Parkovanie na Buzalkovej ulici

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Peter Blazo 27. októbra 2014

Dobry den,dovolujem si Vas tymto poziadat o vysvetlujucu informaciu ohladom zavedenia parkovania na Buzalkovej ulicu.Absolutne chapem nutnu potrebu riesit parkovanie v nasej mestskej casti.
Len akosi neviem pochopit ci pri rieseni tejto otazky na spominanej ulici boli brane na zretel aj aspekty bezpecnosti premavky.A neodpovedajte mi prosim ze dane riesenie vyhovuje norme, ide o realitu.Zavedenim pozdlzneho parkovania na Buzalkovej sa totiz radikalne zuzili jazdne pruhy a prax jednoznacne ukazuje ze aktualna sirka tychto pruhov je nevyhovujuca. Bezne sa stava ze vychadzajuce vozidla z rodinnych domov oproti ktorym su parkovacie miesta maju problem sa vytocit a pri strete oproti iducich vozidiel sa jedno musi vyhnut / aj na chodnik pre chodcov/ alebo zastat na pripadnom volnom parkovacom mieste. Nehovoriac o tom ked sa stretne osobne vozidlo s nakladnym, ktorych po tejto ulici jazdi neurekom.Samemu mi bolo poskodene /poskriabane vozidlo 2x samozrejme bez vinnika/.Zavedenim parkovania takisto stratili vyznam cestne retardery, ktore praveze zvysuju cestnu hlucnost a vobec neplnia svoj ucel, vozidla ich nerespektuju a ich poloha je nezmyselna. Viete o tychto problemoch ktore vyplynuli z praxe?
Situacia sa este zhorsi po postaveni planovanej mestskej vily kde su sice tiez naplanovane park.miesta ale vsetci dobre vieme ze realita bude ina..Potom budu parkovat obyvatelia z bytoviek pomaly este dalej ako na konci Buzalkovej ulici/ Pri mlyne ako je to teraz..

27. október 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet.

Váš podnet postupujeme na riešenie zodpovedným pracovníkom a o výsledku Vás budeme informovať.

S pozdravom

Mária Horváthová
Sekretariát starostu
MČ Bratislava – Vajnory
28. október 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet.

Faktom je, že doteraz sme na pozdĺžne parkovanie dostávali len pochvalné reakcie, nakoľko je veľmi využívané a máme podnety skôr na ich rozšírenie.

Zúženie jazdných pruhov je podľa schváleného projektu usporiadania dopravy, pri ktorom boli dodržané predpisy. K zmene organizácie prišlo z podnetu občanov a na základe potreby riešiť parkovanie , keďže súkromný investor urobil zle podzemné garáže, ktoré bývajú často pod vodou.

Retardéry boli dané tiež na podnet obyvateľov. V prípade, že zaregistrujeme viac podnetov na ich odstránenie, môžeme tak urobiť.

Ohľadom parkovania bytového domu uvádzame, že 10 nových parkovacích miest je na vlastnom pozemku bytového domu. Existujúce pozdĺžne parkovanie bude po zrealizovaní presunuté na opačnú stranu Buzalkovej ulice (prikladáme mapu, kde je to názorne vidieť).
Dostali sme podnet od občana na zjedmosmernenie Buzalkovej. Jeho návrh sme poslali stavebnému oddeleniu, aby sa ním zaoberala stavebno-dopravná komisia.

S pozdravom

Ing. Ján Mrva, starosta
31. október 2014

Peter Blazo

Dakujem za odpoved.
To ze mate od obcanov pochvalne reakcie na zriadenie tohto typu parkovania je samozrejme.. su to pochvaly od obyvatelov bytoviek od nikoho iného...
Absurdny je vsak dovod akym to odovodnujete. Ku vsetkej ucte k Vam a obyvatelom bytoviek ma prave zaraza ze ak investor spravil chybu tak Vy ju idete napravat.. Nemali by ste skor od investora pozadovat nech splni to co v projekte slubil a to podzemne miesta na parkovanie????
Obyvatelom byvajucim v rodinných domoch neskolaudujete stavbu bez prislusnych parkovacích miest....
Nechcem tu vyvolavat vasne ako to bolo ked sa tu v minulosti riesilo parkovanie na ulici Za Mlynom ale ja musim konstatovat ze od zavedenia parkovania na Buzalkovej ulici som sa riadne nevyspal.. Castokrat sa stava ze parkujuci obcan necha nastartovane vozidlo aj 20 minut pri diskusii alebo pri oskrabavani svojho skla v zime.. Toto sa deje ako o polnoci tak v skorých rannych hodinach..
A tiez nechcem argumentovat ze sa parkuje na komunikacii ktoru som zaplatil JA a dal do uzivania mestu... Za moje peniaze ste vyriesili parkovanie kvôli chybe investora..
Krasne riesenie. Ale chcem sa vratit k povodnej teme. Stale tvrdim ze zavedenim parkovania sa znizila bezpecnost premávky na Buzalkovej, na co ste vobec vo svojej odpovedi nereagovali....Prosim o odpoved na tuto otazku, reps. upozornenie.
Dakujem
04. november 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
k vašim otázkam si dovolíme uviesť nasledovné:

Ku kolaudácii bytových domov s parkovaním uvádzame, že v čase povolenia bytových domov za bývalej starostky pani Zemanovej bol počet parkovacích miest riešených na teréne a v podzemných garážach v zmysle STN splnený, za projektové- technické riešenie podzemných garáží zodpovedá projektant, ktorý má na projektovanie oprávnenie (okrúhlu pečiatku), čiže v čase kolaudácie stavby boli predložené všetky potrebné doklady, certifikáty, preberacie protokoly od zhotoviteľa a revízie, ktoré stavebný úrad oprávňovali stavbu skolaudovať. Technické vady stavby podzemných garáží sa prejavili neskôr, za tieto vady nenesie stavebný úrad zodpovednosť, ich odstránenie je v kompetencii vlastníka stavby spoločnosti AREA SK, resp. nového vlastníka, ktorý si parkovacie státia odkúpil. Podotýkame, že celé Šinkovské bolo naprojektované za bývalej starostky pani Zemanovej a nemalo mať 3+1 podlažnosť, chýbal tam park a detské ihrisko, čo sme museli doriešovať už my za nich, noví predstavitelia mestskej časti po roku 2007.

Zmenu nárokov statickej dopravy rieši doplnená STN 736110/Z1 od decembra 2011, táto zmena prišla do platnosti až 3 roky po vydaní kolaudačného rozhodnutia.

Mestská časť má možnosť hľadať riešenie zvýšenia kapacity parkovania len na jestvujúcich komunikáciách, ktoré má v majetku a správe. Tieto možnosti je možné riešiť buď organizáciou dopravy (dopravným značením), alebo hľadať riešenie zvýšenia kapacity stavebnými úpravami v priestore jestvujúceho parkoviska. Organizovaním parkovania na ul. Buzalkova sa vytvorili miesta na parkovanie a zúžením jazdných pruhov a osadením dopravných prahov sa doprava spomalila a stala bezpečnejšou.

Parkovaním vozidiel so zapnutým motorom je porušovaný zákon č. 8/2009 o cestnej premávke, čo má v kompetencii kontrolovať MsP.

Ďakujeme za pochopenie

S pozdravom

Ing. Ján Mrva
starosta
MČ Bratislava - Vajnory
04. november 2014

Peter Blazo

p.starosta, vymazte to kludne..
Ja pisem ze doprava na Buzalkovej zavedenim parkovania sa stala rizikovou hlavne pri strete oproti idúcich vozidiel / napisem Vam konkretne situacie/ a Vy mi napisete opak...
Dakujem za Vas cas...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.