Žltá - nebezpečný priechod pre chodcov

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Jana 07. februára 2022

Dobry den,

chcela by som upozornit na nebezpecny priechod pre chodcov v smere z Viladomov k zone mesto. Je to jediny priechod spajajuci Viladomy so zvyskom mesta, avsak napriek oznaceniu a osvetleniu na nom auta opakovane nedodrzuju rychlost a pravidelne nedavaju prednost chodcom. Dnes som bola svedkom situacie, ked ani v jednom smere auto nedalo prednost chodcovi na priechode - v jednom smere ho auto vytrubilo a pokracovalo v jazde a v druhom mu vodic vynadal, ze na priechod vobec vstupil. Podobne ako priechod na Panonskej, aj tento priechod je velmi vytazeny ale auta na nom jednoducho nezastavuju. Vhodnym riesenim by bolo znizenie rychlosti v tejto lokalite. Dakujem za odpoved.

07. február 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
07. február 2022

somár rámos

Je tam 50 km/h,čo by si tam chcela 10 km/h ,kto by ju dodržoval ak nedodržujú ani teraz ?, nasťahujete sa do gheta , za každú volovinu musíte na túru cez cestu ,tak aký div, že je stav aký je
11. február 2022

Lucia Kontrisova

Ja by som tam dala retarder
21. február 2022

Jano - Star9H6j

Stačí vybudovať dopytovací semafor na tom mieste (chodcov púšta až po stlačení si signálu...). Myslím, že niečo také mal aj pôvodne úplne na začiatku developer v pláne.

No vzhľadom že podobná situácia je aj v nových Slnečniciach (jediný prechod cez Panónsku ktorý nemá ani semafor ani riadne moderne bezpečnostne prvky), tak to vyzerá že developer "Novej mestskej zóny" akosi nepovažuje bezpečnosť jeho klientov za podstatnú.

Admin - mohli by ste skúsiť podnet okrem Magistrátu preposlať aj na Cresco Group, nech sa vyjadria ? ďakujem...
21. február 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
22. február 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v predmetnom mieste momentálne neuvažujeme s umiestnením semaforu.
V lokalite sme nedávno vypracovali projekt pre umiestnenie zvislého značenia, pre lepšie zviditeľnenie priechodu a taktiež zvislé značenie o maximálnej dovolenej rýchlosti, pretože niektorí vodiči si neuvedomovali, že sú stále v obci.
Ide o tranzitnú komunikáciu, na ktorú neplánujeme osádzať spomaľovač.
Vymáhanie dodržovania pravidiel cestnej premávky je v kompetencii štátnej polícii a so svojím podnetom by ste sa preto mali obrátiť na nich.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania