Nevhodná dopadová plocha pod novými hojdačkami pri Retre

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Zuzana 24. októbra 2014

Na mieste bývalého nevyužívaného petangového ihriska pred nedávnom pribudli nové hojdačky a lanovka. Avšak pôvodný povrch, ktorý samozrejme nikto nevymenil, nespĺňa bezpečnostné kritéria pre dopadové plochy na detských ihriskách - je to drevený kameň s ostrými hranami a práši sa pomerne vo veľkej miere, nakoľko obsahuje aj ílovité časti. Len podotýkam štrk na detských ihriskách nie je pre parádu, ale hlavne pre bezpečnosť! Keď si už samospráva dala tú námahu s osadením hracích prvkov, prečo sa nevymenil aj povrch? Taktiež hrúbka tejto vrstvy nie je dostatočná, čo je zrejmé aj na fotografiách - nevzhľadne vytŕča dotrhaná geotextília. Moja otázka - je to ihrisko určené pre deti, alebo je to len narýchlo spravené "niečo" , lebo veď sa zvolebnieva?

24. október 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Mestská časť realizovala doplnenie prvkov na základe požiadaviek obyvateľov a z dôvodu, že pôvodné ihrisko je určené pre menšie deti a často dochádzalo k poškodzovaniu prvkov staršími deťmi. Uvedomujeme si, že povrch pod detskými atrakciami nie je toho času vhodný. V roku 2015 bude dobudovaná dopadová plocha z gumových rohoží. Vzhľadom na objem finančných prostriedkov nebolo možné zrealizovať oboje súčasne. Ďakujeme za porozumenie.



kancelária starostu
25. október 2014

Zuzana

Dakujem za promptnu odpoved. V prvom podnete som zabudla spomenut, ze osadenie tychto hracich prvkov pre starsie deti vnimam velmi pozitivne, len realizacia je znacne neprofesionalna. Mozu sa vobec v sucasnosti umiestnovat vo verejnom priestore hracie prvky, tak ze ich instalacia nesplna bezpecnostne normy (STN 1176), staci len slubit, ze ich bude splnat o rok? Taktiez by tu mala byt mozno aj informacna tabula s vekovou kategoriou, pre ktore su jednotlive prvky vhodne a mozno aj s vyskou pokuty za nicenie majetku ( mozno by to malo aspon na niektorych potencialnych vinnikov preventivny efekt). A este posledna otazka: planuju sa odstranit cmaraniny na detskom ihrisku pre mensie deti , a doplnenie chybajucich casti niektorych hracich prvkov ( strecha a kormidlo na piratskej lodi, pristrojova doska na auticku a pod ) tiez aspon v roku 2015? Je to relativne nove a znacne navstevovane ihrisko, preto by si zasluzilo aj patricnu udrzbu. Dakujem.
12. november 2014

Odpoveď samosprávy

06. október 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mestská časť pokračovala v roku 2015 úpravami na detskom ihrisku Rumančeková:
- boli doplnené dopadové plochy z gumových rohoží pod prvky inštalované v roku 2014,
- doplnila sa dopadová plocha z vymývaného štrku v súlade s normou STN EN 1176,
- osadila sa nová plachta na drevenú zostavu,
- spodný schodík, ktorý ste označili za chýbajúci nikdy nebol súčasťou zostavy,
- vykonali sa drobné opravy drevených častí – obruba pieskoviska, oprava lavičky, pružinových hojdačiek.



kancelária starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania