Slovanské nábrežie-strom-suchý

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Devín

Vyriešený
meno
jajbolina 13. decembra 2021

Prosím o odstránenie 2 stromov ktoré sa nachádzajú na zelenej ploche pred protipovodňovou hrádzou kúsok od penziónu U Srnčíka na Slovanskom nábreží. Oba stromy, ako vidno na fotkách, sú poškodené, treba ich vyrúbať /najlepšie s koreňmi).
Zároveň žiadam o výsadbu nových stromov v zelenom páse na Slovanskom nábreží v rámci programu 10 000 stromov, v Devíne zatiaľ nebol vysadený jeden jediný strom. Nakoľko je tu dostatok priestoru žiadam o vysadenie stromov ktoré v dospelosti budú veľké, teda platany či lipy. Ďakujem.

14. december 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
úvodom je potrebné zdôrazniť, že sa nejedná o priestor v správe MČ, ale o pozemok vo vlastníctve súkromnej spoločnosti. Všetky aktivity v danom území (odstránenie drevín, ale aj nové výsadby) sú podmienené dohodou, súhlasom, záujmom vlastníka pozemku. MČ v tejto súvislosti komunikovala, komunikuje a bude naďalej komunikovať s vlastníkom v snahe o riešenie naznačeného, ale aj iných problémov v predmetnom priestore.

RNDr. Peter Krempaský, referent ŽP, MÚ MČ Bratislava-Devín
14. december 2021

jajbolina

Dúfajme, aby to nedopadlo ako na Devínskej ceste kde je zrazu zo záhrady stav. parcela.
PS: Len rozmýšľam na čo má taká malá MČ referenta na ŽP. Doba elektronická a úradníkov viac ako za doby papierovej (detto úradov).
19. december 2021

jajbolina

Stromy sú už vyrúbané, ďakujem az promtné vyriešenie problému. Ak by sa dalo ocenila by som ak by MČ Deevín požiadala SVP o povolenie výsadby stromov na týchto pozemkoch pri protipovodňovej hrádziu. SVP je dlhodobo podfinancovaný, stromov tu kedysi bolo plno a v rámci výsadby 10 000 stromov by sa mohlo pár vysadiť aj tu. Ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania