Bagarova-parkovanie-nevyznačené miesta

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

V riešení
meno
Jakub 20. decembra 2021

Dobrý deň, chcel som sa opýtať či by bolo možne namalovať nejaké čiary na parkovaciu plochu medzi križovatkou Bagarova (smer Lamač) a retardérom pri reštaurácii RB 79. Denne sa tam prichádza o drahocenné parkovacie miesta kvôli zle zaparkovaním vozidlám. Veľa krát sa stáva, že vedľa áut ostáva 1-1,5m miesta. Dosť by pomohlo vyznačenie presných miest. Ďakujem. Poloha parkovacej plochy : https://goo.gl/maps/xd18Ahd5FhFwjKGz7

22. december 2021

Maros

Vyznačenie parkovacích miest je určite dobrý nápad, neviem či sa však nečaká na novú parkovaciu politiku (ako na všeliek). Rovnaký problém s plytvaním parkovacích miest (aj riešenie) je aj na parkoviskách nad domom služieb o ulicu vyššie.

Pri prípadnom označovaní by som zvážil šikmé resp. kolmé státie v rozšírenej časti vozovky a určite vyznačenie prechodov pre chodcov - chodci v súčasnosti vybiehajú do vozovky spoza zaparkovaných áut a nevidno ich / nie sú videní.
03. január 2022

Odpoveď samosprávy

Bratislavský magistrát už niekoľko rokov pripravuje zavedenie novej parkovacej politiky. Jej súčasťou bude aj realizovanie nového dopravného značenia v projekte pilotnej zóny rezidenčného parkovania kam patria aj parkoviská na Bagarovej ulici. Vodorovné dopravné značenie ako súčasť parkovacej politiky je možné začať realizovať až po schválení celej pilotnej zóny KDI a magistrátom. Mestská časť pripravila projekt nového dopravného značenia a prejednáva ho s príslušnými oddeleniami magistrátu. Termín spustenia novej parkovacej politiky v celej Bratislave je však v rukách mestského zastupiteľstva a primátora Bratislavy.
Kto? Oddelenie územného rozvoja

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania