Nebezpečná dopravná situácia na Kratinách

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Soňa Mäkká 01. decembra 2011

Dobry den,

byvam na ulici Kratiny a uz dlhsi cas mame velky problem s vodicmi, ktori najma v case rannej spicky pouzivaju nasu ulicu ako paralelnu cestu voci upchatej hlavnej ceste.

Mnozstvo aut v rannych hodinach jazdi cez nasu ulicu neprimeranou rychlostou, dnes nam dokonca jeden z tychto vodicov odtrhol zrkadlo na aute. Je to pritom uzka ulicka, ktora po celej dlzke ani nema chodnik.

Viaceri tu mame male deti a tato situacia je velmi nebezpecna. Preto by som Vas rada poziadala bud o umiestnenie dopravnej znacky Prejazd zakazany, alebo o osadenie retarderov a znizenie rychlosti na 30 km/h, podobne, ako ste urobili v okoli skolky.

Situacia sa dlhodobo zhorsuje a bojime sa, aby neprislo k nestastiu.

05. december 2011

Odpoveď samosprávy

Vážená pani Mäkká,

úplne chápem Vaše rozhorčenie nad bezohľadným chovaním vodičov. Okamžite požiadame mestskú políciu o posúdenie situácie na ulici Kratiny a po vyhodnotení prijmeme také dopravné opatrenia, ktoré prispejú k bezpečnosti obyvateľov, ktorí v tejto lokalite bývajú.

Mestská časť dlhodobo sleduje nepriaznivú dopravnú situáciu vo Vajnoroch a v rámci možností, ktoré má k dispozícii, ju aj rieši. Zjednosmernili sme ulicu Jačmenná, znížili sme rýchlosť v centre pri školách, dali vybudovať retardéry(a plánujeme ďalšie), zvýšili sme bezpečnosť pri školách a škôlkach dopravnými opatreniami (priechody, pozdĺžne parkovanie na Šinkovskom).

Uvedomujeme si však, že jediným dlhodobým a úplným riešením dopravy pre Vajnory je vybudovanie nultého okruhu Bratislavy - D4 a tým zabráneniu tranzitu cez Vajnory. Určite neušla Vašej pozornosti aj snaha mestskej časti o vedenie nultého okruhu popri Vajnoroch v presypanom tuneli.

Želám Vám všetko dobré.

Ing. Ján Mrva
starosta
16. december 2011

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v súčasnosti prebieha zo strany mestskej polície kontrola intenzity dopravy na komunikácii Kratiny, s dôrazom na kontrolu dodržiavania dopravných predpisov účastníkmi cestnej premávky.

S pozdravom

Ing. Peter Cviklovič
Referát cestného hospodárstva
MČ Bratislava - Vajnory
14. február 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na základe podnetu pani Mgr. Mäkkej z Kratín bola posudzovaná nebezpečná dopravná situácia za účasti mestskej polície v dňoch 14.12. 2011, 22. 12. 2011, 10. 01. 2012 a 11. 01. 2012 v kritických hodinách, t. j. v rannej špičke., kde bola sledovaná intezita vozidiel prechádzajúcich daným úsekom a smery odkiaľ prichádzajú k ulici Kratiny. Vzhľadom k uvedenému boli zvažované vhodné dopravno – organizačné opatrenia, ktoré by zvýšili bezpečnosť na jednosmernej komunikácii Kratiny a doporučený návrh riešenia – osadenie dopravného zariadenia – spomaľovacieho prahu so zvislým dopravným značením na ulicu Kratiny. Konkrétne osadenie spomaľovacieho prahu je uvažované na Kratinách pred domom č. 9. Návrh technického riešenia po internom schválení na mestskej časti bude spracovaný do formy projektu organizácie dopravy, ktorý bude predložený na prerokovanie a schválenie do Operatívnej komisie pri oddelení prevádzky dopravy Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy a KDI KR PZ SR Bratislavy. Nadväzne po schválení bude možné pristúpiť k realizácii dopravného zariadenia a zvislého dopravného značenia.

S pozdravom

Ing. Peter Cviklovič
Mestská časť Bratislava – Vajnory
Referát cestného hospodárstva a investícií

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania