Kataríny Brúderovej-chodník-bariéra na chodníku


Uzavretý
meno
Obyvateľka 14. januára 2022

Tento arogantný vodič myslí iba na seba a túto kopu železa. Kade máme my peší chodiť? Už sa to tu riešilo a nič.

17. január 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
19. január 2022

Odpoveď samosprávy

Príslušníci OV MsP BA III. popri plnení ďalších služobných úloh zamerajú svoju činnosť aj na riešenie parkovania vozidiel na K. Brúderovej ulici v Bratislave.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.

Ing. Marta Urbanová
20. január 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet, hneď sme požiadali mestskú políciu o súčinnosť pri riešení.

Na uvedené miesto bola poslaná hliadka mestskej polície, ktorá žiaľ už na mieste nezistila žiadne porušenie právnych predpisov.

Týmto by sme Vás chceli požiadať o pomoc pri riešení takýchto porušení a privolať na miesto mestskú políciu cez číslo 159, ktorá to môže hneď na mieste vyriešiť.

Parkovanie vozidla na chodníku podľa § 52 ods. 2 zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke:

„Iní účastníci cestnej premávky než chodci nesmú chodník používať; to neplatí pre cyklistov podľa § 55 ods. 1, pre vodičov samovyvažovacieho vozidla podľa § 55a ods. 2, ak dopravnou značkou alebo dopravným zariadením je určené inak alebo ak ide o zastavenie alebo státie vozidla s najväčšou prípustnou celkovou hmotnosťou neprevyšujúcou 3 500 kg na okraji chodníka priľahlom k ceste, pri ktorom ostane súvislá voľná šírka chodníka najmenej 1,5 m okrem zóny s dopravným obmedzením spočívajúcim v zákaze zastavenia alebo státia a zóny s plateným alebo regulovaným státím. Pri zastavení alebo státí podľa prvej vety možno vchádzať na chodník a vychádzať z neho len v mieste zastavenia alebo státia vozidla a nemožno pritom prekonávať zábrany chrániace chodník pred zastavením alebo státím vozidiel. V zóne s dopravným obmedzením spočívajúcim v zákaze zastavenia alebo státia a v zóne s plateným alebo regulovaným státím je však na chodníku povolené zastavenie alebo státie bicykla a motocykla, pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1,5 m.“

Od 1.3.2022 bude v účinnosti novela zákona o cestnej premávke, ktorá neumožní parkovať vozidlá na chodníku, pokiaľ nebude miesto vyznačené dopravným značením.

S pozdravom,

Oddelenie stavebné, ÚP, ŽP a dopravy
Mestská časť Bratislava – Vajnory
Roľnícka 109
831 07 Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania