Racianske mýto - Cirkevné autá na úkor rezidentov

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Ovia 26. októbra 2014

Zo dna na den pribudli rezerve znacky pre 8 (!) aut "cirkevneho zboru Legionarska" - miesta pritom pribudli v zone, ktora je odtial riadne vzdialena a v ktorej je aj bez toho problem s parkovanim. Cize namiesto riesenia parkovacej politiky v prospech rezidentov sa presuvaju miesta zo Stareho mesta do Noveho mesta, a my, co tu byvame, si asi zaparkujeme v Raci. Nehovoriac o tom, ze nerozumiem, preco by cirkev mala mat vobec povolene rezerve miesta v obytnej zone - jedine, ze by sa vnimala ako hendikepovana, kedze rezerve miesta pre hendikepovanych tu su a je to samozrejme v poriadku.

27. október 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

reagujem na Vášu žiadosť riešenia parkovania cirkvou vysvetlením: - mestská časť B-NM nevyčlenila uvedené parkovacie miesta. Uvedené sa koná na základe schváleného dopravného značenia magistrátom mesta na pozemkoch vo vlastníctve cirkevnej organizácie z Legionárskej ulice - táto cirkevná organizácia vlastní pozemky v širšom území od Račianskej ul. - do sídliska, od Račianského mýta po tretí dom "bývalých Pokrokov" - táto organizácia navrhla mestu Bratislava zámenu týchto pozemkov, za pozemky na Legionárskej ul. K tejto zámene sa kladne vyjadril za mestskú časť B-NM, p. starosta a žiadal mesto o jej realizáciu. - táto zámena na úrovni mesta zatiaľ neprebehla.

Dovysvetlenie k parkovaniu, parkovacím miestam: čl. 74 štatútu mesta : Mestská časť je správnym orgánom pre miestne komunikácie III. a IV triedy a na pozemkoch vo vlastníctve mesta. To nie je tento prípad. čl. 73 štatútu mesta : Mesto je podľa štatútu správnym orgánom na miestnych komunikáciách I. a II. triedy, na chodníkoch prejazdných úsekov ciest I. až III. triedy a na pozemkoch vo vlastníctve mesta nezverených mestskej časti. To nie je tento prípad. Spracovatelia štatútu mesta zabudli do textov štatútu uviesť zo zákona č. 135/1961 (cestný zákon) všetky potrebnosti uvedené v par. 3 ods. 2, t. j . účelové komunikácie - čo je tento prípad?! (Obce na miestnych komunikáciách a "účelových komunikáciách" určujú použitie dopravných značiek, dopravných zariadení a povoľujú vyhradené parkoviská.) V takom prípade v podmienkách Bratislavy obcou so všetkými povinnosťami je mesto, pokým to nebude prostredníctom štatútu prevedené na mestské časti. Kompetencie a práva mestskej časti skončili.

S pozdravom Kollárik
27. október 2014

Silvester

Pán Kollárik, Magistrát vykonáva prenesený výkon štátnej správy vo veciach schvaľovania a určovania dopravného značenia, Váš príspevok nemá ani hlavu ani pätu.
27. október 2014

Ovia

Prepacte, ale vyhovorky zaobalene tolkymi vetami nas uz naozaj nezaujimaju, vyrieste si to medzi sebou, hlavne tu zijucim obyvatelom neberte parkovacie miesta, ktorych je aj bez toho malo - toboz cirkvou, a sidliacou uplne inde ako tam, kde si miesta vyznacila.
27. október 2014

zmieritel

prosim neurazat ine nabozenstva
28. október 2014

ivan

zmieritel, vy ste obycajny rozduchavac zla, nikto nikoho neuraza, ale cirkev mne nijako nepomaha...
28. október 2014

zmieritel

tak vy ste urcite ateita!myslite si ze ako vznikol svet!ze nikto ho nezrobil!porozmyslajte srdcom a nie rozumom boha sa da pochhopit iba srdcom!
28. október 2014

Ovia

zmieritel, chodte kazat do kostola, tu riesime prakticke veci, ktore v dosledku cirkvi, zial, musime. dnes sa ukazalo, ze cirkev si tu zriaduje platene parkovisko, takze tolko k laske k bliznemu a nechamtivosti, ktorou sa tak rada ohana.
28. október 2014

Ovia

Rezidenti "dakuju", ze mesto povolilo cirkvi zriadit si pred nasimi domami platene parkovisko. Hl. sa ohanajte parkovacou politikou zvyhodnujucou rezidentov, ked v praxi a za chrbtom nielen nas, ale aj zastupcov danej mestskej casti v tichosti povolujete podobne nehoraznosti.
28. október 2014

zmieritel

nekritizuj ja len sirim pravdu OVIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pojdes do pekla ked budes tak hovorit!!!!!!!!!!!!!!!!!!
29. október 2014

lucifer

halo "zmieritel", tie plusky si si dal sam?
29. október 2014

zmieritel

krajsie meno som nepocul lucifer!!!!
24. november 2014

Kusy

Prispevok vsetkych nas Novomestanov. Pytal sa nas niekto na to? Naco?
http://zverejnovanie.banm.sk/data/att/5407.pdf
30. október 2021

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený
30. október 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

kontaktovali sme samosprávu s otázkou koho máme osloviť s otázkou na riešenie podnetu.

Administrátor OPS pre MČ BaNM
04. november 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
04. november 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

na základe aktuálnych informácií z MČ BaNM sme zmenili zodpovednosť na Hlavné mesto SR Bratislava.

Administrátor OPS pre MČ BaNM
19. november 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
27. marec 2023

Nina

A po roku a pol sa stale nic nezmenilo :) dakujeme
23. november 2023

Martin Uváček

Dnes tam maľovali parkovaciu politiku. Som zvedavý či ostanú tie cirkevné značky.
12. február 2024

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený Značky vyhradeného parkovania pre ecav boli odstránené. Môže to tu teraz zaparkokovat ktokoľvek v rámci paas.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania