Drotárska cesta-cesta-neodhrnutá

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Neriešený
meno
Tibor niejedôležité 09. decembra 2021

Prepáčte, ale časť Drotárskej cesty ku archívu je absolútne nedotknutá cestnou odhŕňacou technikou, záchranné služby absolútne nemajú šancu sa dostať ku bytovým domom Machnáč.

09. december 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
10. december 2021

Jaroslav

Presťahuj sa do Petržalky.
12. december 2021

Pozorovatel

Cestu vlastni podla katastra SR a tak aj zial vyzera jej sprava. Vid podnet z roku 2017
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/40842/vytlky-na-drotarskej-k-archivu
12. december 2021

Tibor Jedlička

všetky nehnuteľnosti vo vlastníctve štátu musí mať niekto v správe, v rámci mesta je táto povinnosť vo väčšine prípadov delegovaná na Magistrát. Vzhľadom na niekoľkoročnú komunikáciu s Magistrátom, Starým mestom ako aj Ministerstvom vnútra, je výsledkom len kopa prázdnych slov a vyviňovanie zodpovedného správcu, čo je v tomto prípade jednoznačne Magistrát. Ak by v uvedenej lokalite býval p. Vallo, určite by sa postupovalo iným spôsobom, však pán primátor?!
27. december 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vaše tvrdenie "všetky nehnuteľnosti vo vlastníctve štátu musí mať niekto v správe, v rámci mesta je táto povinnosť vo väčšine prípadov delegovaná na Magistrát" je absolútne scestné a nesprávne.
Mesto má zákonnú povinnosť starať sa o komunikácie I. a II. triedy. Komunikácie III. a IV. triedy sú v správe jednotlivých mestských častí. Tento úsek nie je zaradený do siete miestnych komunikácii. Ide preto o účelovú komunikáciu a o jej správu by sa mali starať subjekty, ktorým slúži, respektíve subjekt, ktorý ju vybudoval.
Podnet preposielame na MČ Staré Mesto, aby sa ako príslušný stavebný úrad respektíve cestný správny orgán vyjadril, či má informáciu o správcovi.
V prípade, že nemá informáciu, navrhujeme podnet preposlať na ministerstvo vnútra, ktoré má v správe pozemok pod cestou, Slovenský národný archív, ktorému cesta slúži a aj má na starosti oblasť legislatívy v tejto oblasti.

S pozdravom
Kto? Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
27. december 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Staré Mesto

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania