Parkovanie v blate na Vazovovej

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Sabina 03. novembra 2014

Zrejme už roky sa "parkuje" na pozemkoch určených pre zeleň na Vazovovej ulici - a nič sa nemení k zlepšeniu situácie. Ako to vyzerá po daždi, dokumentuje fotografia. Blato sa roznáša po okolitých cestách cez chodníky, neustále sa tam udržuje špina. Ani v prípade sucha to nie je o nič lepšie, pretože z rozjazdeného terénu sa šíri prach.
Nie sú tu náhodou porušené zákony? Ak poľnohospodárske stroje vychádzajú z poľa, musia sa zbaviť zeminy, resp. majú povinnosť očistiť cestnú komunikáciu. Že by sa takýto predpis nevzťahoval na centrum Bratislavy? Ak tam majú parkovať autá, je potrebné prispôsobiť pozemok požiadavkám na parkovanie. Ak tam má byť zeleň, treba ju tam vrátiť a zakázať parkovanie. O tom, ako to tam má vyzerať, by snáď mali rozhodnúť tam bývajúci vlastníci bytov.

03. november 2014

Silvia

keby mohli autickari by si zaparkovali priamo pred dverami vchodu a Vy chcete aby parkovali az na parkovisku ktore je par metrov odtial? A ze on roznasa spinu tak to sa ten vodic toho auta vobec nestara...
03. november 2014

Peter Oravec

Tento podnet je tu už ako refrén...
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/5583/vazovova-parkovanie-na-znicenom-travniku
Pán Papajčík z magistrátu sa zase spravodlivo rozhorčí:
"Dobrý deň,
pôvodne trávnatá plocha bola zničená arogantným prístupom vodičov motorových vozidiel, ktorý na tejto ploche parkovali. Keďže táto plocha sa dnes nedá považovať za zeleň, ani mestská polícia to nemôže riešiť ako priestupok. Výsadba zelene (trávnika) môže byť realizovaná len za predpokladu, že bude mať oddelenie správy komunikácií na takúto činnosť vyčlenené finančné prostriedky. V roku 2013 také nemá, preto nemôže v zmysle pravidiel a predpisov o správe majetku vynakladať financie na činnosti, ktoré v rozpočte nie sú schválené. Na rok 2014 takáto požiadavka bude do návrhu rozpočtu zaradená, rozpočet však schvaľujú poslanci mestského zastupiteľstva. To sú volení zástupcovia občanov, na ktorých sa treba obrátiť, nie na mňa osobne. Ďakujem za pochopenie.
Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy"
03. november 2014

jim

zelen v meste nenicia iba developeri ale obycajni ludia.
03. november 2014

Sabi

Vážení páni (zodpovední) na Magistráte! Keďže sa dodatočne dozvedám, že táto téma bola prepieraná už viackrát a aj napriek sľubom sa NIČ neurobilo v záujme nápravy, ŽIADAM Vás, aby tak bolo neodkladne učinené. Je to výsmech občanom do očí. Pritom stačí tak málo - doviesť trochu zeminy, vysiať trávu a umiestniť dopravnú značku o zákaze parkovania (keďže mnohí vodiči zrejme nevedia, že parkovacie plochy nie sú zelené). Stačí zopár dní tam postáť a rozdávať pokuty a bude vybavené. Dotyčný pán Papajčík píše, že "na rok 2014 takáto požiadavka bude do návrhu rozpočtu zaradená" - tak, kde je problém. Alebo sa použila na niečo dôležitejšie??? To je taká horybilná suma na znovuvrátenie trávnika do pôvodnej podoby - nech to teda zaplatí ten, kto porušoval či porušuje zákon. Prosím, nerobte z občanom blbcov - aby sa roky dožadovali toho, čo by malo byť samozrejmosťou. Len si spočítajte, koľko peňazí sa zbytočne vynakladá na čistenie ulíc od blata - na to je v rozpočte dosť peňazí?
Takže ešte raz - žiadam o neodkladnú nápravu bez nejakého zahmlievania, že na to nie sú v rozpočte peniaze. Milióny na kadečo zbytočné sa nájdu, ale zopár stoviek eur je ťažko vydolovať.
Ďakujem
06. november 2014

Richard Kellner

A co povie pan Papajcik teraz ked uz je koniec 2014? Preco mestska policia nepokutuje za jazdu po chodniku? Preco nepokutovala v minulosti ked to zelen este bola? Pripadne co takto osadit zabradlie okolo chodnika?
23. február 2017

Ovia

Roky neriesene, a pritom lahko odstranitelne

Tento podnet tu je roky, no nerieseny, tak ho namiesto aktualizacie davam ako novy. Fotky nepotrebuju obsirny komentar, nechapem, ze napriek tomu, ze nedaleko pribudla nova integrovana zastavka a v celej zone je zakaz statia, do tejto ulice aj obmedzeny zakaz vjazdu, stale toto miesto brazdia auta.
23. február 2017

Peter Oravec

Ovia, tento podnet je už asi v rámci portálu OPS neriešiteľný. Je tam zóna so státím povoleným na vyhradených parkovacích miestach, preto asi už samospráva s tým nič viac nedokáže urobiť. Ak tam vidíte autá, treba volať policajtov, sú povinní to riešiť. S pozdravom.
26. január 2018

Martin U

Vačšiu plochu poriešila zelená hliadka úpravou zelene a osadením veľkých kameňov
25. júl 2018

Peter Oravec

Vzhľadom na to, že v celej oblasti vyhlásili zónu s obmedzeným státím, autá už zvyčajne na tej pôvodne zatrávnenej ploche nestoja. Preto navrhujem tento podnet označiť ako v y r i e š e n ý.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania