Na pántoch-Verejné služby-iné

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení
meno
Peter Dlhoš 21. januára 2022

Po čistení vodného toku Na Pántoch za OU obchodným SVP zostala poškodená betónová dlažba, ktorou bol vodný tok vyregulovaný. Betónová dlažba je nielen vytrhaná, porozbíjaná ale aj vyťahaná von z koryta spoločne s nánosmi, ktoré neboli odvezené ale z väčšej časti boli rozplanýrované na breh, kde vytrorili svah o sklone miestami viac než 50 stupňov a začínajú sa zosúvať späť do koryta vodného toku.

21. január 2022

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Prepošleme ho zástupcom Slovenského vodohospodárskeho podniku.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača
21. január 2022

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Vodný tok je spravovaný Slovenským vodohospodárskym podnikom š.p.
21. január 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iné
26. január 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň prajem, posielam odpoveď .

Vodný tok Na Pántoch bol v dolnom úseku v r. 2021 vyčistený od sedimentov a nánosov. Toto prečistenie výrazne pomohlo odtokovým pomerom. Výkopok bol použitý na úpravu brehov a pobrežného pozemku z toho dôvodu nebol odvezený. Pobrežný pozemok sa upravil tak, aby po ňom mohla bezpečne prechádzať naša technika počas bežnej údržby. Svahy sa upravili do požadovaného sklonu 1:2 a k ich zosunom nedochádza. Nakoľko sa práce dokončili koncom októbra k zatrávneniu ešte nedošlo.

S pozdravom

Ing. Marián Bocák
vedúci kancelárie generálneho riaditeľa, hovorca

Úsek generálneho riaditeľa

SLOVENSKÝ VODOHOSPODÁRSKY PODNIK, štátny podnik
Podnikové riaditeľstvo
Radničné námestie 8
969 55 Banská Štiavnica

tel.: +421456945115
mobil: 0911/085521
e-mail: [email protected]
26. január 2022

Peter Dlhoš

Zaujímalo by ma prečo tento pán z SPV odpovedá vyhybavo. Tu ide o poškodenie betónovej dlažby, ktorou je koryto vodného toku vyregulovane. To ma riešiť a nie to kedy bol vodný tok tzv cisterny. Takže toto vyriešené nieje.
19. február 2022

Peter Dlhoš

Pan Bocák ešte stále tu idete tvrdiť že žiadnu haldu vaši pracovníci nevytvorili pri čistení vodného toku Na Pántoch? Ešte stále máte pocit, že ste nezničili betónovú reguláciu a nevytrhali dlažobné betónové kocky??? Potom sa pýtam odkiaľ za vzala halda sedimentov aj z dlažobnými kockami na pozemku kde je TTP(trvalý trávny porast)??? Vari to tam len tak spadlo z neba alebo vyrástlo po daždi ako huby??? A preste toto isté teraz robíte na vodnom toku Račiansky potok. Dokedy sa idete tváriť že vy nič na SVP??? Robíte miesto osohu len škodu všade kde prídete.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania