stojisko – zberné hniezdo separovaného odpadu spoločnosti OLO (sklo, papier, plasty, obnosené šatstvo) a jestvujúca komunikácia napojená na Roľnícku ulicu slúži i iným bude investor Medicentra požiadaný o odstránenie zvislej značky B 1 vrátane dodatkovej tabuľky, resp. odstránenie zo zvislej dopravnej značky, len jestvujúcej dodatkovej tabuľky a jej nahradenie dodatkovou tabuľkou OKREM DOPRAVNEJ OBSLUHY.

S pozdravom

Ing. Peter Cviklovič
Mestská časť Bratislava – Vajnory
Referát cestného hospodárstva a investícií
Roľnícka 109, 831 07 Bratislava 36
Tel. 02 48 22 44 28
15. február 2012

sklamany občan

Dobry den, znamena to teda, ze budem moct ako obcan prist ku kontajnerom autom a vyhodit smeti? alebo mam auto nechat na Uhliskach a to smeti niest odtial??
A tiez by ma zaujimalo, ci tato predmetna komunikacia nikdy nespadala pod mč Vajnory.
15. február 2012

zvedavy obcan

Po vasej vcerajsej odpovedi som sa trosku vrtal na internete a zistil som nasledovne: Byvale verejne priestranstvo meskej casti Vajnory vedla zdravotneho strediska a jeho okolie ma uz noveho sukromneho majitela spolu aj s urcitym podielom zdravotneho strediska. V mieste verejneho priestranstva tej zelene je planovana vystavba bytov v style Sinkovskeho. By ma zaujimalo co na to ludia a ako sa moze majetok mestskej casti predat bez nejakeho vedomia obcanov co oni na to?
K tym novovytvorenym boxom by som sa vyjadril asi tak ze boli akurat namalovane ciary a nie vytvorene parkovacie boxy kde sa vzdy parkovalo aj bez vas. Ja to stale vidim tak ze v centre bola a bude nahustena infrastuktura s obmednim a zabratim aj existujucich parkovacich miest parkovacia politika sa vyrazne zhorsila uz len tym ze je tam viacej prevadzok a menej parkovacich miest lepsie by bolo mozno v mieste tej zelene postavit park pre deti, ktory v tomto okoli chyba.
15. marec 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

- Majiteľ pozemku bol vyzvaný na zjednanie nápravy, zvislé dopravné značenie B 1 (zákaz vjazdu všetkých vozidiel v oboch smeroch) a dodatková tabuľka E 12 s textom ( vjazd povolený len so súhlasom VI GROUP s. r. o.) bola odstránená.

- Mestská časť Bratislava – Vajnory vlastní iba budovu zdravotného strediska s pozemkom pod budovou. Zelená plocha vedľa zdravotného strediska parcela č. 2693/2 v minulosti nemala založený list vlastníctva, t. j. mestská časť tento pozemok nikdy nevlastnila, ani ho nemala zverený do správy od Hlavného mesta SR Bratislavy, i keď na pohľad vyzerá pozemok ako verejný majetok , ale nie je čo mrzí nielen mňa, ale aj poslancov a členov komisie a určite aj občanov. V štáte však platia zákony a vlastn. právo je tam definované tiež a ak dalo mesto súhlasné záväzné stanovisko k zámeru a tým potvrdilo, že je tu súlad s územným plánom mesta stavebnému úradu podľa zákona zostávajú možnosti len v intenciách staveb. zákona. Uvedenú parcelu vlastnilo podľa pozemkovej knihy a nadobudlo PD Vajnory, ktorú predalo súkromnému investorovi VI Group s. r. o.. K objektu zdravotného strediska boli vytvorené parkovacie miesta na ulici Uhliská, ktoré boli odsúhlasené v Operatívnej komisii pri oddelení prevádzky dopravy Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy a KDI KR PZ SR Bratislava. Nakoľko pozemok parcelného čísla 2693/2 je súčasťou územia určeného v zmysle platného územného plánu ako stabilizované územie na funkciu malopodlažná zástavba a mestská časť nie je jeho vlastníkom, nemôže zamedziť výstavbe, môže ju len usmerniť –redukovať a regulovať čo sa aj v uvedenom prípade uskutočnilo na niekoľkých rokovania stavebnej komisie a investor musel svoj zámer zredukovať výškovo a objemovo a aj verejnoprospešne. Do podmienok k UR sme zakonponovali požiadavku zriadiť detské ihrisko vedľa zdrav.strediska pri starom strome na pozemkoch investora a požiadavka, aby investor umožnil na svojom pozemku zrealizovať rekonštrukciu fontány a okolia na svojom pozemku. V prípade zrušenia zberného hniezda separovaného odpadu spoločnosti OLO, mestská časť bude musieť nájsť nové vhodné náhradné miesto na čom sa už pracuje.

S pozdravom
Ing. Ján Mrva
Starosta
MČ Bratislava - Vajnory
16. marec 2012

Odkazprestarostu.sk

Kedže samospráva podnikla kroky, ktoré predmetnú situáciu s parkovaním dokázali aspoň čiastočne zlepšiť a uviedla objektívne dôvody, pre ktoré nie je možné zo strany MČ podniknúť ďalšie kroky a zabezpečiť úplné riešenie podnetu (priľahlý pozemok nie je ani nebol vo vlastníctve MČ), hodnotíme postup a angažovanosť samosprávy pri riešení tohto podnetu pozitívne a uzatvárame ho ako vyriešený.
07. november 2012

Marian Hanzel

Dobry den,

chcem sa opytat, akym sposobom sa bude riesit situacia s parkovanim vzhladom na to ze sa po novom zacala vedla zdravotneho strediska vystavba bytovky.

Dakujem,
S pozdravom
Marian Hanzel

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania