Orezanie stromov Herlianska

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
Ivona 03. novembra 2014

Dobry den, prosim o orezanie a upravu stromov na Herlianskej ulici vchod c. 16 jedna sa o predny vchod uplny kraj domu. su tam tuje, ihlicnaty strom a lipa, konare beru svetlo pol dna, su neupravene, zasahuju do balkona. Vopred dakujem za riesenie problemu.

03. november 2014

ružinovčan242

Pani Ivona, ak vám na tej zeleni záleží a chcete aby tam ešte nejaká ostala, buďte v ostražitosti. V Ružinove objednávajú na takéto práce ludí z akciovky Ružinovský podnik verejno - prospešných služieb, a.s. , po ktorých neraz ostáva doslova spúšť. U nás takto zničili minulý rok asi 40-ročný zdravý krík - zlatý dážď, a tento rok nám zas dokaličili asi 35-ročný krík orgována pri bráne - nechali z neho asi len 15% pahýl. Pritom sa k žiadanému orezaniu orgovánov prihlásila dodatočne suseda, no tá si ich (robotníkov) neustrážila, a miesto tých žiadaných, zničili spomínaný orgován na opačnej strane domu. Tie ktoré chcela orezať, ostali nedotknuté. A aj tie orezané konáre nechali tak na zemi, neodniesli ich asi 2 týždne (nakoniec ich upratovač hodil do našich draho platených prepchatých smetiakov, čo tiež nie je riešenie).

Títo RPVPS a.s. vysielajú riadnych babrákov; to čo im priamo človek z domu -starajúci sa 30 rokov o danú zeleň- ukáže, tak to odmietajú orezať (hoci sú na mieste, boli volaní, a orez by im trval max. 5 minút). Ich nadriadený do telefónu stále spomína, že chce "objednávku", a bude robiť len keĎ dostane "ďalšiu objednávku" - očividne tu tečú velké peniaze a pochybné výkony, neodpracovanie a ničenie - a nie rámcovo pokrývajúc celoročné úkony (na potrebné sezónne práce ako napríklad orezávanie, kosenie, odpratanie popadaného jesenného lístia...) a nie na určené oblasti Ružinova.
A nikto ich nekontroluje - poslanci, úradníci - robia si doslova čo chcú a určujú aj to čo robiť nechcú a nebudú. Niekedy len tak posedávajú na kosačkách, či sa na nich doslova naháňajú ako malé deti (hluk + okrozenie okoloidúcich).
O ich neskutočne hlučných mechanizmoch sa už ani nebudem rozpisovať - tam kde by stačila 1 kosačka, ich nabehne naraz aj 4-5 a aj tak im to trvá 5x dlhšie. K tomu rôzne ručné motorové + motorové fukáre a pod.
To že vždy zašpinia parkujúce autá na normálnom parkovisku, je už pravidlo - kúskami uletujúcej trávy ktorá autá doslova polepí vďaka vytekajúcej šťave ktorá postupne uschne. Nedávajú na nič pozor a ich robota je doslova svojvolná.
Kedy a či vôbec k vám prídu, sa nikdy nedozviete (takže si nemôžete vybrať celodennú dovolenku, aby ste na nich aspoň vy striehli).
Kto ich vôbec má z úradníkov kontrolovať, a koho je to stranícky spriatelená firma? http://foaf.sk/firmy/125004
http://www.rpvps.sk/
07. november 2014

hmruška

je lepšie mať v dnešnej dobe pod oknom aspoň nejaký strom,takže tiež prosím uvážiť pred žiadosťou o orezanie.tiež sme s nevôľou,no neskoro,boli svedkom vyschnutia pôvodne zdravých stromov,ktoré sa po "odbornom" orezaní zmenili na smutné vyschnuté pahýle.
14. november 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Rez drevín na Herlianskej 16 sme zaradili do harmonogramu rezov.



kancelária starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania