Branik

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Ivana 14. novembra 2014

Dobry den,

s priatelom byvame uz vyse tri roky pri trhovisku Branik.
Mame velky problem s parkovanim.
Vznika kvoli ludom, ktori tu parkuju a idu bud do jednej z piatich krciem, do DK Luky, alebo do posilnovne.
Dokonca sa nam minule stalo, ze ista pani vysla z pohostinstva a vyslovene po nas zacala bliakat, ze nech ideme prec, ze ona nebude mat ako vyjist. A preco by nas to malo trapit, povedzte?
Ved tam nebyva, nema tam co robit.
Raz sme aj pokutu dostali, ze sme stali donutene na burine pri ceste.
Keby ste to tam niekedy videli. Stoja vsade a vtedy policia nepride dat papuce.
Chodime aj na vacsie nakupy a je tp fakt mimo, aby sme od Lidlu nosili tasky, alebo tazsi naklad.
Najlepsie by bolo dat tu nejaku zavoru, len pre tych, ktori bezprostredne byvaju nad Branikom.
My sme sa teda rozhodli, ze by sme skusili pozistovat nieco ohladom ceny vthradeneho miesta.
Preto sa obraciam na Vas, kedze som citala aj ine prispevky podobneho charakteru.

26. november 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
parkoviská v mestskej časti a teda aj v spomínanej lokalite boli vybudované ako verejné, prístupné všetkým. Na parkovisko nie je možné umiestniť závoru, ktorá by obmedzila parkovanie iných vozidiel okrem tých čo bývajú nad Braníkom. Mestská časť v minulom roku schválila základné princípy regulovaného parkovania (osadenie príslušného dopravného značenia s vydávaním rezidentských kariet s oprávnením parkovať na vyznačených parkovacích miestach). V súčasnosti prebieha podrobné a detailné rozpracovanie princípov k realizácii politiky. Po jej zavedení budú zvýhodnení tí obyvatelia, ktorí majú trvalý pobyt v danej lokalite.
Povolenia k vyhradeniu parkovacieho miesta sa v našej mestskej časti vydávajú podľa „Zásad pre vydávanie povolenia k vyhradeniu parkovacieho miesta“, schválených miestnym zastupiteľstvom. Celé znenie zásad je prístupné na internetovej stránke http://www.petrzalka.sk/oblasti/doprava-parkovanie/vyhradene-parkovanie/ , obsahuje všetky potrebné informácie. V súčasnosti však povolenia k vyhradeniu nevydávame, nakoľko nie je možné v zimnom období osadenie dopravného značenia zrealizovať (značením sa miesto vyhradzuje).
Výška úhrady miestnej dane je pri vyhradenom celodennom parkovaní je 626 € / 1 rok + 50 € jednorazový poplatok za dopravné značenie. Výška úhrady miestnej dane je pri nočnom vyhradenom parkovaní (17.00 - 8.00 hod ) je 533 € / 1 rok + 50 € jednorazový poplatok za dopravné značenie.
Pre konkrétne informácie možno telefonicky kontaktovať pracovníkov miestneho úradu – 02/68288 880, 02/68288 845 alebo e-mailom ruzena.csudaiová@petrzalka.sk.


Mestská časť Bratislava-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania