Na hriadkach-reklama-vizuálny smog

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
jajbolina 23. januára 2022

Dobrý deň. Na zástavke Morava je na nefunčnom el. stĺpe osadená nelegálna reklama. Žiadam o odstránenie ako zbytončého stĺpu, tak reklamy. Pri silnom vetre môžu tieto zbytočné stĺpy zraniť človeka, je tam cyklochodník veľmi využívaný chodcami a cyklistami. Čaká sa na nešťastie? Ďakujem.
PS: Ten betónovový pylón by sa nedal odstrániť? Vyzerá to tam nevkusne, obyyčajný starý kus betónovej megahmoty.

23. január 2022

Julo

Zas "pilenie stromov".
23. január 2022

Peter Oravec

Dobrý deň, Jajboli,
s tou druhou vecou, teda s odstrábnením betónového pilóna, by som si nebol až taký istý. Ide o pozostatok v podstate technickej pamiatky, tzv. Mittelmanovej lanovky, ktorá slúžila na prepravu piesku vyťaženého na Sandbergu:
https://bratislava.sme.sk/c/5051765/studenti-mozu-vzkriesit-lanovku-zo-sandbergu.html
https://www.geocaching.com/geocache/GC20MB1_stara-devinska-lanovka-old-ropeway-of-devinska
Tie zvyšky by si skôr zaslúžili rekonštrukciu alebo aspoň zakonzervovanie, aj keď viem, že žijem v reálnom svete, kde idú k zemi "inšie istropolisy".
S pozdravom.
23. január 2022

jajbolina

Presne to som sa obávala, že to bude nejaká pamiatka. Len v tejto gubernii môžeme dať tony nezhľadného betónu do zoznamu pamiatok, ale, ako som sa dnes dočítala, čičmiansky vzor nie. Pomýlené priority našich historikov. Takže to tam bude stále strašiť, "sa teším".
PS: Prvý odkaz-niekto nepochopil príspevo?
23. január 2022

jajbolina

Sorry Julo, už som to pochopila, mám dlhé vedenie. Áno, reklama je na pílenie stromov. Samoospráva zjavne nestíha ich reklamný mor likvidovať a hlavne im posielať pokuty.
24. január 2022

Julo

To je v pohode, ja uz len ked vidim tu farebnu kombinaciu, tak viem co to je. Vacsinou to maju na stlpoch telekomu a ja si vzdy na stranke telkomu najdem dole "kontakt" potom "napiste nam" potom si nalavo vyberiem "ostatne" a napravo "vseobecne informacie o telekome" a dole do formularu im to nahadzem aj s prilohou. Je to rychlejsie nez cez "ops" ak ich clovek spravne navedie.
26. január 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
31. január 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
03. apríl 2022

jajbolina

Reklama ani zbytočný stĺp nezmizli. 2 mesiace od prijatia podnetu a nič, magistrátni pracovníci majú zjavne vyložené šunky. Prosím preposlať na riešenie, práca na pol hodinky. Ďakujem.
03. apríl 2022

Silvia Vilhanová

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Silvia Vilhanová,
admin pre DNV
([email protected])

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania