Chýbajúce osvetlenie Ihriska M. Jančovej

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Martin Spodniak 15. decembra 2021

Dobrý deň, veľmi sa mi páči nové detské ihrisko na Adámiho, ale zistil som, že má jeden nedostatok - po zotmení je na ňom veľmi tma v časti, kde sú preliezky, šmykľavka, hojdačky a lavičky. V tejto časti sa nachádzajú dve lampy K001/050 a K001/052, ktoré ihrisko neosvetľujú dostatočne. Napadlo mi, že by ihrisko osvetľovali lampy, ktoré by reagovali na pohyb, keď sú tam deti alebo vandali.
Je možné riešiť to:
A) pozdĺž plotu, kde je zubná ambulancia,
B) pri lavičkách pri pieskovisku,
C) nad ihriskom.

Variant C sa mi zdá ako najlepší a bolo by to technicky riešené podobne ako v parku pri čerpacej stanici Shell pri križovatke Karloveská-Molecova, kde sú lampy zavesené na lanách ponad park. Na ostatných fotkách som naznačil miesta, kde by mohli byť umiestnené stĺpy, na ktorých sú napnuté laná. Nad ihriskom by mohli byť umiestnené štyri lampy.

15. december 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
15. december 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom
Kto? Oddelenie osvetlenia, sietí a energetiky

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
15. december 2021

Martin Spodniak

Ďakujem za informáciu o riešení. Na fotkách som naznačil miesta kde predpokladám, že sa ľudia pohybujú najmenej a stĺpy by tam pri pohybe osôb po ihrisku veľmi nezavadzali. (možno nájdete iné riešenie). Elektrina by sa mohla ťahať z lampy - podobne to je robené v parku, ktorý sa stavia pri zastávke MHD Riviéra. Stĺpy by napínali laná, na ktorých by viseli lampy na fotobunku.
15. december 2021

Roman Mihalik

Martin, to je generická odpoveď a je pravdepodobné, že po nejakom čase príde odpoveď, že ihrisko nemá mesto v správe a presunú podnet na MÚ.
16. december 2021

Martin Spodniak

Predpokladám, že áno, toto ihrisko rekonštruovala MČ Karlova Ves. Na porovnanie ako ihrisko vypadá cez deň a v noci. Fotil som som hneď vedľa lámp umiestnených pri ihrisku.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania