Detvianska-spomaľovač-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
RL 21. decembra 2021

Dobrý deň,
chcela by som Vás touto cestou požiadať o zhodnotenie dopravnej situácie a inštaláciu vhodných spomaľovacích prvkov, poprípade navrhnutie iného riešenia, na ulici Detvianska - mestská časť Rača. Z môjho pohľadu, ako chodca, mi príde úsek cesty medzi ulicami Kubačova a Alstrova ako veľmi nebezpečný. Vodiči (hlavne SUVčiek) idúci predovšetkým smerom z Alstrovej na Kubačovu tu jazdia veľmi rýchlo a bezohľadne. Keďže ide o rezidenčnú zónu v centre mestskej časti s vysokou frekvenciou chodcov považujem spomalenie premávky za dôležité.
Ďakujem.

21. december 2021

Martin Uváček

To by ste si potom užili na racianskom fb a tuto na odkaze “pozitívne odkazy” že čo to bol za nápad umiestniť spomaľovače na tak frekventovanú ulicu. Vid nedávno pribudli v Krasňanoch a už sa tu na odkaze ľudia rozčuľujú. Ďalšia vec že ľudia spomaľovače na ulici chcú, ale nie pri svojom dome.
21. december 2021

Maťo

Prečo brániť jazde autám po chodníkoch? Radšej bráňme jazdiť autám po cestách. Tvorcovi podnetu nevadí zvýšený vznik smogu, ktorý tiež zabíja?
21. december 2021

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Posúvame ho správcovi komunikácie, ktorým je v tomto prípade Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy.

Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy
21. december 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
21. december 2021

Michal

Spomalovace nie si dobre riesenie. Pri spomalovani brzdeni vznikaju pevne castice od brzd a pneumatik. Pri rozbiehani je zvysena spotreba a teda emisie plus vyssi hluk. Niektore krajiny ustupuju od spomalovacov.
23. december 2021

Robo

Už som to písal. Spomaľovač každému, kto oň žiada a kto ho schválil dať pod okno!
19. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
26. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Sekcia dopravy pripraví na Detvianskej ulici v úseku medzi Kubačovou a Alstrovou ulicou nový projekt organizácie dopravy (POD). POD bude riešiť najmä upokojenie dopravy a zrejme aj vyznačenie cyklotrasy. S vybudovaním priechodu pre chodcov cez Detviansku ulicu v križovatke s Jurkovičovou ulicou preto neuvažujeme.
POD bude po dokončení predložený Krajskému dopravnému inšpektorátu Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave (KDI) pre vydanie záväzného stanoviska. POD so záväzným stanoviskom KDI sú súčasťou žiadosti o určenie navrhnutého dopravného značenia a dopravného zariadenia príslušným cestným správnym orgánom. Po vydaní určenia zabezpečí realizáciu Oddelenie správy komunikácií magistrátu.

S pozdravom
Kedy? po 2022

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.