Lamačská cesta-osvetlenie-nefunkčné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Lamač

V riešení

Nefunkčné a poškodené osvetlenie pešieho nadchodu nad železnicou, v tme a na mokrom povrchu je to nebezpečné. Prosím opravte to osvetlenie.

11. február 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, naša mestská časť minulý týždeň vykonala na tomto mieste kontrolu, nakoľko bolo v pláne obnoviť toto osvetlenie.
Žiaľ, na obhliadke bolo zistené, že pripojenie nie je možné, lebo boli odcudzené všetky prívodné elektrické káble. Celková rekonštrukcia by bola príliš nákladná.
Priestor je však osvetlený prostredníctvom lámp Železníc Slovenskej republiky.

S pozdravom
Kto? Marek Poláš
Kedy? 2/2022

Marína Gorghetto
Referát komunikácie
11. február 2022

Lukáš

Dobrý deň, Ďakujem za odpoveď, avšak nie som spokojný s týmto riešením. Keď som tam bol, tak viditeľnosť na lávke je skutočne mizerná, pretože svetelný smog z telesa železničnej trate je minimálny, nakoľko lampy pri trati smerujú k zemi. Čo sa týka nákladnosti rekonštrukcie, tak je mi to ľúto, ale sú aj riešenia, ktoré nevyžadujú elektrickú kabeláž a dalo by sa osvetlenie riešiť aj individuálne bez elektrickej siete, napr. solárnymi svetlami, ktoré sa dajú umiestniť po celej dĺžke lávky a ich cena nie je tak vysoká. Týmto riešením by sa jednak zabezpečilo osvetlenie lávky a zároveň by sa predišlo spotrebe elektrickej energie, keďže toto osvetlenie by bolo nezávislé. Samozrejme, výkon solárneho svietidla nebude nikdy rovnaký, ale uzavrieť tento podnet s tým, že je tam jednoducho tma a spoliehajte sa na železničný svetelný smog je proste neprípustné. Myslel som, že od zmeny vedenia v spolupráci s Team Vallo je tu schopnejšia MČ Lamač, ale vidím, že je to v podstate stále o tom istom. Ja sa pýtam, musí tam niekto spadnúť, zraniť sa za tmy, aby sa zrazu našli peniaze na opravu? Nebuďte prosím ľahostajní, keď sa môžu míňať peniaze na x rekonštrukcií Malokarpatského námestia a osvetlenia ulíc, aby nesvietili do okien, tak na toto sa peniaze musia nájsť, hoci to asi zo strany PR nie je atraktívne. Na Heyrovského ste montovali svetlá, ktoré svietia nižšie ako sú okná, ale aspoň tie pred tým svietili. Tu nesvieti vôbec nič. Ďakujem.
15. február 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

rozumieme Vášmu rozhorčeniu. Žiaľ, rozpočet schválený na rok 2022, s touto investíciou nepočíta.
Podnet evidujeme. Kompetentní sa s ním môžu zaoberať pri zmene rozpočtu počas roku 2022.

S pozdravom
Kto? Marek Poláš

Marína Gorghetto
Referát komunikácie
18. február 2022

Lukáš

Dobrý deň, mňa by ale potom skutočne zaujímalo, čo za "profesionálov" navrhlo rozpočet s tými lampami, ktoré svietili aj doteraz, ale nesvietiace sa neopravia. Dúfam, že v tomto trende nebudete pokračovať a nevymeníte svietiace lampy za iné svietiace lampy.
22. február 2022

Peter

Tento nadchod dobre poznám a tie svetlá tam nesvietia v podstate od jeho rekonštrukcie. Vtedy sa vymenili (aj pôvodné boli rozbité a nefunkčné). Riešením v tomto prípade určite nie je vymeniť za solárne lampy, nakoľko aj tie by boli do pár týždňov rozbité (iba ak by sa umiestnili omnoho vyššie ako tieto). Tu by skôr bolo vhodné, keby sa podarilo dohodnúť zo ŽSR a na ich 2 stožiare osadiť lampy smerujúce na lávku. Popravde ale buďme radi, že lávka vôbec je a najmä ako pozerám pri jej neúdržbe aby aj bola do budúcna :( lebo potom osvetlenie bude najmenší problém.
19. august 2023

Hayduke

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený. Svetlá na nadchode síce nesvietia, ale nadchod je podľa môjho názoru úplne dostatočne osvetlený od okolitých lámp, čo vidno aj na fotke.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.