Nefunkčné osvetlenie na Švébskej ulici (za Ponteom)

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rusovce

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 23. novembra 2011

Dobrý deň,

rád by som sa opýtal, prečo je nefunkčné verejné osvetlenie na Švébskej ulici (za Ponteom).

29. december 2011

Rusovcan

Ked som pred vyse mesiacom zadaval tento podnet, neocakaval som (vzhladom na to ze sa povazujem sa realistu) ze bude do konca roka 2011 vyrieseny. Ale to, ze tu dodnes nie je ziadna reakcia, vysvetlenie, zdovodnenie... povazujem za vrchol ignorancie, arogancie, neschopnosti... Magistrat hlavneho mesta, MU Rusovce, nerobite to zadarmo, tak sa vyjadrite aspon kde je problem a ako sa bude riesit !
10. január 2012

jozo

PRECO MATE POCIT , ZE TU DOSTANETE ODPOVED?
Zavolajte , ci napiste na magistrat, alebo MU Rusovce a zistite pricinu.
A najlepsie bude opytat sa developera, kt. vam pozemky predal. Problem moze byt aj tam...
13. január 2012

Rusovcan

Presne to co pisete robit nechcem a preto pouzivam tuto stranku. Ak ma tato stranka nejaky zmysel, tak zodpovedni ten podnet davno maju a je na nich ako s nim nalozia. Vyriesene to nie je, slusne by bolo aspon vyjadrenie napisat.
Vdaka tejto stranke aspon vsetci vidime historiu a pristup k rieseniu.
Preco navstevujete tuto stranku vy ?
15. január 2012

jozo

Ja som natrafil na nu nahodou.
Ak sa opytat nechcete oficialne zodovednych, je to vas problem.
Ja sa pytam, nemam sa za co hanbit.
Podla mna sa k odpovedi ako obcan, byvatel dostanem skor, ako schovany za takuto stranku. Pretoze obcan s menom ma na rozdiel od takychto anonymov nejaku vahu.
Robte ako chcete, nech sa vam dari.
15. január 2012

Rusovcan

Mily jozo,

1. na tie + pod vlastnym prispevkom nemusite hned klikat, je to trapne, okrem nas dvoch to nikto iny necita(bohuzial), skor by vas mal zaujimat nestranny nazor, co vas asi nezaujima...
2. zamysleli ste sa aspon na chvilu nad podstatou tohto problemu ? Na Svebskej ulici dlhodobo nefunguje verejne osvetlenie ! Ludia co tam byvaju nie su nejake socialne pripady, ale riadne platia dane (miestne, vseobecne) ! Viete nejakym zmysluplnym sposobom prispiet k rieseniu tohto problemu ? Ak nie, tak bude pre vsetkych lepsie ak v buducnosti radsej "nahodou natrafte" na ine stranky. Mam silny dojem, ze vas zaujima len KTO sa pyta a nie CO sa pyta ? Na uvod by snad stacila aj vyhovorka na developera, ak je na tom co i len kus pravdy (neviem posudit, preto sa pytam).
3. K tej vasej nahode...precitali ste si na uvodnej stranke na co je tato stranka ? "Odkazprestarostu.sk ponúka priestor pre nahlásenie problémov vo Vašom okolí. Vaše podnety sú prostredníctvom našej stránky komunikované s miestnou samosprávou. Konanie samosprávy bude tak s Vašou pomocou pod našim spoločným drobnohľadom." Presne o to mi ide. Este nejake otazky ? Nasli ste nieco podobne na www.rusovce.sk ? Velmi rad by som to riesil aj tam. Bohuzial mam velmi zlu skusenost s registraciou akychkolvek problemov na urovni tejto miestnej samospravy. Ako som uz spominal, preto to "riesim" takto a tu.
4. A na zaver, k tej vasej vahe, hanbe, anonymite, atd... ako sa vlastne volate ? To jozo to nie je anonym, ale vase plne meno ? Napiste plne meno, adresu a potom moralizujte. Alebo vobec nemoralizujte, venujte sa podstate problemu.
5. Presne kvoli takym ako vy nemam zaujem zverejnovat svoje meno. Vas nezaujima podstata problemu, ale len to KTO si dovoluje stazovat sa.

P.S.: Aj vam nech sa dari, ale rieste podstatu, nie personalistiku.
20. január 2012

jozo

Mate zle skusenosti s nahlasenim problemu pod vlastnym menom?
Ja som bol nieco ine vybavit na urade a opytal som sa na tento problem a ihned som dostal odpoved.
Ale ok, ak Vam to vyhovuje takto, nech sa paci.
26. január 2012

Rusovcan

A co ste vyriesili tym, ze ste dostali odpoved ? Co vam povedali, nebolo to ako v tom vtipe - Ja viem preco nefunguje, viem preco nefuguje, ja to viem... Preco ? Lebo je pokazene...
Osvetlenie nefunguje a nikto (okrem vas) nevie preco a ci sa v tejto zalezitosti nieco deje.
Co okrem ineho znamena, ze uz aj na urade vedia o tomto probleme, ale necitia ziadnu potrebu vyjadrit sa. Ved je to tu len 2 mesiace.
Ake demonstrativne...
10. február 2012

jozzino

Nic som nevyriesil , presne tak ako vy tymto vypisovanim.
akurat mam viac informacii.
Ludia ktori sa zaujimaju, vedia co sa deje, ludia ako vy, ktori pridaju na nejaku stranku odkaz nevedia, lebo nechcu. Chcu propagovat seba a stranku :)
15. február 2012

Rusovcan

Mily jozo, jozzino,...(dolezite je, ze nie ste anonym, vsak, nie ako ja...),

konecne som pochopil v com spociva vas problem (aj ked som to tak trochu tusil od zaciatku...). Vas problem spociva v existencii tejto stranky a v tom, ze ju obcas aj niekto pouzije. Ake podle, vsak, ze sa niekto chce informovat sice slusne, ale anonymne. To musi byt cudak a takeho treba ignorovat. (Spravne som pochopil pristup mestskej casti ?)
Vyhovorky, ze mestska cast o tomto probleme nevie neberiem, kedze ako ste sam uviedli "Ja som bol nieco ine vybavit na urade a opytal som sa na tento problem a ihned som dostal odpoved." Takze vedia o probleme, sleduju dianie, vsetci sme "spokojni", a to je tak vsetko.
Ale teraz k vam a vasemu poslednemu prispevku :
1. "Nic som nevyriesil , presne tak ako vy tymto vypisovanim.
akurat mam viac informacii."
Bohuzial, necakal som nic ine. Len ste potvrdili to, co som tvrdil uz skor "...mam velmi zlu skusenost s registraciou akychkolvek problemov na urovni tejto miestnej samospravy."
Byt informovany je dobra vec, preco je ale problem zverejnit tu konkretnu informaciu to doteraz neviem. Vyriesit problem je este lepsia vec, ale ani vasim sofistikovanym, otvorenym, verejnym pristupom sa nepodarilo vyriesit to, ze na Svebskej je stale tma. (Good luck, ak mate uprimny zaujem.)
2. "Ludia ktori sa zaujimaju, vedia co sa deje, ludia ako vy, ktori pridaju na nejaku stranku odkaz nevedia, lebo nechcu."
Aj ja sa zaujimam, len inac ako vy, napr. aj cez tuto stranku. Existuje nejaky manual ako sa zaujimat o to co sa deje v MC Rusovce ? Mozete mi ho prosim spristupnit pre MC Rusovce ? Naozaj je nutne prist osobne na MU s obcianskym preukazom, fotografiou tvare a profilu, otlackom prstov a vzorkou DNA,...(ospravedlnujem sa ak som na nieco zabudol) ? Nebolo by pre vsetkych jednoduchsie publikovat tieto informacie v 21.storoci verejne na internete ? rusovce.sk, rusovskenoviny.sk - neplatime to nahodou z nasich dani ???
3. Posledna vasa veta. "Chcu propagovat seba a stranku :)"
Tak toto som nepochopil absolutne, uplne, vobec...
Na uvod mi vycitate, ze som anonym a teraz ze sa propagujem. Mozete mi prosim vysvetlit tu logicku zahadu, akym sposobom sa moze propagovat anonym ???
Myslim, ze tato "logicka" hadanka uz bude zaujimat nie len mna :-)
S propagaciou stranky nemam problem. Ako som uz pisal, aspon vidime ako sa riesia problemy...

PS: Nevypisujme si prosim (aj ked ma to prave zacalo bavit). Problem je nefunkcne osvetlenie na Svebskej ulici. Ak viete pomoct s vyriesenim problemu pomozte prosim, ak nie nestrapnujte sa. Cielom (dufam ze spolocnym) je mat Svebsku ulicu osvetelnu, kedze lampy tam su...
15. február 2012

Odkazprestarostu.sk

Dobrý večer, podnet sme opätovne zaslali samospráve a budeme očakávať odpoveď.
15. február 2012

Odkazprestarostu.sk

Dočasne sme zmenili aj status podnetu, nakoľko sa menila zodpovedná inštitúcia. Tento raz sme podnet odoslali mestskej časti, kým v prvom prípade bol odoslaný na magistrát. Verím, že z mestskej časti príde aspoň vyjadrenie k príčinám pretrvávajúceho stavu.

Prajem pekný večer.
15. február 2012

Rusovcen

Dakujem za info. Vasa akcnost ma ohromuje. Nechceli by ste (na akykolvek uvazok) vypomoct v MC Rusovce ? :-)
16. február 2012

Odkazprestarostu.sk

Ďakujem pekne :) Skôr sa ospravedlňujem za oneskorenú reakciu, mali sme podnet preposlať už skôr. Ešte by som sa rád opýtal, z priloženého obrázku mi nie je jasné koľko stĺpov pouličného osvetlenia je nefunkčných - či sa jedná o celú ulicu, alebo len niektoré z nich. Ďakujem.
16. február 2012

Rusovcan

Jedna sa o celu ulicu, podla nakresu (cervena ciara), bohuzial...cca 500m. Jedna sa o celu ulicu. Stlpy som nepocital, ale mozem spocitat na prechadzke. Dam vediet.
23. február 2012

Odpoveď samosprávy

Odpoveď MČ Bratislava – Rusovce:

Proces odovzdávania vybudovanej komunikácie a infraštruktúry na Svébskej ulici do majetku hl. mesta SR zo strany investora ešte nie je ukončený; administratívne ukončenie je podmienkou prevzatia verejného osvetlenia do správy spoločnosti Siemens a jeho uvedenia do prevádzky. Majetok v súčasnosti prevádza investor a čiastočne aj mestská časť Bratislava-Rusovce na hl. mesto SR.

Preberacie konanie nie je jednorazový akt, ale pomerne zložitý postup, vyžadujúci doriešenie vlastníckych vzťahov k samotným stavebným objektom a k pozemkom pod komunikáciou, uzavretie následných zmluvných vzťahov, doloženie komplexnej administatívno-technickej dokumentácie, ako aj odstránenie stavebných vád a nedorobkov.

Konkrétny postup je o to komplikovanejší, že pôvodne sa začal ako presun majetku investora na mestskú časť a až počas konania došlo k zmene v podobe presunu majetku z investora na hl. mesto SR Bratislava.

Dušan Antoš
starosta
23. február 2012

Odkazprestarostu.sk

Zverejnili sme odpoveď starostu MČ Rusovce a obratom sme požiadali aj o upresnenie aspoň predbežného termínu, v ktorom bude preberacie konanie ukončené.
23. február 2012

Odkazprestarostu.sk

Prikladáme ešte odpoveď na otázku o ukončení preberacieho konania:

"V tomto momente bohužial ešte termín ukončenia nevieme."
25. február 2012

Rusovcan

Dobry vecer. Dakujem za odpoved, ako aj za aktivitu p.Simonfyho, vdaka ktorej konecne mame stanovisko a aspon priblizne vieme kde je problem.
Dovolil by som si este doplnujucu otazku. V procese odovzdavania sa nevyznam, ale problem vidim v dvoch rovinach - technickej a administrativnej. Na to, aby sa to administrativne odovzdalo, predpokladam ze to musi byt technicky funkcne. Ak je to teda technicky funkcne, preco osvetlenie nemoze sluzit obcanom v nejakej docasnej prevadzke v sprave bud investora alebo MC ? Aj vzhladom na to ze, ako pisete, administrativny proces je komplikovany a nejaky cas este potrva.
16. september 2012

Rusovcan

Vazeny pan starosta, nemate pocit ze napriek tomu ze sa jedna o "pomerne zložitý postup", tak (minimalne) 10 mesiacov na jeho riesenie je az prilis vela ?
Stale je tu tma ! Dane platime, trvaly pobyt mame, este nieco chyba ?
26. september 2012

Odpoveď samosprávy

V zmysle zákona c. 377/1990 § 6 ods. 2 g) o hl. meste SR Bratislave je obec, v našom prípade hl. mesto Bratislava, povinná zabezpečovať osvetlenie v obci. MČ Bratislava – Rusovce splnila všetky podmienky, ktoré hl. mesto požadovalo, čo sa týka technického zabezpečenia (revízne správy, geodetické zameranie, projekt skutočného vyhotovenia, opravy poškodených zariadení a pod. ). Na poslednom stretnutí s riaditeľom magistrátu vzišla ďalšia požiadavka na zápis vecného bremena v prospech hl. mesta Bratislavy od vlastníkov pozemkov, cez ktoré vedie vedenie VO. S riaditeľom magistrátu sme sa dohodli, že táto záležitosť sa už bude riešiť súbežne s nasvietením ulice nakoľko sa jedná o dosť veľa účastníkov, resp. vlastníkov nehnuteľností. Túto novú požiadavku, resp. koordinovanie aby ulica už bola nasvietená však ešte nemáme oficiálne (písomne) potvrdenú a v prípade ďalších prieťahov zo strany hl. mesta by som potom odporúčil obrátiť sa s otázkou aj na pána primátora Milana Ftáčnika, nakoľko to je v jeho plnej kompetencii a MČ urobila naozaj maximum preto aby sa ulica Svébska mohla nasvietiť.

Dušan Antoš
starosta MC Bratislava - Rusovce
27. september 2012

Jencik

Dnes som osobne hovoril s riaditeľom magistrátu a priľúbil mi ochotu riešiť tento problém. O týžden máme dohodnuté stretnutie, kde budeme riešiť aj tento problém. Verím, že sa nám podarí pohnúť veci, aby sa na Svébskej ulici konečne svietilo.

Radovan Jenčík poslanec mestského zastupiteľstva v Bratislave
09. november 2012

Rusovcan

Huraa, svetla svietia.... dakujeme vsetkym, ktori pomohli vyriesit tento problem.
09. november 2012

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, ďakujeme pekne za aktualizáciu a aj napriek tomu, že sa situácia riešila takmer rok, sme radi že nakoniec došlo k náprave.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.