Oficialna webstranka Race s predvolebnym logom

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený
meno
Viera 03. novembra 2014

Na oficialnej stranke mestskej casti www.raca.sk je na fotografii pod clankom informujucim obcanov o posilneni elektriciek starosta P. Pilinsky spolu s p. R. Zitnym - obaja kandiduju v komunalnych volbach v Raci a obaja maju na bundach viditelne logo svojej predvolebnej kampane, a to napriek tomu, ze uvedena fotografia je na oficialnej stranke www.raca.sk, ktorej chod je financovany z verejnych zdrojov a teda politicka predvolebna kampan ktorehokolvek kandidata tam nema co robit.

03. november 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Pri publikovaní tejto, pre občanov veľmi pozitívnej, informácie o posilnení električkovej dopravy o jeden spoj, sme k článku priradili fotografiu, kedy tento pilotný projekt prezentoval starosta Rače spolu s primátorom Bratislavy. Keďže mestská časť Rača kooperovala na projekte s magistrátom, ukazovalo sa vhodné použiť fotografiu, kde sú všetci predstavitelia a podporovatelia tejto myšlienky. Akákoľvek predvolebná kampaň bola v tomto kontexte úplne bezvýznamná, ale chápeme, že to tak niekto mohol pochopiť.
Fotografiu sme vymenili za čisto ilustračnú.


Ing. Jana Pešková
prednostka miestneho úradu
Mestskej časti Bratislava - Rača
04. november 2014

Viera

Dobry den, k rovnakemu zneuzitiu verejnych zdrojov doslo aj v pripade propagacie predvolebneho loga na fotografii v casopise Raciansky Vyber, ktory je taktiez financovany z rozpoctu mestskej casti. Bude sa teda na tomto cisle pan starosta so svojim cislom podielat financne? Zaplatil za tuto reklamu? Ospravedlni sa obcanom za zneuzitie ich dani na vlastnu predvolebnu kampan? Zverejnenie loga totiz jednoznacne kampanou je. Dakujem za odpoved.
05. november 2014

Vanerková Ingrid

V roku 2012 som organizovala stretnutie s občanmi ako nezávislá kandidátka do NR SR. V Račianskom výbere som si objednala a zaplatila oznámenie na stretnutie s občanmi v KS na Žarnovickej ul. Aké bolo moje prekvapenie, keď v deň doručovania RV do schránok občanov, tesne pred plánovaným stretnutím, som bola telefonicky vyzvaná, aby som si prišla vyzdvihnúť peniaze za môj oznam. Nie preto, žeby náhodou niekto platil moju aktivitu z obecných peňazí, ale preto, že niekto si zmyslel, že objednaný a zaplatený oznam nezverejní. Prečo mi to nebolo oznámené v čase zadávania do tlače ? Dôvod ? Tým má byť, do dnešného dňa mi nedoručené, záväzné stanovisko poslancov MČ o nezverejňovaní oznamov, ktoré by mohli zvýhodňovať jednotlivých kandidátov. Ironicky to nazvem "transparentné verejné obstarávanie".
07. november 2014

John Polakovic

TAK DVA TYZDNE PO VOLBACH PRESTANU ZAHUSTENE ELEKTRICKY PREMAVAT. STAVME SA? FTACNIK PILKE SADOL NA LEP.
09. november 2014

Račan

neposerte sa či tam niečo bolo alebo nie P Pilinský spravil pre racu najviac zo všetkých starostov už sa uvedomte zakomplexované trúbky všetkým vám vadí že tu budeme mať plaváreň a klzisko otvorte oči veď to.je pre nás a naše deti a pre Racu a tá **** čo.sa tu začala objavovať na plagátoch a bilboardoch čo ju nikto pred voľbami ani nepoznal je stoho nagrc len rozmýšľajte dopredu rozumom aby ste potom neplakali nad rozliatym mliekom voľte rozumom!!!
10. november 2014

Viera

Mily Racan, bez ohladu na to, co P. Pilinsky urobil dobre a co nie, zneuzivanie verejnych zdrojov na ucel kampane je neeticke (pricom nejde o prvy ani jediny pripad). Ak by skutocne islo len o neumyselny omyl, mal by podla toho reagovat on - zaplatit tuto kampan do rozpoctu obce a obcanom sa ospravedlnit. Pan starosta vsak nereaguje a namiesto neho ty tu obhajujes taketo zneuzivanie verejnych penazi s pouzitim vulgarneho primitivneho slovnika skryty za anonymnym nickom. Nuz, kazdy citatel si o tom spravi obraz sam.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania