Pri vinohradoch-trávnatá plocha-vyjazdené koľaje


Uzavretý
meno
Miska 01. februára 2022

Pozdlz celej ulice su vyjazdene kolaje od aut motorovych vozidiel parkujucich na travniku a vozidiel vyhybajucich sa mhd ( autobusom) . Z toho dovodu je cela ulica Pri vinohradoch neustale spinava.
Dakujem

01. február 2022

Miska

:-(
02. február 2022

Martin

Konečne by si mohli na úradoch uvedomiť, že toto nevyrieši žiadna mestská polícia. Cesta je po rekonštrukcii a konečne navrhnite jednosmerku, zrušte nezmyselný prejazd MHD touto ulicou bez zastávky (poďakujú sa určite obyvatelia aj šoféri MHD) a vyznačte plnohodnotný cyklopruh a parkovacie miesta. Na trávniky veľké kamene a vybavené.
02. február 2022

Miska

Ja som prva co by som sa podakovala. Jednosmerka vyriesi vsetko! Vcera v noci sa pri Abelovi zaseklo zhrnacie auto 30 minut mu manzel pomahal otocit. Na ceste po prerabke chyba vodorovne znacenie, ziadna povodna zlta ciara, ktora by vcera isto zabranila tejto situacii a pluh by presiel. Pevne verim ze tento odkaz nebude postupeny mestskej policii co by znamenalo necinnost v predmetnej veci.
02. február 2022

Julia Stefanides

Snezny pluh presiel len s pomocou susedov…
02. február 2022

Julia Stefanides

Aj ja suhlasim s jednosmerkou, riadnym vyznacenim parkovacich miest a obmedzenim prejazdov autobusov MHD. Sirka ulice v mnohych miestach nedosahuje 6m. Minule som odmerala sirku vozovky - v blizkosti krizovatky ul. Pri vinohradoch / Rustavelliho, ul. Pri vinohradoch ma v tych miestach sotva 5m od obrubnika po obrubnik… vyznaceny jazdny pruh ma len 170cm!
02. február 2022

Božena Matulová

Ulica je vhodna na jednosmernu. Treba zvazit, ci nie je uzka aj na prejazd autobusov.
02. február 2022

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Vzhľadom na to, že ide o porušovanie dopravných predpisov posúvame podnet na Mestskú políciu Bratislava.

Pokiaľ ide o úpravu dopravného režimu na samotnej ulici Pri vinohradoch, tak tá je v správe Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy. Úprava dopravného režimu je tak v jeho kompetencii.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača
02. február 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
02. február 2022

Božena Matulová

Pan Čupka, v zaujme obyvatelov Race a riesenie tohto problemu na ul.Pri vinohradoch by ste sa mali vzhladom na Vase kompetencie a z titulu funkcie obratit na Magistrat hl.mesta Vy.
02. február 2022

Martin

Nehnevajte sa, ale tento problém žiadajú občania riešiť už roky aj cez tento portál a stále to skončí na nejakej mestskej polícií... Inak povedané zametené pod koberec. Čo viac majú ľudia robiť, aby sa začali diať reálne zmeny? Máme spísať petíciu, či posielať písomne sťažnosti na Magistrát?
02. február 2022

Martin

Žiadam admina zmeniť zodpovednosť za podnet na Magistrát. A dúfam, že zase nepríde odpoveď ako pred pár rokmi, že jednosmerka nie je možná kvôli MHD. Čo je absorudne
02. február 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
03. február 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet preposielame na mestskú políciu, ktorá je kompetentná vyvodiť zodpovednosť v prípade porušenia dopravných predpisov.

Hlavné mesto si uvedomuje problém s parkovaním v celom meste. Jedným z riešení tohto problému je regulovaná celomestská parkovacia politika. Nie je riešením ostĺpikovať celé mesto, v tomto prípade je potrebné uvedomiť si, že verejný priestor je limitovaný a každý vodič nesie zodpovednosť za odstavenie svojho vozidla a verejný priestor, ktorý ním zaberá. Z tohto dôvodu podnet delegujeme na mestskú políciu, ktorá môže z priestupku vyvodiť individuálnu zodpovednosť.

V prípade, že ste svedkami priestupku, neváhajte ho nahlásiť priamo na mestskú políciu.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
03. február 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
03. február 2022

Miska

Neviem ci si tu niekto kompetentny uvedomuje ze to nie je iba problem s parkovanim. Ako sa mozete docitat v komentaroch prichadza tu k stretu osobnych vozidiel s autobusom nasledne coho su vozidla vytlacene z cesty na travnatu plochu.
03. február 2022

Martin

Choďte niekam aj s tou vašou všeobecnou odpoveďou. Ľudia tu žiadajú roky komplexné riešenie a vy to len tak zase asi na 6ty krát sfuknete zo stola. Začnite to riešiť, oslovte dopravných inžinierov a navrhnite tam jednosmerku. Touto vašou odpoveďou sa absolútne nič nezmení. Podľa vašej odpovede tam dnes môže prísť mestská polícia a osadiť vyše 50 papúč, pretože podľa zákona nesmu na ceste parkovať autá, lebo nikdy na tejto ulici nedodržia predpísané vzdialenosti voľného jazdného pruhu pri státi. Obyvatelia asi musia začať vypisovať sťažnosti.
03. február 2022

Barbora Hoffnerova

Jednosmerka na tejto ulici by bola určite riešením a taktiež zmeniť trasu autobusov aby tadiaľto nechodili .
03. február 2022

Martin

Ja by som rád pripomenul magistrátu ich odpoveď z roku 2019 https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/72581/pri-vinohradoch-cesty-a-chodniky-ine kde sa na to aspoň niekto pozrel. Akési oddelenie mestskej mobility sa týmto malo zaoberať. Parkovacia politika bude v Rači spustená predpokladám čoskoro. Ale nikto sa teraz nezaoberá značením na tejto ulici a zjednosmernenim cesty.
03. február 2022

Štefan

Čupku vymeniť a magistrát bombardovať naďalej!!!
28. február 2022

Odpoveď samosprávy

Príslušníci OV MsP BA III popri plnení ďalších služobných úloh zamerajú svoju činnosť aj na riešenie parkovania vozidiel pri Vinohradoch v Bratislave.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.

Ing. Marta Urbanová
28. február 2022

Martin

Toto už fakt nie je smiešne... Dobre teda. Písomne teraz oznamujem mestskej polícii, že dnes 28.2.2022 porušuje predpisy na ulici Pri Vinohradoch vyše 50 áut, nakoľko nedodržiavajú zákonnú šírku jazdných pruhov. Poprosím, aby si doniesli kamión papúč a všetkých pokutovali. A nie len dnes, ale aj zajtra a tiež víkend. Tak toto je podľa vás riešenie... začnite konečne počúvať ľudí a zmeňte/doplňte značenie.
28. február 2022

Martin

A ešte odkaz administrátorovi, aby tento podnet označil ako neriešený. Pretože problém sa tu ťahá roky a každý to zametá pod koberec. Ani len vodorovné značenie nie je na ceste po rekonštrukcii.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania