Chaos vo vyhradenom parkovaní

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Neriešený
meno
Martin 23. októbra 2014

Z nekonečného hľadania parkovacieho miesta som nadobudol pocit, že niektoré vyhradené miesta dlhofdobo nie sú využívané a je dosť možné, že už aj skončila ich platnosť a sú stále označené. Ďalšie vyhradené miesta sú zas tak chaoticky označené, že vôbec nie je jasné, kto kde môže parkovať. Navrhujem preto nasledovné:
1. Vytvoriť a zverejniť na internete zoznam vyhradených miest (stači EČV, lokalita a dátum platnosti povolenia), aby bolo všetkým jasné, ktoré boxy sú voľné a ktoré nie.
2. Sprehľadniť a zjednotiť označovanie tak, aby bolo jasné, ktoré auto kam patrí. Napr. na Gallayovej je pod jednou značkou aj 6 dodatkových tabuliek s EČV, ďalej sú tam ďalšie dve vyhradzujúce značky s ďalšími EČV a vodorovné značenie je už úplne zničené. (foto doplním). Nehovoriac o tom, že každá dodatková tabuľka vyzerá inak a niektorí si ani nedajú námahu s tabuľkou a len papierom v obale prelepia doterajšie značenie (čo, mimochodom, zaváňa neplatnosťou značky).
3. Zabezpečiť odznačenie vyhradenia po skončení jeho platnosti.

24. október 2014

expert

nema prenajimatel miesta povinost tak ako si ho oznacit, si ho aj doznacit? ci to robi mestska cast?

ak je to na peleciach prenajimatela, chapem, ze mnohi spekuluju po skonceni, ved kto naozaj vie, ci este maju platny najom, alebo nie... a iste parkovanie v lokalite je predsa na nezaplatenie...
24. október 2014

Martin

Sľubené ďalšie foto:
1. a 2. je parkovisko na Gallayovej. Všimnite si značku v strede, ktora je presne medzi dvoma boxami a teda nie je jasné, ku ktorému patrí. Okrem týchto troch vyhradení je na tomto parkovisku ešte jedno (nezmestilo sa mi do záberu). Boxy sú však všetkých a nikoho. Nemalo by to pritom pri vyhradenom parkovaní nastavené tak, že každé auto má svoj konkrétny box?
3. Auto s týmto EČV som tu nevidel najmenej rok, striedavo v tomto boxe parkujú iné autá a myslím si, že vyhradenie už neplatí.
24. október 2014

Martin

Ďalšie foto:
1. Rovnako dlhodobo opustené miesto. Auto s týmto EČV tu väčšinu času neparkuje, videl som ho tento rok možno raz.
2. a 3. Ďalšie chaotické značenie na Gallayovej. Na troch miestach v strede v predvečer dokumentácie stáli dve autá, ktoré tam nemali podľa EČV čo robiť (ráno už bola len Dacia, ktorá teoreticky stála na voľnom mieste). Na záberoch tiež vidno, ako pestro sa riešia dodatkové tabuľky pod značkami. Na jednej takejto tabuľke na Fedákovej je dokonca ešte jedno EČV v starom tvare.
24. október 2014

Martin

Nenašiel som nejakú presnú právnu úpravu, ale určite to finančne znáša žiadateľ. Mám taký pocit, že celé označenie je plne v jeho réžii, preto je aj každá tabuľka iná. Mestská časť resp. mestská polícia by v tomto mala mať minimálne kontrolnú právomoc. A isto by nebolo zle stanoviť v tomto nejake štandardy.
28. október 2014

Jano Nym

Naklady za oznackovanie znasa prenajimatel, je to definovane na stanovisku k prenajmu parkovacieho miesta, a takisto je tam aj pokyn ako to ma byt oznackovane, a aj s konkretnym cislom boxu.

To co je na fotografiach je cisty bordel, na jednej zvislej dopravnej znacke su iba navesane tabulky a nikto nevie koho to miesto je, iba majitelia.
22. november 2014

karol

Pripajam sa k Martinovi s jednym navrhom a to aby na znacke vyhradeneho park.miesta bola aktualne ecv a vozidlo s tymto cislom nemohlo parkovat na inom volnom mieste.Preco?Zo skusenosti viem ked pridem vecer domov ze sused zaparkuje auto na neoznacene miesto a vyhradene necha volne pre zenu.Takze za jeden poplatok blokuju dve miesta!
22. november 2014

Martin

Jeden sused to najnovsie vyriesil tak, ze na tabulke pod znackou ma napisane dve ECV (druhe auto v zatvorke, pritom prave to tam stale stoji; prve auto pravidelne parkuje o par metrov dalej). Je take nieco vobec legalne?
27. november 2014

Jano Nym

Martin, zavolaj na referat dopravy, myslim ze na strankach MC najdes telefon tej pani co sa tomu venuje (Trnkova) a spytaj sa jej ze ci to miesto je legalne obsadene, vlastnik toho auta by mal mat za sklom viditelnu karticku na povolene parkovanie aj s ulicou aj cislom boxu - predpokladam ze sa bavime o boxe c 15 - to som si vsimol aj ja :-)
13. august 2020

Vladena

To sa stáva bežne, že je vyhradené miesto na dané auto a parkuje vedľa a nechá voľné pre manželku/manžela..ale tam neparkujú vôbec. Zato je pokuta 330 eur.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania