Heyrovského-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, s platnou TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Lamač

Vyriešený

Dlhodobo odstavený VW Passat KN-198DF na parkovisku za bytovkou Heyrovského 7. Vozidlo jednak dlhodobo bez pohnutia už parkuje vyše troch mesiacov a zároveň po celý čas zasahuje do vedľajšieho parkovacieho miesta.

16. február 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za upozornenie na dlhodobo odstavené vozidlo, ktoré svojím nevhodným parkovaním obmedzuje parkujúceho na vedľajšom parkovacom mieste. Mestská časť požiadala príslušný Okresný dopravný inšpektorát o súčinnosť pri lustrácii majiteľa motorového vozidla s EČV: KN198DF, nakoľko vlastník/držiteľ motorového vozidla nie je mestskej časti na základe dostupných údajov známy.
Vzhľadom na skutočnosť, že uvedené motorové vozidlo má platnú technickú a emisnú kontrolu (do 06/2023), nie je možné podať podnet Okresnému úradu v Bratislave na odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií na začatie správneho konania, ako príslušnému štátnemu orgánu na začatie správneho konania o uložení pokuty za nedodržanie termínu technickej a emisnej kontroly.
V takomto prípade nie je možné, aby mestská časť v postavení orgánu územnej samosprávy (obce) bola oprávnená konať vo veci odstraňovania motorového vozidla označeného ako staré vozidlo podľa ust. §60 ods. 6 zákona č. 79/2015 Z.z. o odpadoch za účelom plnenia povinností v zmysle ust. §67 ods. 10 zákona o odpadoch a ust. §67 ods. 3 písm. a) zákona o odpadoch.
Mestská časť po obdržaní potrebných údajov, upozorní majiteľa motorového vozidla na nesprávny spôsob parkovania obmedzujúci ostatné motorové vozidlá. Zároveň sme požiadali Mestskú políciu o súčinnosť pri riešení Vášho podnetu.

Magáthová, SROKS, MÚ MČ BA - Lamač
31. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom policajného zboru v Komárne bol zistený majiteľ vozidla s EČV: KN 198 DF. Dňa 8.03.2022 boli Mestskej polícii poskytnuté jeho údaje. Mestská polícia majiteľa následne kontaktovala a vozidlo pomohli majiteľovi premiestniť tak, aby neblokovalo vedľajšie parkovacie miesto. (Vozidlo malo t.č. vybitú batériu)

Magáthová, SROKS, MÚ MČ BA - Lamač
21. november 2022

Hayduke

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený. Vozidlo sa tu už nenachádza
30. marec 2023

Odpoveď samosprávy

Podnet bol v súčinnosti s Mestskou políciou a majiteľom vozidla vyriešený.

Magáthová, SROKS, MÚ MČ BA - Lamač

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania