Devínska cesta-zastávka MHD -znečistená

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Julo 31. decembra 2021

Uz 40 rokov vyzera zastavka Zlate schody rovnako. Bez pristresku, bez lavicky a v blate. Uz len betonovy panel, alebo polovica cerveneho pristresku, ake sa v minulosti inde likvidovali a nahradzali by dokazali zmenit tento smutny stav.

01. január 2022

jajbolina

Tam by sa zišlo vybudovať kvalitnú zástavku v stredne obývaného úseku medzi zástavkami Zlaté schody a Hájovňa. Je to 600 metrový úsek (mapy google), takže ľudia by to mali na zástavku z oboch smerov cca 300 metrov.
Zástavky nemajú byť na každok rohu, ale MHD má byť rýchla, ak chce aspoň trochu konkurovať MHD. Na celej Devínskej ceste treba zredukovať zástavky.
13. január 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Dopravný podnik Bratislava, a.s.
31. január 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Momentálne prebiehajú prípravy na osadenie 200 nových prístreškov po celej Bratislave. V rámci tohto projektu plánujeme osadiť zastávku Hájovňa. Hovoríme rámcovo o niekoľkých mesiacoch. Zastávka Zlaté schody, nie je tak frekventovaná.
Odporúčame sa v tomto prípade obrátiť na správcu komunikácie.
Ďakujeme za Váš podnet.

Odbor marketingu a komunikácie Dopravného podniku Bratislava, akciovej spoločnosti
31. január 2022

jajbolina

Prosím o vyjadrenie DPB či prístrešok pokrýva aj nástupište, lebo podnet bol o nástupišti. ďakujem.
02. február 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
Nástupištia rieši správca komunikácie.
Ďakujeme za Váš záujem.

Odbor marketingu a komunikácie Dopravného podniku Bratislava, akciovej spoločnosti
03. február 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
06. február 2022

Julo

Takze stary pristresok nemame :D
Uvidime ci aspon magistrat najde zbytocny betonovy panel vo svojom chotari.
06. február 2022

Julo

Mozno by ten pristresok pomohol aj vodicom zbadat vcas zastavku. A frekventovanost dalsej zastavky by bola o nieco mensia.
18. február 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie hromadnej dopravy

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
26. máj 2023

Julo

Priebezne sa obe susedne zastavky dockali noveho pristresku. Solarne osvetlenie po nociach nesvieti. Cez den bezia vetraky. Devinska cesta je prasna, sklenene zastavky caka tazky zivot. Zastavka Zlate schody prisla o kos. Pristresku sa zatial nedockala. Dostala len nove oznacniky a vyvesky na cestovne poriadky. Ak by sa povodne pristresky udrziavali a nove pribudali tam kde doteraz nic nebolo. Mala by pristresok uz kazda zastavka.
26. máj 2023

jajbolina

Prave dnes som si všimla bližšie zástavky na Devínskej ceste. nerozumiem logike ich umiestňovania (sná´d sa to porieši po rekonštrukcii Devínskej cesty, ak sa jej dožijeme). Podľa mňa by sa mali zlúčiť zástavky Nový kameňolom a zástavka Pri záhradách s tým, že zástavka by bola umiestnená niekde v tejto lokalite
https://goo.gl/maps/8MM4XqQ8x1vB6BCTA
Rovnako by sa mali zlúčiť zástavky Zlaté schody a Kadlečík, v strede umiestniť slušnú zástavku s prístreškom (a vyvýšeným nástupišťom).
Nielenže by prišlo k redukcii málo využívaných zástavok, ale ostáva blízka dostupnosť pre všetkých bývajcich v tejto lokalite. Nielen presná a čistá MHD, ale aj rýchla MHD je základ aby bola využívaná cestujúcicmi. Zástavky treba v líniových zástavbách spájať.
29. máj 2023

Odkaz pre starostu

Podnet bol odoslaný Hlavnému mestu SR Bratislava,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
28. august 2023

Julo

Ked zlucovat Zlate schody tak skor s Hajovnou. A aj tak je to zly napad. Treba menit uzemne plany, stavebne zakony a viac stavat.
28. august 2023

Julo

To je jazero a nie zastavka. Dlhodobo je tam voda aj v case ked je sucho a neprsi.
29. august 2023

jajbolina

Logicky je vhodná zástavka v strede zastavaného územia. Máte pravdu, pozrela som mapu zástavok, je to zástavka Hájovňa (nie Kadlečík). Podľa máp googlu je vzdialenosť zástavok len 600 metrov. Ak si zmeriate vzdialenosť od bodov ulice Zlaté schody po posledný dom na opačnej strane tohto zastaveného územia, je to len 800 metrov, preto je umiestnenie jednej kvalitnej zástavky tu viac ako vhodné. Redukcia zástavok=rýchlejšia doprava.
A miesto 4 nekvalitných zástavok (rátam z oboch strán cesty) radšej vybudovať 2 kvalitné zástavky s vyvýšenými nástupišťami a dlhším prístreškami.
09. december 2023

Julo

Decembrovy stav.
09. december 2023

Julo

Pohlad druhym smerom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania