Jurkovičova-chodník-bariéra na chodníku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Uzavretý
meno
Gabriel 09. januára 2022

Poprosim o premiestnenie zarážok z Peknej cesty ktore uz nemaju vyznam kedze parkovisko sa stalo oplotene (vid https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/93598/kadnarova-chodnik-bariera-na-chodniku) a ich presunutie na chodnik k Jurkovicovej kde je podobny problem. Po ich osadeni sa stane chodnik plynulo priechodny a pekne sa napoji na novovzniknuty chodnik pri trafo-stanici.

10. január 2022

orbitalfunk Pavúk

Ako toto môže niekomu vadiť? Tomu sa povie previs vozidla a pri kolmom státí vznikne vždy.
10. január 2022

Gabriel

Ocividne toto nevznika vzdy kedze niektori vodici nejdu na doraz a nechavaju priestor pre chodcov. Tento chodnik sluzi vsetkym a preco by desiatky ludi co po nom prejdu sa mali obmedzovat, uhybat autu patriacemu jednemu vodicovi ?
10. január 2022

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Inštaláciu zarážok pri tejto frekvencii využívania chodníka nepovažujeme za vhodné riešenie. Chodník na Kadnárovej viedol pri jednej z hlavných dopravných tepien v Krasňanoch. Tento prepája v podstate dve bytovky s Detvianskou ulicou. Tento stupeň využitia nestačí na obhájenie investície do zarážok vo výške cca 2700 eur + práca.

Namiesto zarážok zrealizujeme komunikačnú kampaň, v rámci ktorej budeme za stieračie zaparkovaných áut dávať lístočky, aby vodiči mysleli na existenciu chodníka a nechávali k dispozícii plnú šírku chodníka.

V prípade, že by takáto kampaň nebola dostatočne efektívna, čiže cca 10% vozidiel by stále zasahovalo do chodníka, opätovne zvážime inštaláciu zarážok.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača
11. január 2022

Odkaz Starostovi

Zarážky nikto nerešpektuje.
11. január 2022

Štefan

nechápem vodičov ktorý takto parkujú už z ohľadu na ich auto.. falšovanie že zaberajú ten priestor chodníka.. malo by sa to riešiť je veľa miest kde takto ludia parkujú
13. január 2022

Maťo

Dobrý deň, mohla by sa samospráva vyjadriť k nerešpektovaniu parkovacích dorazov pri letnom kúpalisku?
17. august 2022

Martin Uváček

Maťo, nato je tu samostatný podnet pokial viem. Tu sa bavíme o Jurkovičovej.
23. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, naši inšpektori životného prostredia chodia nepravidelne kontrolovať parkovanie na Jurkovičovej ulici a zdá sa, že v tejto chvíli informačná kampaň zabrala. S kontrolami budeme pokračovať a prehodnocovať potrebu osadenia parkovacích dorazov. Pre túto chvíľu navrhujem podnet uzavrieť.

Daša Barteková, poverená vedením oddelenia životného prostredia a dopravy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania