Zvýšenie počtu parkovacích miest o 40% na Budatínskej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý

Dobrý deň, o tejto lokalite sa už toho popísalo. Každý deň sa na tomto futbalovom štadióne konajú zápasy a počet áut ktoré tu parkujú popri miestnych obyvateľoch sa násobne navyšuje. -- Trochu štatistiky: v tejto slepej uličke kde je 5 bytových vchodov sa nachádza 175 bytov. Momentálne miest na parkovanie je tu 55. T.j. iba každá tretia domácnosť tu má možnosť parkovania. Na ihrisko prichádza bežne 50-100 hráčov pričom pochopiteľne prídu autom alebo ich privezú rodičia. Ak je to len 20 áut navyše a to som veľmi poddimenzoval. Pomer sa mení, a to iba každá piata domácnosť tu môže zaparkovať.Vo vchode kde bývam ja je 16 domácností - tak napríklad tento bytový vchod nemá absolútne kde zaparkovať. Podnety na šikmé parkovanie sme dávali neúspešne, taktiež na vyznačenie bielych pruhov neúspešne, retarder neúspešne. Dovoľte mi niekoľko návrhov a ukážok ako precedens, že to v Petržalke ide. 1. Navrhované šikmé parkovanie zvýši počet miest na parkovanie o 50% (zo súčastných 30 na 45). Ako príklad kde to je je hneď veďlajšia paralelná ulica tiež Budatínska pri Tesco kde maju zámkovú dlažbu a ak je treba vedenie (ktoré tak MČ vraví že je prekážkou) zakopaná hlboko v zemi opraviť, dlažba sa tam dá preč, a IDE TO. Podotýkam že táto malá plocha “zelene” nie je trávnatá, nevyužíva sa. Niekoľko rokov dozadu sme na nej parkovali ale policajti začali dávať pokuty na a tak sme prestali. A pokiaľ má niekto námietky že chceme ničiť túto tzv zeleň, nech sa príde pozrieť na naše pred-záhdadky, ktoré vyhrali prvé miesto za ich realizáciu a starostlivosť o zeleň. 2. Biele pruhy ktoré navrhujem zvýšia počet parkovacích miest o 30% zo sucasných 25 na 32. Takto to dnes funguje na Bzovíckej napríklad. Toto je skôr o efektívnom využití priestoru. 3. Zabudovaný spomalovač - podotýkam denne je to 100 detí ktoré tu taktiež voľne pobehujú a I keď je to slepá ulička autá tu jazdia ako na hlavnej ceste! Celkoto tak v tejto slepej uličke vieme zvýšiť počet parkovacích miest z 55 na 77 (čiže až o 40% a to o 22 áut) a aj bezpečnosť. Na začiatok nie zlé. Prikladám foto ukážok že to ide na Budatínskej (kde uz toto sikme parkovanie je) a Bzovickej (kde uz taketo biele pruhy su). Taktiez prikladam moj nakres ako to moze fungovat. Jestvujuce kontajnerova stojiska sa daju zaclenit do terenu a vybudovat za pomoci nasho spravcu v rovnakom case. Ide iba o spolocnu koordinaciu cinnosti. Vdaka za vyjadrenie, ci uz pred ci po volbach.

26. november 2014

Dušan Oravský - Všestranko o.z.

tak prešlo 30 dní a žiadna odozva :(
23. december 2014

Dušan Oravský

Prikladám nedávne foto o pol noci na parkovisku ako priklad. Na foto to nie je uplne vidno ale auta stali tak, že medzi sebou nechali zial 1+m volneho priestoru,zial ziadne ine auto tu uz nemoze zaparkovat lebo sa tam nezmesti a tak sa zbytocne prislo o 3 mozne parkovacie miesta v ven den. Biele pruhy znazornujuce presne ako a kde ma auto parkovat by to vyriesili.
23. december 2014

Dušan Oravský - Všestranko o.z.

čoskoro prejdú dva mesiace a stále žiadna odpoveď.
05. február 2015

Dušan Oravský - Všestranko o.z.

Prešlo už 70 dní a stále žiadna odozva.
05. február 2015

Dušan Oravský - Všestranko o.z.

Prešlo už 70 dní a stále žiadna odozva.
08. apríl 2015

Dušan Oravský - Všestranko o.z.

Čoskoro to bude 6 mesiacov a nik nie je schopný vyjadriť sa k tomuto podnetu?
28. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Uvedený podnet je zaevidovaný v registri podnetov, ktorý slúži ako zásobník možných investičných aktivít mestskej časti. Vami navrhované šikmé státie sme posúdili aj s príslušnými inštitúciami. Uvedený pozemok, kde je navrhované šikmé státie, je zaťažený trasovaním inžinierskych sietí. Realizácia navrhovaného šikmého státia je preto možná iba za predpokladu, že sa tieto inžinierske siete preložia. Uvedený investičný zámer vybudovania šikmého státia na Budatínskej ul. je práve kvôli tejto skutočnosti finančne veľmi náročný a v súčasnosti preto nerealizovateľný. K osadeniu spomaľovača uvádzame: Na slepej 200 m komunikácii, ktorá je v zóne s obmedzenou maximálnou rýchlosťou 30 km/h, nie je osádzanie spomaľovačov opodstatnené. Už samotné odstavené vozidlá na komunikácii, ktorej šírkové parametre neumožňujú odstavovať vozidlá po oboch stranách, tvoria bariéru. Pri posudzovaní je potrebné zohľadňovať taktiež zvýšený hluk pri prejazde spomaľovačom. Pre peších slúži chodník pozdĺž Budatínskej, žiadne priechody nie sú tu vzhľadom k dĺžke a charakteru komunikácie opodstatnené.

Mestská časť BA-Petržalka
28. apríl 2015

Dušan Oravský - Všestranko o.z.

Na deň presne odpoveď po pol roku, ale vďaka aspoň za ňu. 1. O sieťach som informovaný, osobne sa nazdávam, keď sa položí jednoducho zámková dlažba netreba nič prekladať, ale asi viete lepšie. 2. až niekoho zrazí rýchlo idúce auto, ľudí a to či už miesntych alebo hlavne a prevažne množstva denných návštevníkov štadióna, hráči, rodičia tak za to môžete niesť osobnú zodpovednosť, jazdia tu neuveriteľne rýchlo. 3. O bielych pruhoch ktoré navrhujem ste sa vôbec nevyjadrili.
28. apríl 2015

Dušan Oravský - Všestranko o.z.

určite tento podnet namá mať označenie "v riešení" ale označenie "neriešený"
23. jún 2015

Dušan Oravský - Všestranko o.z.

Vie niekto z MC odpovedat na otazku a moznost nakreslenia bielych pruhov????
13. január 2016

Greg

Autor tohto podnetu si dal naozaj ukazkovu namahu s analyzou problemu a riesenim a je VELKA SKODA, ze na tento podnet sa zodpovedni ludia z MC Petrzalka vykaslali a poskytli takuto byrokraticku odpoved. Ved trasovanie velkeho mnozstva sieti je aj pod cestami, chodnikami a inymi parkovacimi plochami, preco je to znorvna tu problemom? Ako autor podnetu v neskorsom prispevku uvadza, zamkova dlazba by nemala byt troblemom pre trasovanie hlboko v zemi. Na jednej strane sa tu MC Petrzalka bije do prs, ako velmi by chcela pomoct obcanom s problovim parkovanim a na druhej strane to odbije takymto NEhladanim riesenia. Opakujem, toto je VELKA SKODA bol tu znacny potencial pre ulahcenie zivota obyvatelom. Obyvatelom, ktorym sa potom budete liskat, ked od nich budete chciet hlasy v dalsich volbach.
27. január 2016

Lucia

Nic sa neda urobit, na nic nie su peniaze, cas, ochota, chut...ked clovek vidi tie mesacne sumy na faakturach MC, tak sa ani niet co cudovat, ze na nic nie su peniaze. Na kavicku do kancelarii starostu, prednostu atd,sa peniaze najdu vzdy...skoda reci.
27. marec 2019

Dušan Oravský - Všestranko o.z.

jedno cele volebne obdobie preclo, 4 roky a nic, :)
16. apríl 2019

Dušan Gajdoš

doteraz nikto nič neriešil a myslím, že nie som ďaleko od pravdy , že ani nikto neprišiel ani len overiť stav . Keby to bolo tak možné , ako rýchlo sa tu zjavilo futbalové ihrisko, ti by nás snáď aj prekvapilo. začínam veriť už aj ja na finančnú stimuláciu politikov! Bez nej sa ti už vôbec u nás nepohne , bohužiaľ. Alebo?!
16. apríl 2019

Javor

Nerozumiem preco s Vami mestska cast nekomunikuje a nechce to riesit. Skuste zistit ci nemate v zastupitelstve nejakeho poslanca z Vasej ulice, alebo mestskej casti a tlacit na neho, aby to zobral ako svoju agendu.
Alebo je tu este jedno riesenie. Spytat sa na domovej schodzi susedov ci by suhlasili s tym, ze by ste si to poriesili svojpomocne. Spojit sa, vyzbierat par eur na bielu farbu, rozmerat a namalovat ciary. A potom v kazdom vchode vylepit oznam s "vdakou" mestskej casti a naozajstnou vdakou vsetkym susedom co prispeli.
Myslim, ze obvinenia z poskodzovania mestskej kominukacie sa bat nemusite. Zelena hliadka opravila vela vytlkov na chodnikoch, cestach a myslim, ze malovali aj ciary a nikdy ich za to nikto nepranieroval.
Co sa tyka zatravnenia pre vytvorenie uplne novych parkovacich miest, tak sa chodte pozriet na Capajevovu proti zbernemu dvoru. Tam sa to nejakym zazrakom podarilo a vytvorilo sa velke mnozstvo novych parkovacich miest. Mozete si pozriet na googli ako to vyzeralo pred tym a porovnat to s terajsim stavom a dat sem fotky nech sa mestska cast netvari, ze sa to neda.
Drzim palce!
14. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
opäť musíme plne podporiť stanovisko mestskej časti z minulosti. Pod navrhovaným parkoviskom sa nachádzajú elektrické silové vedenia, ktoré treba preložiť, alebo vybudovať v určitých úsekoch montážne komory, slúžiace na prípadnú opravu alebo výmenu elektrických vedení. Podľa našich informácií musí mať parkovisko nepriepustné podložie a musí byť tiež vybavené kanalizáciou a odlučovačom ropných látok.



MÚ BA - Petržalka
10. február 2023

Dušan Oravský - Všestranko o.z.

kto to ma prosim Vas na starosti. Sikme parkovanie je uplne normalne vedla v ulici rovnako na Budatinskej. Rozvody pod zemou su riesene tak ze je tam umiestnena zamkova dlazba a ta sa kedykolvek dat prec ak je treba. Ked to je uz desatrocie vedla v ulici preco to nie je mozne aj tu? O to viac ze sem chodi polovica Bratislavy zvazat svoje deti na futbal a futbalove zapasy. Prosim viete to znova otvorit?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania