Zmeny v dokumentácii Jurava

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Ing. Juraj Ondruška PhD. 27. októbra 2014

Dobrý deň,
Na základe všeobecného záujmu občanov v dotknutých lokalitách v súvislosti s cyklotrasou JURAVA sú určité nezrovnalosti, ktoré žiadajú spresniť.
http://www.jurava.sk/inpage/prjekty/

1. Prečo ste nezverejnili dokumentáciu skôr, v čase keď sa k nej mohli občania vyjadriť, tak aby mohli byť pripomienky prehodnotené a zapracované? Teraz keď už je všetko rozrobené, ťažko sa niečo mení....

2. Podľa nedávno zverejnenej dokumentácie cyklotrasy JURAVA sa na Tomanovej a Zbrodoch nebude dať ani zastaviť ani parkovať? Je to naozaj realita?

3. Prosím Vás. Viete mi povedať čo znamená škrtnutie značiek A16 na Čiernom chodníku? Aká je tam zmena? Neradi by sme boli zaskočený....
Ďakujem za odpoveď
S pozdravom
Ing. Juraj Ondruška PhD.

27. október 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet.

Váš podnet postupujeme na riešenie zodpovedným pracovníkom a o výsledku Vás budeme informovať.

S pozdravom

Mária Horváthová
Sekretariát starostu
MČ Bratislava – Vajnory
30. október 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
 
ďakujeme za podnet.
Vaše otázky sme postúpili aj projektantovi cyklotrasy JURAVA a jeho odpovede Vám tiež ponúkam (bod č. 2 a 3 citujem).  

    K otázke 1.:  Stavba „Malokarpatsko-šúrska cyklomagistrála Jurava“ je riadne povolenou stavbou, ktorej povoľovanie prebehlo v stavebnom konaní. Oznámenie o začatí konania ako ďalšie procesné písomnosti boli vyvesené na úradnej tabuli a účastníkom konania doručované prostredníctvom verejnej vyhlášky. Práve v tomto procese bolo možné vznášať pripomienky a námietky ku konaniu ako aj k realizovanej stavbe, pričom bolo možné kedykoľvek požiadať o nahliadnutie do projektovej dokumentácie na stavebnom úrade. Mestská časť však ostala pripomienkam obyvateľov otvorená aj po vydaní rozhodnutia, pričom záujemcom (žiadateľovi o informáciu) ponúkla aj možnosť odbornej konzultácie a vysvetlenia jednotlivých častí projektovej dokumentácie samotným projektantom Ing. Zverkom, ktorý síce trval na rešpektovaní svojich autorských práv, avšak bol ochotný zúčastniť sa verejného stretnutia. Na túto ponuku mestskej časti však žiadateľ o informáciu nereagoval.
Treba podotknúť, že podľa zmluvy projektant nebol povinný dokumentáciu zverejňovať, čo nám aj opäť napísal v odpovedi.

    K otázke 2.:   Na Tomanovej a Zbrodoch sa bude dať zastaviť a stáť. Dopravné značky v čiernej farbe je určitá konštatácia existujúceho stavu, ale návrh je inou farbou. Pokiaľ  niekto medzičasom značky odstránil, bude sa riadiť cestná doprava zostávajúcimi a navrhovanými značkami. 
    K otázke 3.:   Na Čiernom chodníku nie je žiadna značka škrtnutá.
 
Verím, že sa podarí odstrániť nezrovnalosti, ktoré nutne vznikajú tam, kde sa robí niečo nové a cyklotrasa bude prínosom k skvalitneniu života vo Vajnoroch.
 
S pozdravom
 
Ing. Ján Mrva, starosta
30. október 2014

Ing. Juraj Ondruška PhD.

Dobrý deň,
Ďakujem za odpoveď.
K bodu 1.
Je smutné, že zákon je tak benevolentný. V obrátenej situácii ak občan niečo stavia, potrebuje vyjadrenia minimálne od susedou.... Preto by som považoval za normálne informovať ľudí, ktorých sa to dotýka aspoň listom... Iniciatíva by v tomto prípade zabránila súčasným problémom. Nie každý sleduje úradnú tabuľu.
K bodu 2.
Rozumiem... Ale nestálo by v tom prípade za prehodnotenie značky odstrániť, keď ich tam pravdepodobne občania nechcú? Na čo sú tam dobré? Je to len obslužná komunikácia....
K bodu 3.
Preto som priložil fotku, aby ste videli, že je to tam škrtnuté červeným perom... Čiže ten škrt nič neznamená?
Ďakujem za doplnenie
S pozdravom
31. október 2014

Tomáš

citujem Mrvu - "Treba podotknúť, že podľa zmluvy projektant nebol povinný dokumentáciu zverejňovať, čo nám aj opäť napísal v odpovedi."
prosím vás pán aktuálny starosta Mrva, kto zo strany investora (a teda zo strany zástupcu občanov) zmluvu ktorá obsahuje nehoráznu drzosť o NEpovinnosti zverejnovať dokumentáciu podpísal?
31. október 2014

Ing. Pavel Husárik

Sú tu aj ďalšie "nehoráznosti" a síce úsek po Osloboditeľskej ul. To je nepochopiteľné, ako projektant s "takou praxou vdopravných stavbách" môže nakresliť to čo je už zrealizované na tejto ul.
1.Trasa zlikvidovala veľkú plochu z pôvodného trávnika
2. Vznikli kolízne miesta cyklista -chodec a to pred kostolom, pred starou bytovkou , a hlavne pred novou školou a to na ulici kde ozaj trasu ani nebolo potrebné budovať
3. Asi len pousmiatie vyvolá trasa pred malými potravinami oproti reštaurácii Pri kaplnke , to sa ani nedá komentovať....
03. november 2014

Andrej Hrnčár

Normálne zostáva zdravý rozum stáť, ako niektorí "podrypávači" dokážu hľadať chyby tam, kde vôbec nie sú....a kadiaľ mala viesť cyklotrasa po Osloboditeľskej, aby "nezlikvidovala veľkú časť trávnika"? Pán Husárik, kritizujete tu absolútne neopodstatnene. Vy ste si snaď každý víkend organizovali rodinný pinkiik na tom trávniku??? Však preda sa muselo niečo obetovať z trávnika, aby sa cyklotrasa mohla zrealizovať a jej spoločenský prínos je neporovnateľne väčší, než ten kúsok trávnika, tak sa uvedomte, o čom tu hovoríte. Nemohla predsa viesť cez cestu! A ku kolíznemu miestu cyklista-chodec...snaď tu nie je cyklistická premávka ako na petržalskej hradzi cez letný víkend, predsa máme oči a vieme sa pozrieť, či tam práve nejde nejaká babka do kostola. By som bol zvedavý na Vaše konštruktívne návrhy, ako to riešiť, nie len populisticky kritizovať. A výraz "nehoráznosť" by som použil práve na Váš nezmyselný komentár.
03. november 2014

Pavel Husárik

Nehodlám tu s vami diskutovať, určite nemám záujem "podrypovať", ale ak niekto urobí to čo považujem za nesprávne , musím sa ozvať!
Sám píšete o "hustote" cyklopremávky , prepáčte , ale to je ten najväčší argument na nezmyselnosť trasy na Osloboditeľskej! Tých babiek idúcich do kostola, detí pred školou...je určite viac ,ako cyklistov, tak sa upokojte a zvážte si čo píšete.
03. november 2014

Tomáš

Mrva a spol. urobili z cyklotrasy totálnu modlu. ich hysterické reakcie na jej akúkoľvek kritiku sú choré
03. november 2014

Andrej Hrnčár

A tie deti a babky chodili po tom trávniku? Však pre chodcov je tam chodník. Ako to spolu súvisí? Ja osobne rád chodím na bicykel a chodievam práve aj cyklotrasou v rámci Vajnor a ani raz som nemal pocit, že obmedzujem chodcov, alebo naopak, oni mňa. Je snaď prirodzené, že v niektorých miestach sa cyklotrasa križuje s cestou alebo chodníkom, či Vy by ste to riešili nadzemným/podzemným podchodom??? :-) Keď tu nehodláte so mnou diskutovať, načo ste začínali s touto nezmyselnou diskusiou? Radšej by ste mi mohli povedať, ako by ste to Vy riešili...a nie, nie som starosta, ani nikto z jeho spol. Som len občan, ktorý vie oceniť dobré veci a úplne ma irituje táto nezmyselná kritika práve pred voľbami, inokedy by ste sa ani neozvali. Skôr si myslím, že práve Vy ste zo skupiny Zemanová a spol. že?
03. november 2014

Pavel Husárik

Ach jáj , voľby ma nezaujímajú ,pikniky si nerobím a je mi úplne jedno kto bude starostom (aj uznávam, že terajší sa snaží) , ale napriek tomu sa môžem vyjadriť , ak sa nezmyselne vynakladajú prostriedky (aj keď z EÚ), alebo sa veci robia tak, ako by sa nemali....a na bicykli toho za sezónu najazdím ozaj dosť (len preboha nechcite, aby som jazdil od Bakchusu po Rybničnú a okolo Paliga po cyklotrase)
06. november 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

čo sa týka dopravných značiek, ide o komplikovaný a dlhý proces schvaľovania. Definitívne dopravné značenie bude zo strany dodávateľa stavby predložené ku kolaudačnému konaniu.
S pozdravom

Ing. Ján Mrva, starosta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania