Knižkova cesta-strom-suchý

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

V riešení

Kamarát ma upozornil na stromy na začiatku Knizkovej doliny, tak som ich včera zašiel nafotiť, sú nahnuté, vyzerajú že by mohli padnúť a spôsobiť škodu, nebodaj zranenie. Pozriete sa na to prosím Vás? Ďakujem.

09. február 2022

Odpoveď samosprávy

Predmetné stromy sú vo vlastníctve Urbáru Rača, ktorý písomne vyzveme k bezpečnostnému a zdravotnému orezu predmetných drevín.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača
09. február 2022

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Stromy sú vlastnené vlastníkmi združenými v Urbáre Rača.
09. február 2022

Lindos

Zabudnite bla bla bla .. na knizkovej doline je podanych podnetov viac ako sa narodi deti rocne v raci ohladom chorych , majetok a zivotov ohrozujucich stromov . nekonecny pribeh . p. Cupka je len informator klamstiev . pridu volby bude cas zuctovania ;-) a hlavne pre p. starostu . neviem ako moze povedat taku hlupost p. Cupka ked vie ze v praxi to co napisal je nemozne vykonat:-) my uz sa na tom len smejeme ale zaroven trpnene kedy sa stane nieco co sa skonci tragediou , ked popadaju na ludi stromy , ktore ked pridete na MU nam vzdy slubia uz 15 rokov ze to budu riesit :-))
09. február 2022

Ingrid Vanerková

Dobrý veečr,

ďakujem za informáciu. Nakoľko z fotografie neviem jednoznačne určiť na pozemku akého vlastníka sa predmetné stromy nachádzajú, po obhliadke s OLH priamo v teréne a v prípade, že sa jedná o vlastníctvo podielnikov Urbár Rača, zdravie ohrozujúce stromy budú odstránené.
Územie Knižkovej doliny je v režime odlišných vlastníckych vzťahov, z ktorých vyplývajú i rôzne užívateľské povinnosti jednotlivých dotknutých účastníkov, o čom som už v minulosti informovala p. Čupku.
09. február 2022

Marián Luha

pani Vanerkova, stromy sú hneď na začiatku Knizkovej doliny… 👍🍀
17. február 2022

Ingrid Vanerková

Dobrý deň,

podnet uverejnený na stránke dal Urbár Rača preveriť. Lesný hospodár i tentokrát potvrdil môj predpoklad o uvedení nesprávnej informácie zo strany vedúceho pracovníka oddelenia ŽP na MÚ Rača. Pán Čupka bol v minulosti, vždy pri nesprávne určenej zodpovednosti, osobne mojou osobou niekoľkokrát informovaný o vlastníckych a užívateľských vzťahov v danom území. Napriek tomu opäť nesprávne označil Urbár Rača ako subjekt zodpovedný za situáciu. Predmetné stromy sa nenachádzajú na pozemkoch vo vlastníctve podielnikov Urbár Rača, nie sú ich vlastníctvom a nemôžeme s nimi nakladať.
Vanerková
Urbár Rača,pozem.spol.
Urbár Rača,pozem.spol.
17. február 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Rača
28. február 2022

Lindos

Dakujem p .Vanerkova tymto sa potvrdilo to co som tu spominal ze p. Cupka klame a pise sem vzdy odpovede len tak ako mu je vhodne jemu a MC . nema zaujem saeriozne sa na vec pozriet . riesia vzdy vsetku agendu systemom ze ludi oklamu a vo veci sa dalej nekona , lebo p. Cupka ma ine ambicie monentalne ako urobit poriadok v Raci . len spomeniem dalsie klamstvo kauzu psov v knizkovej doline , kde vyslovene hovori nepravdu lebo p. ktoreho spomina nie je vlastnikom pozemu a my ktory sa o to intenzivne zaujimame mame meno toho pana , aj vieme aku su tam vlasticke vztahy , a ziaden takyto pan na LV nie je uvedeny ako majitel , ako tvrdi on .. zivotnemu prostrediu totiz nevadi ze to je skladka ked uz teda tvrdi ze to je nejake obydlie , ale zaroven tvrdia ze to neni v kompetencii stavebneho uradu a je tam cca 500 ks pneumatik z coho je urobene podlozie za ktorym sa nachadzaju agresivne psy, ktore uz napadli aj ludi ( zaznam na policii ) vyslovene zneprijemuju vsetkym ludom zivot a MC sa na to len tak prizera a vyhovara sa na ine institucie ze to oni mu povolili . mame tromf idu volby p. Cupka , toto vas caka ako agenda ze aky ste vy aktivista za zivotne prostredie ked vam nevadi ze v chranenej casti malych karpat si niekto urobi nieco take ako je tam. pohar trpezlivosti pretiekol a jeho klamstva vzdy vyjdu na povrch . necinnost , necinnost a nezaujem , taka je raca bohuzial.
15. jún 2022

Peter Vidlička

Pozemok je v súkromnom vlastníctve.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania