Chýbajúci prechod pre chodcov

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Daniel Bobovsky 13. novembra 2014

Na križovatke Galvaniho a Ivánskej cesty sú prechody pre chodcov iba na troch stranách. (vyznačené zelenou)
Veľa ľudí pracujúcich v administratívnom centre na Galvaniho sa denne potrebujú dostať smerom k Lidlu, alebo k zastávke MHD (vyznačené červenou)
Momentálne majú tri možnosti:
1. použiť prechody na križovatke (tj 5 krát čakať na zelenú)
2.použiť prechod pre chodcov na Ivanskej (smerom do mesta cca 400 metrov ďaleko)
3. prebiehať cez cestu pomedzi kolónu áut, čo je v týchto miestach veľmi nebezbečné

Preto by som chcel požiadať správcu cesty (magistrát) aby vybudoval prechody pre chodcov pri zástavke MHD na Ivanskej, a zároveň aj dobudoval štvrtý prechod na križovatke Galvaniho-Ivánska (tam dokonca je aj dostatočne dlhý časový úsek na semaforoch, kedy túto trasu nekrižujú žiadne vozidlá)
Chápem, že peňazí je málo, ale aspoň jeden prechod by výrazne zlepšil momentálny stav

Ďakujem

19. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobry den. Ako uz reagovali pracovnici prislusneho oddelenia priamo emailom. V danom pripade ide o problem pesej dostupnosti zastavky MHD na Ivanskej ceste voci administrativnemu centru na Galvaniho ul. Vhodne by bolo vyznacenie pesieho priechodu cez Ivansku cestu priamo k zastavke MHD, tu vsak chyba chodnik na juznej strane Ivanskej medzi Ambrusovou a pneuservisom, bez ktoreho nie je mozne priechod vyznacit. Hoci ide o relativne banalnu vec, vybudovanie chodnika podlieha schvaleniu prislusnych financnych prostriedkov v rozpocte mesta (schvaluju poslanci MsZ). Konstatujeme, ze tento chodnik sa nenachadza medzi poslaneckymi prioritami na nasledujuce obdobie.

Pre uplnost dodavam, ze dalsia pripadna poloha priechodu priamo v krizovatke Ivanska - Galvaniho ma rovnaky problem absencie chodnika.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
19. máj 2015

Daniel Bobovsky

Dobry den vazene oddelenie

Mate pravdu, chodnik sa nenachadza medzi Ambrusovou a pneuservisom. Nachadza sa totiz presne na konci Ambrusovej, kde konci v trave. Takze tam je ho mozne vyznacit?
A pokial ide o prechod priamo v krizovatke, tam chyba chodnik, asi 2 metre by tam bolo treba dobudovat. Neverim, naozaj neverim ze 2 metre chodnika su take drahe, ze ich musi schvalovat zastupitelstvo....

dakujem

s pozdravom
bobovsky
11. máj 2021

Martin Uváček

Podnet zatiaľ vyriešený nebol. Bolo by vhodné ho opätovne preposlať.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania