Priechod pre chodcov ústi na trávnik

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rusovce

Vyriešený
meno
Winter Roelof 29. novembra 2011

Je chvályhodné, že v centre Rusoviec sa zrevitalizovali chodníky, ale nemali by na ne vyúsťovať aj pôvodné priechody pre chodcov?

Chodci sa zariadili po svojom: jedni vychodili na novom trávniku cestičku, iní slušne prechádzajú na nový chodník po ceste. Čo stojí viac a je dlhodobo trvanlivým riešením - správne vybudovaný chodník, nový trávnik alebo premaľovanie prechodu?

29. november 2011

Peter

Pri komunikácií s verejnými orgánmi by sa patrilo trochu korigovať tú našu slovenčinu.

Nadpis podnetu je strašný, nič v zlom pán Roelof, ale prvom rade je to priechod pre chodcov, a ústi do trávniku, alebo na trávnik.

Kontrolujte prosím čo sem ľudia dávajú.
Slovenčina za tieto naše problémy predsa nemôže. :)

Ďakujem za pochopenie.
29. november 2011

Anonymný užívateľ

Vďaka Peter, už som to opravil. Ale vidíte, aspoň Vás nadpis podnetu prinútil napísať komentár. To je fajn, ešte by Vás to tiež mohlo inšpirovať pridať nejaký ten podnet z Vášho okolia s výstižným a spisovným opisom stavu ;).
30. november 2011

Juraj

Keby toto bol vas najvacsi problem.. :)
Nech sa vasa pani manzelka - poslankyna spyta na zastupitelstve, preco to tak je a doma vam da vysvetlenie. Bude vas to stat menej casu ako toto vypisovanie.
Mne napr. viac vadia vsade psie hovna na gastanovej aleji. To vas netrapi? Mate to blizsie domu.
09. december 2011

Martin

Pan Peter, nechcem z tohoto podnetu robit blog. Je vsak chvalihodne, ze pan Roelof sa zaujima o veci verejne aj touto formou. A slovencinu "chodte" radsej kritizovat do medii. V TV Markiza a TV Joj, tak tam je gramatickeho amaterizmu plno kazdy den.
A ten, kto zrealizoval toto vodorovne dopravne znacenie, tak nech ide na preventivne disgraficke vysetrenie.

Dakujem za porozumenie.
10. december 2011

peter

TOTO znacenie tam bolo od jakziva. Chodnik sa posunul a vacsina Rusovcanov aj vie preco, ale patrajte dalej a radujte sa, aky problem ste objavili... :)
13. december 2011

Odpoveď samosprávy

O tomto probléme samozrejme pán Winter MČ veľmi dobre vie. Avšak presunutie priechodu pre chodcov podlieha niekoľkým schvaľovacím procesom. MČ chcela hneď pri schvaľovaní projektu riešiť presunutie jestvujúceho priechodu pre chodcov, avšak OCH na magistráte schválenie podmienil vybudovaním chodníkov, ktoré sa robili v rámci projektu regenerácii sídla. Po kolaudácii chodníkov dala MČ vypracovať projekt na presunutie priechodu pre chodcov, následne MČ požiadala OCH na magistráte o určenie použitia dopravných značiek a dopravných zariadení na miestnych komunikáciách I. triedy. Dňa 15.11.2011 zasadla operatívna komisia pri oddelení prevádzky dopravy Magistrátu hl. mesta SR BA, ktorá dala súhlasné stanovisko k podanému projektu, ktoré nám bolo doručené na MÚ dňa 23.11.2011. MČ zaslala dňa 29.11.2011 potvrdený projekt na Krajský úrad pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie spolu so žiadosťou o určenie použitia dopravných značiek a dopravných zariadení na cestách I. triedy. Ihneď po obdržaní povolenia zašle MČ žiadosť na magistrát na vykonanie preznačenia priechodu na tejto komunikácii, ktorá patrí hlavnému mestu SR.

Dušan Antoš
starosta MC Bratislava - Rusovce

Projekt - priechod Pre Pesich Balkanska
27. september 2012

Roelof Winter

a kedy to konečne bude.......čakate na zimu ???? čakame, čakame...uradnici maju času dosť !
01. október 2012

milo

Dnes som sa od robotnikov dozvedel, ze rozkopavku , ktora je na mieste, kde ma byt novy prechod uz spravca cesty (magistrat) opravuje, aby sa tam mohol novy prechod premiestnit. Lebo bola tam velka mlaka, cez ktoru by sa ludia nedostali.
Tak snad to uz bude
25. október 2012

mi

vyriesene. prechod je premalovany na spravne miesto. dakujene MU
25. október 2012

Pavel Mokran

Mozem aj ja potvrdit cez cestari premalovali prechod pre chodcov a podnet je mozne oznacit za vyrieseny

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania