Špitálska-informačná tabuľa-zle umiestnená

Zodpovednosť za riešenie: Dopravný podnik Bratislava, a.s.

Uzavretý

Tabula s informáciami o odchodoch električiek je zle umiestnená. Prídete po priechode na zastávku, kúpite si lístok a tabulu s odchodmi ani nevidíte. Ak o nej viete, musíte prejsť takmer celým nástupišťom aby ste na ňu videli (a nezakrýval ju prístrešok), alebo sa postaviť do kolajiska - až potom vidíte na informácie o aktuálnych odchodoch. Ten, kto rozhoduje o umiestnení daných tabúl, pozná situáciu na zastávkach? Je oboznámený s tým z ktorého smeru chodia ludia, či niečo neprekáža vo výhlade a podobne? (Fotené z úplného kraja nástupiska.)

06. február 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
07. február 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Dopravný podnik Bratislava, a.s.
07. február 2022

Common Ennemy

Toto je na viacerých zastávkach. Hádam aspoň novo osadené stĺpy už budú na lepších miestach.
07. február 2022

jajbolina

Tiež nerozumiem prečo tie el. tabule nie sú na začiatku náštupišť, ako napr. v Košiciach a mohli tam byť integrované aj označníky. Nuž ale chodcom treba robiť prekážkové dráhy, ako inak.
21. február 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
V tomto konkrétnom prípade sa nedá osadiť inak, lebo by zasahovala do koľajiska a tvorila by kolízny bod a navyše by zavadzala ešte aj v chodníku. Ďalej je limitovaná miestom, kde sa dá napojiť na el. energiu.
Ďakujeme za Váš podnet.

Odbor marketingu a komunikácie Dopravného podniku Bratislava, akciovej spoločnosti
21. február 2022

jajbolina

Logicky sa dá umiestniť vpredu nástupišťa, kadiaľ prechádza 99% cestujúcich. Čo tak použiť rozum miesto výhovoriek?
21. február 2022

Haky

Odpoveď "nedá sa" kvôli tomu a tomu je neakceptovatelná. Nik nechce, aby ste to postavili do kolajiska. Vpredu na označníku by to bolo fajn. Argument s miestom, kde sa dá napojiť na elektrinu je slabý. A čo tak posunúť miesto, kde sa dá napojiť na elekrinu? Potiahnúť drôty, aby tabula mohla byť umiestnená tam, kde to má VÝZNAM? (Mimochodom, automat na cestovné lístky, ten nefunguje na elektrinu? Ak áno, potom blízko označníku na začiatku nástupiska už elektrina natiahnutá JE. Tento prístup: "aby sa vlk nažral a koza zostala celá" je nanič. = Má tam byť tabula (možno za eurofondy? 🤔) aby sme mali svetovú mhd, tak ju tam dáme. Niekde ju "pichneme", aby tam bola. Že jej umiestnenie nemá logiku a nedá sa poriadne využívať - no a čo? Veď je to na smiech. Viete čo si o DPB pomyslia návštevníci Bratislavy (a aj domáci, ktorí majú rozum)? Prístrešky na zastávkach, cez ktoré kvôli reklame nevidíte na prichádzajúci autobus (respektive dva a viac prístreškov vedla - ad napr. zastávka Autobusová stanica), napríklad Hodžovo námestie; čas jazdy rovnakým druhom dopravy po rovnakej trase a s rovnakými zastávkami sa rôzni už na cestovnom poriadku (Autobusová stanica, smer Rajská); tabule, ktoré buď nesvietia (Vysoká) alebo svietia a NIE JE NA NICH z nástupišťa VIDIEŤ... 🤦🤦🤦 Je v DPB a na magistráte niekto KTO PRI PRÁCI PREMÝŠLA? Najlepšie vopred. (Pán Ondrej Sokol už možno uvažuje nad tým, že v Nórsku vydá knihu "Ako som vozil Slovákov".... 😂😭😭)
14. marec 2022

jajbolina

Uprimne, ja som si na niekoľkých zástavkách MHD všimla že tie el. tabule sp umiestnené strašne nelogicky, v strede 2 prístreškov vo výške nad prístreškami. Naozaj by ma zaujímalo či niekto v DPB rozmýšľa a prečo tie el. tabulke nespojí s označníkom (ako napr. v Košiciach) a neumietňuje ich na začiatku nástupišťa. Ušetril by sa tak jeden stĺp a nástupištia by neboli precpaté prekážkami pre cestujúcich.
https://pid.cz/praha-testuje-na-palackeho-namesti-novy-zastavkovy-oznacnik/
Môže prosím niekto v DPB použiť rozum pri umiestňovaní el. tabúľ a pozrieť sa na problém z pohľadu cestujúceho? Ďakujem.

Alebo niečo takéto, kde je el. tabuľa integrovaná do prístrešku.
https://www.idnes.cz/praha/zpravy/pristresek-prototyp-mhd-praha-jcdecaux.A191129_123234_praha-zpravy_rsr

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania